Melyik a legjobb házőrző kutya?
Falun lakom és mifelénk , megnövekedett a rablások száma.
Az egyik szomszédomhoz a múltkor éjjel betörtek.
Állandóan az jár a fejemben ,hogy én következem. Milyen kutyát javasoltok? Vagy láttok benne megoldást? A kerítés megerősítését már tervbe vettem.
a komondornak nincsen hatalmas mozgásigénye!
innét olvashatsz a fajtáról, az ápr.-i kutya magazinban is volt róla fajtabemutató.
Én mindenképpen ajánlom a fajtát,mi is azért vettük mert már betörtek hozzánk,éjszakánként járkáltak az udvarban,most már senki nem mer bejönni.
Nagyon éber, egész nap csak fekszik,de ha mozogni akar akkor fut az udvarban, lehet vele játszani,meg sétálni is lehet vinni.
Teljesen megbizható,különleges intelligenciájú fajta.
És MAGYAR fajta!!
amúgy még a lefújás is hatástalan nála mert a szeme elé lóg a szőre.
ismerősöm 3 hónapos komondora már neki ment az egyik munkásnak amikor bement a keritésen.
Természetre homogén fajta,ellentétben a többivel,tehát a többi őrző-védők között elég sok barátságos kutyus is van (de lehet hogy nevelés kérdése is)
20:41 es vok...a lényeget lefelejtettem :)
szerintem is a kuvasz a legjobb.
de fontos, hogy nem szabad láncra verni, vagy kis kennelbe zárni, különben megvadul..nagyon nagy a mozgásigénye, és elvárja, hogy feladatokat kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!