Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A staffordshire terrier...

A staffordshire terrier agresszív fajta?

Figyelt kérdés

Közös kertbe unkatestvéremék a megkérdezésünk nélkül hoztak egy két hónap körüli, kan staffordshire terriert. Már most nehéz vele bánni, hiába vannak játékai és hiába játszunk vele, a kezünket meg a lábunkat harapdálja legszívesebben. A tiltó szó és az orrára adott pofonok meg a szájának összeszorítása, amikor harap, nem sokat használnak. :S Olvastam néhány negatív dolgot erről a fajtáról...

Két kérdésem lenne.:

1. Felnőtt korára kinőheti-e az agresszivitást (természetesen folyamatos vele való foglalkozás mellett)?

2. Megtűrne-e maga mellett másik kutyát?

Előre is köszönöm, ha érdemben válaszol vki!

2009. máj. 13. 15:47
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:

Szia!

Háááát, képet nem szívesen tennék föl, mivel nem az én kutyámról van szó, és így nem érezném fairnek, de elhiheted: még viszonylag kicsi és így nagyon cuki - külsőre. Csak a viselkedése hagy kívánnivalót maga után. Egyébként az időjárástól is függ, mikor mennyire kezelhető. Vannak napjai, amikor szörnyű, össze-vissza ugrál, nem lehet vele mit kezdeni; máskor meg egészen tűrhető, de még az sem az igazi. :(

Köszönöm a linkeket, nagyon érdekesnek tűnnek! Biztosan hasznukat veszem majd! :))

(Na ja, a pórázhoz szoktatásnak már igazán itt lenne az ideje...)

2009. júl. 27. 17:31
 52/58 anonim ***** válasza:
100%
a lényeg h jól le kell fárasztani a kutyust, és akkor sosem lesz szinte vele semmi probléma:)
2009. júl. 29. 21:29
 53/58 anonim ***** válasza:
100%

sajnos nem tudsz mit tenni:(

ha a gazdái nem képesek lépni az ügy érdekében, sajnos nem tehetsz semmit. felnőtt korára még durvulhat a helyzet, ha nem nevelik meg. semmiképp ne vigyél oda kutyát, csak megtépné. Hacsak el tudod őket különiteni, ugy, hogy soha ne találkozzanak. ha a gazdái nem akarják, hogy összeszokjanak, nincs más megoldás.

tudom, milyen rossz a helyzet, én is hasonlóval küszködtem:(

2009. júl. 31. 12:26
 54/58 anonim ***** válasza:

Mi lett a kutyussal?

Egyébként tényleg nem jelent semmit, ha harapdál kiskorában. Csivavám és a dobermannom is ugyanezt csinálták babakorukban, de le lettek szoktatva. Minden kutyához türelem kell, sok foglalkozás, séta. Tisztelem benned, hogy beismered, nem való neked ez a kutya, túl erős jellem. Ez így rendben is van.

Ezek a kutyák nagyon családcentrikusak. Határozott, magabiztos gazda mellett bármilyen helyzetben megállják a helyüket,nem okoznak meglepetést. Nővérem 2 nyúllal együtt tartja. :)

2011. máj. 30. 19:00
 55/58 anonim válasza:

Nekünk is most van egy 2 hónapos staffink :D nagyon játékos és ő is harapdál pont ma szoktattuk le róla egyszerűen

annyi az egész h ecetes vízzel be spricolod ott ahol meg harap pl lábad kezed

eleinte hagyni kell h meg ízlelje és aztán leszokik róla

és hogy kiélje a hajlamait egy kötélre rá izzítjátok :D kifárasztod majd neveled :D egyszerű csak türelem

2012. máj. 18. 21:39
 56/58 anonim válasza:
Nekem kicsivel több mint,1 éves Stafim van!...nekem is harabdál :D és engem is zavar...ha sétáltatom nem mondhatnám agresszyvnak,de ha beleköt valami kutya,azért oda tesz magát,de ha rászólok abbahaggya!ithon senkivel nem agresszív,meg a betörőt is megnyalogatná...és nagyon szereti ha szeretetet kap!Remekül tanítható,és aranyos kutya! de ha muszály ki áll magáért!
2012. dec. 4. 20:42
 57/58 anonim válasza:
Szerintem minden kutya lehet agresszív.Legyen az kis termetű vagy nagy.Igen sokat számít hogy van nevelve.Egy staffi viszont ugy van összerakva, hogy génjeit nézve gladiátos kutya legyen belőle.Tehát ezek a kutyák igenis kiszámitathatatlanok . Valószínű , hogy akinek ilyen kutyája van az védi, mert az övé. De a legtöbb kutyatámadás mind az ilyen kutyákhoz köthető.A gazdák legtöbb esetben azért vásárolnak ilyen kutyát mert erőfitogtatók.Gyakran hallottam " nem bántott még senkit" mégis ők azok akik félelemben tartják a környéket. Engem támadott már meg egy "jól nevelt pitbull.Egyszerűen csak mentem az utcán.Most van itt staffi , aki sok embert megtámadott már, ráadásul egy kislány vezeti, nem tudja megtartani.Szájkosár nincs. Az elmúlt napokban csak 4 embert támadott meg.A gazdája szerint jól nevelt jámbor kutya.Soha senkit eddig még nem támadott meg. Tehát ahogy nekünk embereknek is különféle alaptermészetünk van, és egyszer csak előbújik belőlünk a kisördög, úgy ez a kutyákra is igaz. Vannak jámbor természetűek és vannak agresszívebbek.
2016. szept. 12. 20:57
 58/58 Laci7474 válasza:
Tok mindegy milyen kutyad van. Kis koraban mind "harapdal" De az jatek, es nem agrasszivitas. Kulonben neveles kerdese, hogy felnottnek milyen lessz.
2016. dec. 19. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!