A staffordshire terrier agresszív fajta?
Közös kertbe unkatestvéremék a megkérdezésünk nélkül hoztak egy két hónap körüli, kan staffordshire terriert. Már most nehéz vele bánni, hiába vannak játékai és hiába játszunk vele, a kezünket meg a lábunkat harapdálja legszívesebben. A tiltó szó és az orrára adott pofonok meg a szájának összeszorítása, amikor harap, nem sokat használnak. :S Olvastam néhány negatív dolgot erről a fajtáról...
Két kérdésem lenne.:
1. Felnőtt korára kinőheti-e az agresszivitást (természetesen folyamatos vele való foglalkozás mellett)?
2. Megtűrne-e maga mellett másik kutyát?
Előre is köszönöm, ha érdemben válaszol vki!
Szia!
Háááát, képet nem szívesen tennék föl, mivel nem az én kutyámról van szó, és így nem érezném fairnek, de elhiheted: még viszonylag kicsi és így nagyon cuki - külsőre. Csak a viselkedése hagy kívánnivalót maga után. Egyébként az időjárástól is függ, mikor mennyire kezelhető. Vannak napjai, amikor szörnyű, össze-vissza ugrál, nem lehet vele mit kezdeni; máskor meg egészen tűrhető, de még az sem az igazi. :(
Köszönöm a linkeket, nagyon érdekesnek tűnnek! Biztosan hasznukat veszem majd! :))
(Na ja, a pórázhoz szoktatásnak már igazán itt lenne az ideje...)
sajnos nem tudsz mit tenni:(
ha a gazdái nem képesek lépni az ügy érdekében, sajnos nem tehetsz semmit. felnőtt korára még durvulhat a helyzet, ha nem nevelik meg. semmiképp ne vigyél oda kutyát, csak megtépné. Hacsak el tudod őket különiteni, ugy, hogy soha ne találkozzanak. ha a gazdái nem akarják, hogy összeszokjanak, nincs más megoldás.
tudom, milyen rossz a helyzet, én is hasonlóval küszködtem:(
Mi lett a kutyussal?
Egyébként tényleg nem jelent semmit, ha harapdál kiskorában. Csivavám és a dobermannom is ugyanezt csinálták babakorukban, de le lettek szoktatva. Minden kutyához türelem kell, sok foglalkozás, séta. Tisztelem benned, hogy beismered, nem való neked ez a kutya, túl erős jellem. Ez így rendben is van.
Ezek a kutyák nagyon családcentrikusak. Határozott, magabiztos gazda mellett bármilyen helyzetben megállják a helyüket,nem okoznak meglepetést. Nővérem 2 nyúllal együtt tartja. :)
Nekünk is most van egy 2 hónapos staffink :D nagyon játékos és ő is harapdál pont ma szoktattuk le róla egyszerűen
annyi az egész h ecetes vízzel be spricolod ott ahol meg harap pl lábad kezed
eleinte hagyni kell h meg ízlelje és aztán leszokik róla
és hogy kiélje a hajlamait egy kötélre rá izzítjátok :D kifárasztod majd neveled :D egyszerű csak türelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!