Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A staffordshire terrier...

A staffordshire terrier agresszív fajta?

Figyelt kérdés

Közös kertbe unkatestvéremék a megkérdezésünk nélkül hoztak egy két hónap körüli, kan staffordshire terriert. Már most nehéz vele bánni, hiába vannak játékai és hiába játszunk vele, a kezünket meg a lábunkat harapdálja legszívesebben. A tiltó szó és az orrára adott pofonok meg a szájának összeszorítása, amikor harap, nem sokat használnak. :S Olvastam néhány negatív dolgot erről a fajtáról...

Két kérdésem lenne.:

1. Felnőtt korára kinőheti-e az agresszivitást (természetesen folyamatos vele való foglalkozás mellett)?

2. Megtűrne-e maga mellett másik kutyát?

Előre is köszönöm, ha érdemben válaszol vki!

2009. máj. 13. 15:47
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
78%

szia!

Nekem stafim van !

fél éves és ugyan ugy harapdál ö is ,de ha eréjesebben rákiabálok hogy fuj vagy megülni akkor abbahagyja,persze erre tanitani kell,de nekem már 3honaposan tudta.

nem agressziv ö csak ilyen a fajtája,harcolásra tenyésztették ki,a vérében van.

Amugy egy ismerösömnek majd 1éves staffija van és az is harapdál ,de ugyanakkor a kis buksiját is odateszi hogy simogassuk:)

szerintem megbizhato fajta ha nincs eröszakra tanitva

2009. máj. 13. 16:12
 12/58 anonim válasza:
57%
nekem konkrétan egy kölyök staffi harapott az arcomba..pedig nevelték..én meg sose bántottam, ha lehetett mindig elkerültem..de hát végülis nem haltam bele
2009. máj. 13. 16:38
 13/58 A kérdező kommentje:

Annak a válaszolónak, aki a korát kérdezte: 2 hónapos. Nem nyugtattatok meg úgy összességében véve, sztem egyáltalán nem normális, ha egy kutya harapdál és nem lehet róla leszoktatni. Idős rokonaink, ismerőseink is vannak, akik nyilvánvalóan gyengébbek, mint amilyen ez a kutya lesz felnőtt korában.

Utolsó válaszadónak: lehet, hogy csak azért nem haltál bele, mert a kutya még kcsi volt. Az ilyesmi nem játék, a szemedet is megsérthette volna úgy, hogy egy életre vak maradsz. :(

2009. máj. 13. 16:54
 14/58 anonim ***** válasza:
84%
Most növeszti a fogát ha harap inkább erélyesen szólj rá és rázd meg a grabancát. Az én kutyám azért harapott kiskorába mert a szeretetét mutatta ki vele és ez felnött korába is megmaradt és mostanság ugy üdvözöl hogy a ráharap a kezemre(de nem ugy agressziven hanem csak olyan finoman)Amugy ha harapdál rakj a szájába egy rongyot és vedd rá hogy azt rágja.Amugy tálleg a kutyasuli a legjobb megoldás,de azt is majd a 3 oltás után tudják elkezdeni.
2009. máj. 13. 17:10
 15/58 anonim ***** válasza:
90%
Én a saját véleményemen vagyok!NINCS agresszív kutya!!!A nevelés a fontos!Minden kutyára azt mondják, hogy egresszív...Nem tudom, hogy hogy vagytok vele nekem eddig ahány kutyám volt EGYIKSEM volt agresszív!
2009. máj. 13. 17:32
 16/58 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon jól kezelhető fajta csak épp foglalkozni kéne vele. A harapdálásról sürgősen le kell szoktatni! Ha 2hónaposan is zavaró, mi lesz ha kinőnek a végleges fogai?? Akkor még inkább rághatnékja lesz! Sose bántsátok mert megjegyzi és nem lesz köszönet, megmakacsolja magát, nevelhetetlen lesz. Te pedig küzd le a fenntartásaidat vele kapcsolatban, a hozzáállásodon megérzi, hogy valami baj van. Imádni való kutyafajta, mindenre meg lehet tanítani az apportól kezdve a súlyhúzáson át a komoly őrző-védő feladatokig. Attól még, hogy nem a te kutyád, foglalkozz vele sokat, meglátod nagyszerű játszótárs lesz ha keményen kiállsz a mellett, hogy felette állsz a rangsorban és e mellett szeretetet is kap tőled. Más kutyákhoz nagyon toleránsak, amíg nem találkoznak olyan kifejezetten agresszív egyeddel aki úgymond át akarja venni fölöttük az irányítást. Tisztában vannak a saját erejükkel így más kutyát nem támadnak meg ok nélkül, csak ha saját érdekükben szükségük van rá. Kis testűekkel is kifejezetten jól kijönnek.

Hozzá kell tennem, hogy itt most egy jól nevelt amstaff tulajdonságait írtam le, aki jól van szocializálva. Szóval megint oda lyukadunk ki, hogy foglalkozz vele!

2009. máj. 13. 19:10
 17/58 anonim ***** válasza:
94%
Amugy nem agressziv,csak sokan azt hiszik!!Ez neveléstől függ..akármien kutyád van a nevelés fogja befojásolni h mien lessz!A Staffit jobban kell nevelni de alapvetően ha jó vérvonalu vagy szelid az anyja apja kkor nem agressziv!!
2009. máj. 13. 19:43
 18/58 anonim ***** válasza:
65%

" Tisztában vannak a saját erejükkel így más kutyát nem támadnak meg ok nélkül, csak ha saját érdekükben szükségük van rá. Kis testűekkel is kifejezetten jól kijönnek."

Az én bolognese kutyámat egy staffordshire terrier támadta meg a kutysuliban. Odajött a kutyámhoz, az enyém elhúzódott mert félt, nem kapott oda (ezt többen is tanusíthatják), és egyszercsak a kutya nekirontott és elkezdte ráncigálni. Miért?

2009. máj. 13. 20:27
 19/58 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem,jó nevelés mellett nagyon jó kutya válik belőle.Erős jellem kell hozzá,de barátságos,nyugodt kutya.Van olyan amikor "erősködik",de jó fegyelem mellett minden megoldható.Nevelésnél kell odafigyelni.Nekünk egy foxi van mellette,de nem bántotta soha.Bár az elején oda kellett figyelni vacsi osztásnál.
2009. máj. 13. 20:57
 20/58 anonim ***** válasza:
93%
Nekünk foxi mellett van,jól meg vannak.Erős jellem kell hozzá,de kellő neveléssel nagyon jó kutya lesz.Néhe szerintem ha nagyobb lesz,erőteljesen kell fellépni,de nem bánod meg.Bár kan kutyákkal nem fog játszani,de szukákkal jól el lesz.(ha megneveld)
2009. máj. 13. 21:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!