Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A staffordshire terrier...

A staffordshire terrier agresszív fajta?

Figyelt kérdés

Közös kertbe unkatestvéremék a megkérdezésünk nélkül hoztak egy két hónap körüli, kan staffordshire terriert. Már most nehéz vele bánni, hiába vannak játékai és hiába játszunk vele, a kezünket meg a lábunkat harapdálja legszívesebben. A tiltó szó és az orrára adott pofonok meg a szájának összeszorítása, amikor harap, nem sokat használnak. :S Olvastam néhány negatív dolgot erről a fajtáról...

Két kérdésem lenne.:

1. Felnőtt korára kinőheti-e az agresszivitást (természetesen folyamatos vele való foglalkozás mellett)?

2. Megtűrne-e maga mellett másik kutyát?

Előre is köszönöm, ha érdemben válaszol vki!

2009. máj. 13. 15:47
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Sajnos én pl. alapból nem vagyok az a fajta, aki túl határozottan tudna fellépni és lépten-nyomon bizonyítani, hogy a rangsorban a kutya fölött áll. És nem is tudom elfogadni, hogy ez így legyen - ha nem bánok vele keményen, attól kelljen félnem, hogy bántani fog? A rokonaink sajnos kész tények elé állítottak minket azzal, hogy szó nélkül idehozták ezt a kutyát, mi magunktól békésebb, és TÉNYLEG emberbarát kutyust választottunk volna. És szeretnénk is választani, de akkor ezek szerint kant ne hozzunk mellé? ...

A másik dolog: nekik valószínűleg csak a tudat okoz örömet, hogy egy ilyen kutyát birtokolnak, a lelkesedésük hamar alábbhagy majd, ha a kutya engedetlen lesz (korábbi kutyájuknál is dettó így volt: először nagy terveket szövögettek kutyaiskoláról, meg kirándulásokról, stb., utána meg nem lett belőle semmi, mert lusták voltak hozzá), és gondolom, ekkor léphetnek fel gondok - ha érdemben nem foglalkoznak az állattal.

2009. máj. 14. 10:20
 22/58 anonim ***** válasza:
81%
a harapdálós játék náluk normális ilyen korban! De a fejét ne bántsd soha seggére verjél! ehez erős kézz kell határozott nevelés! kutyasuli nem árt! a legjobb kutya a stafi. nagyon képezhető értelmes és családcentrikus,de ahogy elnézem nem hozzátok való kutya ezért bocsi,de attól h volt x kutyátok attól az nem azt jelenti h ezt tudjátok kezelni! szal ez a kutya nem nektek való hamar ellehet rontani! németjuhászhoz meg ne is hasonlítsd mert 2 külömböző mentalitású kutya és igen elég makacs fajta!ugy látom nem igazán rajongsz érte ezsztem később sem változik majd,ő ezt érzi vagy legalábbis érezni fogja és ő sem fog túlzottan kedvelni téged! ez a fajta nagyon jól szelektálja az embereket!
2009. máj. 14. 12:49
 23/58 A kérdező kommentje:

Igen, nem rajongok érte, és nem is rajtam múlott, hogy ide került. Azt se mondtam, hogy nekem való lenne, mert tudom, hogy nem. Nagyobb baj, hogy sztem rövid úton ki fog derülni, hogy a rokonainknak sem való...

Amúgy egy szintig természetes, hogy harapdál, meg is értem, és próbálok vele baráti kapcsolatot kialakítani, de számomra nagyon fura, hogy pl. mikor hazamentem, észre se vette, illetve: nem érdekelte, és amikor játszunk vele, és pl. gurítjuk felé a labdát, nem a játék köti le a figyelmét, hanem a kezünket figyeli, és azt próbálja meg elkapni. Ha meg fölállunk, akkor a lábunkat meg a cipőnket harapdálja. Senki ne mondja, hogy ez tipikus kiskutya tulajdonság, mert ez nem igaz. Inkább a fajtajegyek nyilvánulnak meg már ebben a korban is.

Ettől függetlenül továbbra is fogok vele játszani és tanítgatni őt, de biztos hosszú ideig lesz még bennem némi előítélet. :S

2009. máj. 14. 14:04
 24/58 anonim ***** válasza:
90%

Nekem van am.staffom és egyáltalán nem "agresszív "fajta.

Ezt most csak jól bebeszélted magadnak , mert legtöbb ember azt mondja , (jaj ez emberevő kutya) Hát kérem szépen NEM!

Én majdnem lepofoztam a szomszédomat , mert a saját kertemben akarta lelövetni a mellesleg nem kevés pénzért vett , jó minőségü , törzskönyves , kiállításra szánt kutyámat. Mert azt mondta hogy emberevő .

Ha pofozod akkor azt játéknak veszi , és ne hasonlítsad a n.juhászhoz , mert nem egy kategóriába tartoznak.

Megsúgom neked hogy a staffnak nagyon nagy a fájdalomküszöbe, ezért azzal hogy pofozod , és az száját összeszorítod ( amit jobb ha abba hagysz ) Semmit nem fogsz elérni.

Meg kell tanulni bánni ezzel a fajtával !

És végül de nem utolsó sorban : KUTYASULI.

Az én kutyám kan : És a kölyköket éppen hogy csak nem szoptatja , pedig 4 hetes korig még csak a közelükbe sincsen engedve.

Nem agresszív másik kutyával ha úgy van nevelve.

Egy n.juhász is tud ember ölni , és másik kutyát is.

de mondom ez pusztán NEVELÉS KÉRDÉSE!

2009. máj. 14. 15:12
 25/58 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszadó!: sztem nem CSAK nevelés kérdése... Egy szintig igen, de hány olyan hír van, amikor egy kutya ok nélkül támad rá a saját gazdájára? És igen, németjuhászok is, de nem az a leggyakoribb. Persze, én egy szóval sem mondtam, hogy MINDEN staffordshire agresszív lenne - de mivel eleve harci kutya ez a fajta, sztem jogos, ha attól tartok, hogy akár pechesek is lehetünk és kifogtunk egy olyan staffordshire-t, aki ideggyenge és nehéz vele bánni. Egyéne válogatja, nyilván. Volt már régen olyan kutyánk (puli), aki egyszerűen buta volt sajnos, és nem igazán nem lehetett vele mit kezdeni, gyerekként kifejezetten féltem tőle. Sokat számít a nevelés, de nem mindent. Elég, ha körülnézünk az emberek között. Rengeteg bűnöző nő fel tisztességes családban, ahol a szülők nem tudják, miért lett olyan a gyerek, amilyen, hiszen ők jól nevelték.

Ugyanez igaz az állatvilágban is.

2009. máj. 14. 19:55
 26/58 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapos, szegénykém csak játszani akar veletek... azért mert nem kezdők vagytok, az még nem jelenti azt hogy húde szuperül nevelitek a kutyát. először is amikor megharap titeket (gondolom játszásiból) akkor visítsatok fel mint egy kiskutya, ő így tudja hogy nektek fáj, ha ez nem válik be akkor pedig hagyjátok ott a játék közepette, látványosan forduljatok el tőle és menjetek odébb.ja és én még azt is csináltam hogy amikor a kezemmel akart játszani akkor én mindig egy játékot "dugtam" a szájába és azzal játszottunk.amúgy ezt kinövi. úgy látszik nem való nektek és szerintem rokonaitoknak sem ez a fajta, nem tudtok vele bánni, mi lesz ha nagyobb lesz... nem agresszív típus, rosszat csak az mond róla akinek nincs és nem is volt ilyen kutyája, és az aki félreneveli. és természetesen megtűrne maga mellett egy másik kutyát is. az egyik ismerősöm staffordja egy pincsivel nőtt fel, az enyém pedig minden nap kutyaközösségbe jár. játszik a többi kutyával... és elmondanám hogy rossz, vagy agresszív kutya nincsen, csak olyan gazdi aki azzá neveli. és ha megkérdezed minden kiskutya úgy kezdi hogy a gazdi kezét csócsálja.
2009. máj. 15. 23:08
 27/58 anonim ***** válasza:
89%

20:27-nek:

egy baj van, a te kutyádat eddig csak 1 sztafi kapta meg, más kutyaával még sosem volt baj?? miért van az hogy az ilyen kutyákat megjegyzik az emberek??

akkor én mondok valamit, az én kutyám pit bull és sztafi mix. és a kutyasuliban egy bernipásztor és egy beagle kezdte a verekedést vele! aztán a beagle még 2 kutyával verekedett össze ott, aztán volt egy német dog, egy németjuhász, egy vizsla, egy westie akik még kezdték a verekedést és had ne mondjam hogy a gazdáik nem éppen néztek ki olyannak akik értnek hozzá és uralják a helyzetet.

a harci kutya pedig azt jelenti hogy más kutyák ellen harcoltatták, DE nem úgy h megszülettek és harcoltak egyből. nézzünk már meg pl. yorkit, ha rosszul van nevelve megharap... nem a nyakamnak ugrik neki, de nem szeretném hogyha a bokámba harapna... érdekes hogy ezt nem jegyzi meg senki hogyha egy ilyen kicsi kutya acsarog más kutyára vagy esetleg emberre, csak azt amelyiket garcikutyaként emlegetik...egy kicsit fel van fújva ez az egész. a yorki kutya, a sztafi kutya, a pit kutya és ezek mellé egy jó gazdi való.

nem rasszizmus, de egy olyan pl amit mindenki ismer.induljunk már ki abból hogy jó környezetben, jó háttérben nevelkedő roma gyerek nem lesz olyan akik olyan családban nevelkedtek ahol még a 8 általánost sem végezték el... nekem van egy roma ismerősöm akit örökbe fogadott egy doktornő és tavaly diplomázott az orvosin...és elitéli valaki ha ránéz?! persze... na ennyit erről...

2009. máj. 15. 23:23
 28/58 anonim ***** válasza:
26%
23.23: Igen, eddig csak egy amstaff támadta meg. Na és? Ha egy csivava megtámadta volna azt is leírnám. Volt a kutyasuliban egy másik amstaff keverék, aki az összes kutyának nekiment! Az enyémnek nem, mert sosem engedtem annak az idegbeteg kutyának a közelébe!
2009. máj. 15. 23:30
 29/58 anonim ***** válasza:
56%

szerintem higgy annak aki a tapasztaltabb!

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__243594-hogy-l..

2009. máj. 15. 23:36
 30/58 anonim ***** válasza:
89%
23:30, nem akartad egyből felkapni az öledbe? kíváncsi vagyok akkor hogy később milyen kutyának nem fog még tetszeni a te kutyád? vagy a kutyasulin kívül nem is enegeded más kutyák közelébe? mert attól szívbajt tudok kapni amikor a kutyám közelébe engedik a kutájukat és megkérdezik hogy milyen fajta, aztán jön az jaj menjük, addig persze a 2 kutya szépen eljátszott egymással... látjátok ezért van tömeg hisztéria amikor meglátnak egy vágott fülű kutyát... jó nem azt mondom hogy sokan nem akarnak vagánykodni az ilyen kutyákkal és élvezik hogy megilyeszt másokat, de nem kellene általánosítani!!!!!!!!!!!!! egy felelős gazdi sosem tesz ilyet és az tartson akármilyen kutyát. és mielőtt a kutya miatt ítélkeznél akkor, nézd meg a gadzika reakcióját amikor a másik kutyát piszkálja. ha nem tetszik neki és egyből szídja, akkor tudhatod hogy normális jól szocializált kutyát akar nevelni és nem olyat aminek hiszik! ezt kellen megérteni!!!
2009. máj. 15. 23:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!