Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A staffordshire terrier...

A staffordshire terrier agresszív fajta?

Figyelt kérdés

Közös kertbe unkatestvéremék a megkérdezésünk nélkül hoztak egy két hónap körüli, kan staffordshire terriert. Már most nehéz vele bánni, hiába vannak játékai és hiába játszunk vele, a kezünket meg a lábunkat harapdálja legszívesebben. A tiltó szó és az orrára adott pofonok meg a szájának összeszorítása, amikor harap, nem sokat használnak. :S Olvastam néhány negatív dolgot erről a fajtáról...

Két kérdésem lenne.:

1. Felnőtt korára kinőheti-e az agresszivitást (természetesen folyamatos vele való foglalkozás mellett)?

2. Megtűrne-e maga mellett másik kutyát?

Előre is köszönöm, ha érdemben válaszol vki!

2009. máj. 13. 15:47
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
94%
Szánalmas... Tudtad, hogy olyan a kutya, mint a gazdája? Nem csodálom, hogy levesbetét lett belőle.
2009. máj. 22. 07:13
 42/58 anonim ***** válasza:
62%
Ki írt egyébként hogy meghalt te majomarcú?:D
2009. máj. 22. 09:53
 43/58 anonim ***** válasza:
34%

Na ennyit a "nem agresszív" amstaffról....

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__251551-ma-a-k..

2009. máj. 22. 09:57
 44/58 anonim ***** válasza:
68%
jajjjj de nagyon okos vagy,kutyára támadt nem emberre,a csivava is megtámadja a yorkit mert például kan!!!ez ösztön,minden kutyánál így van!!ha nem viseled el a tanácsokat,kritikát,véleményeket nem kell ide irni!!! tiszta szégyen vagy az a kutya többet ér nálad te szerencsétlen!!!
2009. máj. 22. 11:44
 45/58 A kérdező kommentje:

Nem az én hozzáállásom rossz, hanem a kutyáé.:S Hiába vagyok vele "normális", egyelőre képtelen különbséget tenni a kezem, a nadrágom, és a játékai között - amikkel kevésbé foglalkozik, mint az első kettővel. Pedig mindig enyém az utolsó szó, és agresszív sem vagyok vele (az alkatom sem olyan), csupán határozott.

Majd meglátjuk, mennyi idő alatt tanulja meg, hol a helye a rangsorban...

2009. máj. 22. 14:51
 46/58 A kérdező kommentje:

Ja! és felőlem aztán lehet agresszív a tacskó, azokat nyilván hamarabb sínre teszi az ember, mint egy nagy dögöt. Tacskó sztem még senkinek nem okozott komolyabb sérülést - a méreténél fogva. Viszont egy nagy testű, hirtelen haragú, vagy legalábbis "dominanciára törekvő" kutya mellett mégis hogy érezzem magamat biztonságban? Nem akarom, hogy egyfolytában éreztetnem kelljen,hogy fölötte állok.

És most nem azt mondom, hogy MINDEN staffordshire ilyen lenne, csak annyit, hogy a mienken számos negatív vonás felfedezhető, és egyelőre iszonyú lassan tanul. :(

2009. máj. 22. 14:55
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

az orra csapkodással és a grabancrázással csak agressziót váltasz ki belőle. márpedig egy staffordnál ez nem játék!!! mig kicsi nem látod rajta a következményeit, de ha majd felnő...

azt ajánlom, hogyha harapdál, hagyd ott és ne foglalkozz vele addig, mig le nem nyugszik. a kiskutya (legyen az stafford, vagy bármilyen más fajta) a harabdálással az állkapcsa erejét méri fel. azt tanulja meg, hogy mikor meddig mehet el, milyen erőssen haraphat. egy staffordal nagyon következetesnek kell lenned. vidd el kutyasuliba, hogy barátkozzon más kutyákkal. ha ez a fajta kutya kölyökkorában nem szokik hozzájuk, akkor örök életére utálni fogja őket. és akkor nem vihetsz hozzá más kutyát :( hidd el nekem is ilyen kutyám volt, és nem tűrt meg maga mellett semmilyen állatot. de viszont ismerek olyan staffordot, aki nem csinál különösebb problémát, ha idegen kutyával találkozik. minden csak a nevelésen múlik. kemélynek kell lenned vele, de légy egyben barátságos is.

felnőtt korában már késő lesz vele megbarátkoztatni az új kuyát. mihamarabb kezdj neki.

2009. júl. 25. 20:39
 48/58 A kérdező kommentje:

Köszi neked is, utolsó válszoló!

Sajnos iskolába, és máshová sem vihetem, mert a kutya nem az enyém, és a kapcsolatunk sem nevezhető felhőtlennek a gazdáival. Egyelőre ők sem viszik, kezdődik a tologatás/halogatás, amit már az előző kutyájuknál is megszokhattunk. Először úgy volt, hogy három hónaposan viszik (most már négy lehet), aztán most a legújabb verzió, hogy majd szeptemberben. Pórázhoz szoktatni iskola előtt is lehetne, de azt sem teszik.

A kutya egyelőre nagyon neveletlen, és a helyzet a kérdés kiírása óta nem sokat változott. :/

2009. júl. 26. 09:22
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

el küldeném neked szívesen Jan Fennel- Kutyapszichológia c. könyvét egy kicsit olvasgatni. ha nem is emiatt a kutya miatt, de a későbbiekben jól jöhet!

de ezeket ajánlatos megnézni:

[link]

nagyon jó műsor!

ennél az oldalnál pedig jobboldalt a kedvenc linkeknél érdmes megnézni ezeket a videókat, nagyon sokat tanul belőle az ember!

[link]

nagyon sajnál szegény kutyát, és azt is h te nem nagyon kedveled, de leglább volt benned annyi h írtál ide h segítséget kérj, nem úgy mint a kutya valódi gazdái.

amúgy tudnál felrakni ide képet?! kíváncsi vagyok arra a "rosszcsont" kölyökre. és amúgymeg a grabancrázástól nem fog megutálni a kutya, ilyen hülyeséget még nem hallottam!

2009. júl. 26. 21:32
 50/58 anonim ***** válasza:
100%
jah és még annyit h a pórázhoz szoktatást már rég meg kellett volna tenniük, más kutyákhoz is már el kell kezdeni hozzászoktatni, mert ha nem akkor nem fog megtűrni maga mellett 1 kutyát sem. mivel nincs szocializálva!
2009. júl. 26. 21:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!