Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A staffordshire terrier...

A staffordshire terrier agresszív fajta?

Figyelt kérdés

Közös kertbe unkatestvéremék a megkérdezésünk nélkül hoztak egy két hónap körüli, kan staffordshire terriert. Már most nehéz vele bánni, hiába vannak játékai és hiába játszunk vele, a kezünket meg a lábunkat harapdálja legszívesebben. A tiltó szó és az orrára adott pofonok meg a szájának összeszorítása, amikor harap, nem sokat használnak. :S Olvastam néhány negatív dolgot erről a fajtáról...

Két kérdésem lenne.:

1. Felnőtt korára kinőheti-e az agresszivitást (természetesen folyamatos vele való foglalkozás mellett)?

2. Megtűrne-e maga mellett másik kutyát?

Előre is köszönöm, ha érdemben válaszol vki!

2009. máj. 13. 15:47
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
100%
és bocs a helyesírási hibáért, csak némelyik ember kiakaszt az előítéleteikkel és azzal hogy nem tudják nevelni a kutyájukat!
2009. máj. 15. 23:58
 32/58 anonim ***** válasza:
39%
23.56: SOHA nem veszem fel a kutyámat ha más kutyával találkozik, a kutyasuliban külön fel is hívták rá a figyelmet! Amúgy meg te nagyokos, mi a f*szból gondolod hogy az én kutyám nem találkozik más kutyákkal a kutyasulin kívül? Mivel minden nap viszem sétálni, kutyás programokara, kirándulni, azért igenis találkozik kicsi, nagy kutyákkal is, és eddig csak egy amstaff támadta meg. Ennnnyyyyiiiii!!!!!!!!
2009. máj. 16. 10:02
 33/58 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nem akartam ekkora vitát kirobbantani a kérdésemmel, csupán arra voltam kíváncsi, mit várhatunk ettől a fajtától - ha már így alakult, hogy ilyen került az udvarra. Nyilván gondolnom kellett volna arra, hogy a staffordshire-tartók majd a védelmükbe veszik ezt a fajtát és nekem szabadkoznom kell, amiért nem "megfelelően" közelítek hozzá.

Továbbra sem mondom, hogy MINDEN staffordshire agresszív lenne, csupán azt, hogy nyilván "benne van a vérében" az agresszió, hiszen anno erre trenírozták, és hogy az eddigi közös játékunkból azt szűrtem le, hogy nekünk egy nem túl barátságos példány jutott. :/

Persze, ne hasonlítsam a német juhászhoz, a pulihoz, a rottweillerhez és a keverék kutyához (eddig ilyenekkel volt dolgunk), mert másmilyen - deee, ez a "másmilyenség" sajna az agresszióban nyilvánul meg. Engem még soha nem harapott meg kutya, és kölyök sem! játékból, mindegyik viszonylag hamar megértette, meddig terjednek a határok. Nála a grabanc erőteljesebb megfogása/ráncigálása (a tanácsotokra kipróbáltam) sem nyerő egyelőre, tegnap simán belém harapott.

Nem akarok ellenségesen hozzáállni a kutyához, mert én volnék a legboldogabb, ha sikerülne vele úgy kijönni, ahogyan azt korábbi kutyáknál megszokhattuk, de jelenleg még megbízni sem tudok benne. Számomra nagyon furcsa, hogy alig nyolc hetesen "begurul", ráun hamar a játékaira, inkább nekiesik a nadrágomnak és elkezdi cincálni, hangosan morog közben és látszik, hogy haragszik. Alig lehetett lefejteni a lábamról.

Szóval, nem akartam megbántani azokat, akik staffordshire-t tartanak és jól kijönnek a sajátjukkal, csak szerettem volna leírni a saját, eddigi tapasztalataimat - ami igencsak kevés, úgyhogy bízom benne, hogy hamarosan lesznek pozitív fejlemények is...

2009. máj. 16. 10:54
 34/58 anonim ***** válasza:
100%

A stafford alapvetően nem agresszív fajta, de el lehet rontani. Ha agresszíven játszik, hagyjátok ott, még elég fiatal ahhoz, hogy megértse a játékszabályokat, miszerint nem jó bántani a másikat, mert akkor nem lesz kivel játszani. Én a grabancrázást sem javasolnám, pláne egy kannál, mert esetleg bizonyítási vágyat hozhat ki belőle. Ilyesmi fajtáknál kölyökként agressziómentesen kell igyekezni megoldani a dolgokat, és mindenképpen kutyasuliba vinni.

Az idővel semmi sem fog magától javulni. Kinőni nem fogja az agresszivitást, ez nem olyan dolog. Ha pedig ilyen pici korában nem találkozik idegen kutyákkal, akkor nem fogja megtanulni a társas viselkedést, és félő, hogy nem fog kijönni másokkal, főleg hogy kan. Biztos ami biztos, egy ivartalanítást is javasolnék, ilyen domináns fajtánál nem árt.

2009. máj. 16. 17:15
 35/58 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a tippeket! :( A kutyasuliban én is nagyon bízom, de hát én nem vihetem - időhiány miatt nem is tudnám most, de a legfőbb, hogy nem a mi kutyánk, és a kapcsolatunk a ronokainkkal nem épp rózsás.
2009. máj. 17. 09:23
 36/58 anonim ***** válasza:
91%

na látod 10:02-es, te ugyanúgy általánosítasz, mint ahogy én a fajtát illetően. és éppen ez a probléma... mi is járunk közösségbe, alapvetően az én kutyám sose balhzik, csak akkor amikor neki megy valamelyik másik. és pont ma érdekes módon a kutyasuliba megint a beagle kezdte a verekedést, aztán egy westie folytatta. de nem fogom azt mondani hogy a begle milyen harcias és azt sem hogy a westie is milyen.csak egyszerűen a csőlátást elhagyhatnád. és légyszíves ne nevezz taknyosnak. szerintem a 25-30 év közötti embereket nem igazán lehet már ilyen jelzővel illetni.

Kérdező: úgy gondolom beszélned kellene egy kiképzővel erről, hogy pontosan mi lenne a megoldás. azért ha ezt kiszorítod az idődből, akkor később több aggódó és problémás pillanatot spórolhatsz meg. ha mégis előítéleteid vannak a fajtával kapcsolatban, legalább vetted a fáradtságot és írtál ide.

2009. máj. 17. 21:49
 37/58 anonim ***** válasza:
100%

21.49: Hol neveztelek taknyosnak? Tanulj már meg olvasni! Nagyokost írtam, nem ugyanaz... LOL:D

Amúgy.. Írtam valahol hogy az amstaff egy gyilkológép? Nem... Leírtam hogy eddig egyetlen kutya támadta meg az enyémet, ami ez a fajta volt, soha nem írtam hogy akkor milyen egy k*csög kutya, csak te magyarázod bele az írásomba, úgy látszik üldözési mániád van. Sajnállak miatta:D

2009. máj. 18. 10:55
 38/58 anonim ***** válasza:
89%
igen félre olvastam. és nem magyarázom bele! te mondtad, nem én. 2x is említettél olyat, szóval erről ennyit.
2009. máj. 19. 13:02
 39/58 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező régen baj van a hozzáállásoddal, ez kiderül az írásaidból. Már írtam korábban is, hogy ne legyenek fenntartásaid mert nem fogsz jól kijönni a kutyával, ezt úgy látszik újra ki kell hangsúlyoznom. A pitek és staffok körül médiacirkusz alakult ki, sokkal de sokkal kevesebb sérülés tudható be nekik mint pl. németjuhászoknak. A különbség annyi, hogy előbbi esetben nagydobra verik a dolgot, mert szenzációszámba megy. Agresszivitás tekintetében az ismertebb fajták rangsorában valahol középen helyezkedik el ez a 2 fajta, olyanok vezetik a listát mint a tacskó és a Jack Russel terrier, ezekből a fajtákból ki sem nézné az ember mennyire agresszívak. A staffok és pitek viszont nem azok, mindössze az igaz rájuk ami a többi kutyára, hogy rossz neveléssel el lehet őket rontani, de akkor sem lesz emberevő fenevad, csak egy kis pofátlan boka és csukló harapdáló, az embert fellökő szeleburdi vakarék:) Mellesleg az, hogy a kutya felett állsz a rangsorban nem kell hogy azt jelentse, lenézed őt, vagy bármilyen formában ártasz neki. Mindössze úgy kell velük bánni, mint a gyerekekkel, sok szeretettel és mindig tiéd legyen az utolsó szó, ne fordítva!

Annak akinek széttépték a kutyáját üzenem: legközelebb normális kutyát vegyél ne padlócirkálót. Ha staff lennék engem is irritálnának.

2009. máj. 21. 15:23
 40/58 anonim ***** válasza:
41%
Engem meg te irritálsz, és remélem egy 150 kilós ember fog téged széttépni te f*szopó kis g*ci!
2009. máj. 21. 16:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!