Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a kutyák túlszap...

Mit gondoltok a kutyák túlszaporodásáról?

Figyelt kérdés

Nehéz ezt belátni, de bizony hazánkban a kutyák túl vannak szaporodva, mindenhol befogadóképességen felül működő menhelyekről hallani, amelyek mindenkitől adományokat kunyerálnak. És sok kóborkutya mégcsak nem is kerül menhelyre, hanem falkában járva veszélyezteti a lakosságot.

Tudom, most sokan azt fogják mondani, hogy én vagyok maga Szörnyella de Frász, de én az összes menhelyen lévő kutyát elaltatnám. Gondoljunk bele, a vadászok sem véletlenül lőnek ki szarvasokat, őzeket, vaddisznókat stb., hanem mert ezen állatok túlszaporodása már súlyos, fenntarthatatlan környezeti problémákat okozna. De a kutyák esetében ez nincs ilyen módon kezelve, így a felelőtlen állattartás következtében már kezelhetetlen túlszaporulat keletkezett. Szóval én egyből "kiiktatnám" a menhelyre kerülő ebeket, esetleg exportálnám valamely ázsia országba őket, ahol fogyasztanak kutyahúst, így még iparág is épülhetne erre. Ezzel megoldódna a fizetésképtelen, zsúfolt menhelyek problémája és felelősebb állattartásra is ösztönözné az embereket.

2011. nov. 20. 17:43
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de azt elfelejtettem odaírni, utolsó, hogy a korai ivartalanítással maximálisan egyetértek.

Én az abszolút nem ivartalanító tenyésztőkre gondoltam. Hiszen ők, ha úgy vesszük, a szaporítók malmára hajtják a vizet...

2011. nov. 21. 18:00
 42/48 Akiteki ***** válasza:
100%

Én minden kiskutyám gazdijával tartom a kapcsolatot. Aki tenyésztésre vette, azok is kikérik a véleményemet.

A hobby célra eladott kutyáimnál pedig igen csúnya kötbér van kikötve arra az esetre, ha mégis alom lesz tőle. 2 hónapja, hogy az első alkalommal küldtem meg az eredeti törzskönyvet a hobby kutyusnak, mert igazolták, hogy ivartalanítva van a kutya. Remélem majd követik a többiek is és működni fog a rendszer.

2011. nov. 21. 18:10
 43/48 anonim ***** válasza:
87%
Nem olvastam végig a kommenteket, bocsi ha már írt hasonlót valaki. Szerintem nem a kutyák vannak túlszaporodva, hanem a semmire kellő emberek, akiknek csak addig kell a kutyus, amíg olyan pici, cuki, stb... Én a szaporítókat altatnám el nem a menhelyen lévő kutyákat. Utóbbi élőlényeknek még van esélyük a normális életre. Az szerinted ösztönözné az embereket a felelős állattartásra, ha tudnák, hogy utána megennék a kutyákat? Komolyan ezt gondolod? Akik kiteszik őket k.rvára leszarják, hogy elpusztul-e a kutya vagy nem. Na az ösztönzőbben hatna a felelős állattartásra ha azokat az embereket exportálnák egy ázsiai országba vacsorának, akik bármilyen módon szándékosan veszélyeztetik a kutyájuk életét. Nem vagyok egy véresszájú környezetvédő, de a mi túlszaporodásunk okoz fenntarthatatlan környezeti problémákat, amire egyáltalán nem az a megoldás, hogy kiírtjuk a körülöttünk lévő összes élőlényt. Szép lassan, de nagyon biztosan.
2012. márc. 12. 22:42
 44/48 anonim ***** válasza:
43%
A kutyákat nem lehet az őzekhez, vaddisznókhoz. Van egy nagy különbség: a kutyák az emberi butaság, kapzsiság miatt ' szaporodnak túl'. Az emberi hülyeség miatt altassunk el több 1000 kutyát? Viseljék a terhet, amit maguknak csináltak - gondolok itt a társadalomra - a baj csak az, hogy ezt a menhelyekmek kell viselnie, miközben senki nem csinál semmit. Inkáb azon gondolkodj, hogy mit kéne tenni a kisebbségiekkel.
2012. márc. 13. 13:54
 45/48 anonim ***** válasza:
* vaddisznókhoz hasonlítani
2012. márc. 13. 13:55
 46/48 anonim ***** válasza:
60%

Nos, én sem olvastam végig az előző négy oldalt, én is elnézést kérek az esetleges ismétlésért. Sajnos bennem is felmerült már az elkanászodott kutyafalkákat látva, hogy a menhely már nem elég megoldás, és hogy drasztikusabb létszámcsökkentés kellene. A kutyahús exportos részt egy az egyben felejtük el, hiszen azzal egy új szaporítós réteg kialakulása járna, akik hús-hibridekeket hoznának létre, lehetőleg minél többet, minél kisebb helyen összezárva, minél gazdaságosabb körülmények között tartva, attól tartok ez pont a cél ellenkezőjét érné el. Nem is beszélve ugye a megélhetési lopásokról, mikor simán kilophatnának kertekből kutyákat, úgy, hogy nem is lennének elítélhetők. (lásd kb 2 évvel ezelőtt Dunántúl, ahol a lovardából lovakat loptak, és megették őket-no comment, ez is abszurd, de a hatóság nem tett semmit, ha jól tudom, következménye sem nagyon lett) Viszont a túlszaporítás, úgy vélem, csak addig az ember gondja, amíg ő maga a szaporító, (és tudom, hogy ennek a kialakulása is az emberi felelőtlenség eredménye), de onnantól kezdve, hogy már a harmadik generációnyi kóborkutya születik a közeli erdőben mondjuk, már nem biztos, hogy finomkodni kéne a befogásukkal, esetleg kiiktatásukkal. Én is valahogy lealtatnám a felesleges kutyákat, de az a nagy kérdés, hogy hogy. Egyáltalán ki döntse el, hogy melyik kutya felesleges? Van-e jogunk egyáltalán egy cukibb kutyát előnyben részesíteni a többivel szemben? Én lehet, hogy számba venném a kutya előéletét, a korát, a viselkedését, az egészségét, mert azt mondjuk én sem tartom értelmes döntésnek, hogy a menhely egy antiszociális, öreg kutyára akinek mindenféle kezelés kell, vagyonokat költsön.

A kérdést olvasva rögtön eszembe jutott egy egyetemi projektem, amit a Thaiföldi egészségügyről, és kóborkutyákról írtam. Röviden, és velősen az a lényeg, hogy egy emberre vagy 60 kóborkutya jut, és ebből kifolyólag burjánzik a veszettség. A hatóságok eljutottak arra a döntésre, mikor már a népesség nagy része megbetegedett, hogy foggal-körömmel irtanak, MINDEN állatot, ami az utcákon megjelenik, egy sztrichnin nevű idegméreggel, és az az igazság, hogy meg is értem őket, hiszen a veszettséget nagyon komolyan kell venni, fogalmazzunk úgy, hogy kapásból megoldotta a túlnépesedési gondokat. Egyszóval, lehet egyenlőre nem tűnik humánus döntésnek a kóborkutyák, vagy felesleges kutyák kiiktatása, de számomra az a nagy kérdés, hogy eljutunk-e vajon olyan szintre, mondjuk a szaporítók kitartó munkájának köszönhetően, hogy az emberek egészsége nagyobb súlyt nyomjon latba?

2014. febr. 27. 08:42
 47/48 anonim ***** válasza:
53%
Egyértelműen az ember tehet róla. Az altatással nem teljesen értek egyet. Ha egy kutya nagyon vad, és szocializálhatatlan, vagy ideggyenge, gyógyíthatatlan beteg vagy nagyon öreg, és semmi esély rá hogy befogadják akkor igen, altassák el. De ez nem oldaná meg a problémát. A gazdáknak kell gondolkozni és ivartalanítattni a kutyájukat. Az Ázsiába importálás, vagy kutyalegyilkolás nagyon beteg ötlet. Sokan élnek abból hogy menhelyet tartanak fent. Miből élnének meg, ha nem lennének menhelyek? Nekem egyáltalán nem gond, hogy egy évben egy vagy két alkalommal vigyek nekik tápot, hiszen befogadással sajnos nem tudok segíteni.
2014. febr. 27. 12:07
 48/48 anonim ***** válasza:
23%

Egyáltalán nem szaporodnak túl a kutyák, sőt, pont az, hogy egyre kevesebb van belőlük.

Az agybeteg emberből meg egyre több, aki bántja az állatokat...

A kormány a fő hibás is ebben, egy büdös fillérrel nem támogatja ezt a kérdést, de amíg nagy vezírünk disznótoros fotókat posztol ki magáról mindenhova, nem is fog ez változni, egy vadparaszt miniszterelnökünk van...sajnos...

2014. febr. 27. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!