Mit gondoltok a kutyák túlszaporodásáról?
Nehéz ezt belátni, de bizony hazánkban a kutyák túl vannak szaporodva, mindenhol befogadóképességen felül működő menhelyekről hallani, amelyek mindenkitől adományokat kunyerálnak. És sok kóborkutya mégcsak nem is kerül menhelyre, hanem falkában járva veszélyezteti a lakosságot.
Tudom, most sokan azt fogják mondani, hogy én vagyok maga Szörnyella de Frász, de én az összes menhelyen lévő kutyát elaltatnám. Gondoljunk bele, a vadászok sem véletlenül lőnek ki szarvasokat, őzeket, vaddisznókat stb., hanem mert ezen állatok túlszaporodása már súlyos, fenntarthatatlan környezeti problémákat okozna. De a kutyák esetében ez nincs ilyen módon kezelve, így a felelőtlen állattartás következtében már kezelhetetlen túlszaporulat keletkezett. Szóval én egyből "kiiktatnám" a menhelyre kerülő ebeket, esetleg exportálnám valamely ázsia országba őket, ahol fogyasztanak kutyahúst, így még iparág is épülhetne erre. Ezzel megoldódna a fizetésképtelen, zsúfolt menhelyek problémája és felelősebb állattartásra is ösztönözné az embereket.
Szerintem kicsit túlzásokba estél! Nem kellene minden egyes menhelyen lévő kutyákat elaltatni, hiszen nagyon sok közöttük még kölyök, és igazi családi kutya válna belőle, vagy az is volt, csak a gazdái elköltöztek vagy akármi, de sajna olyan is van , aki ott született, és olyan is akit kidobtak a kedves gazdái ,mert egyszerűen megunták!
Én csak a nagyon öreg, beteg kutyákat altatnám el, vagy a nagyon vad, agresszív, kiszámithatatlan egyedeket, akik veszélyesek az emberekre! Sajnos ilyenekből is sok van a menhelyen!
Ha neked erről az a véleményed, hogy exportálni Ázsiai országokba, akkor igen csak beteg vagy, már az is szörnyű, hogy erre gondolsz!
Még jó hogy nem ilyen emberek képviselik a menhelyeket , mint amilyen Te is vagy!
Egyébként valóban felháborító, hogy az emberek túl szaporitják a fajtatiszta kutyákat, és jóformán a pénz miatt; nah meg a keverék kutyákat se ivartalanitják, és télleg nagyon sok a feleslegesn megszületett kutya, nagyjából több kutya születik mint amennyire szükség lenne,de akkor sem kéne ilyen drasztikusan felfogni!
A hülye embereket miért nem exportálják a kínaikanak?? Beteg vagy!!!!
Nemcsak én pontozok, sorry, bár tény, hogy eddig csak doqd válaszára nyomtam zöld kezet, mivel ő legalább javasolt valami megoldást, amire a többi válaszoló nem volt képes.
Amúgy nemcsak engem betegeztek le, hanem egy egész népet, mert Kínában mindennapos a kutyahús-fogyasztás, ilyen célra létrehozott kutyahús-piacok is vannak. Egyébként én sem tudnék kutyát enni, de ha ennyi felesleges kutya van, abből lehetne valamennyi bevételt teremteni, hogy eladjuk őket.
És láttál már kutyahús piacot? Láttad már azokat a körülményeket, ahogy azokat az ebeket "tartják" ?
Szerinted ha ez egy kutya méltó vége, hát nálad nagy baj van...
Márpedig Európában gusztustalanságnak számít kutyát enni vagy evésre javasolni, kb. mintha patkányt kínálgatnál. A mohamedánoknál meg a sertés tisztátalan, a hinduknál a szarvasmarha szent...
Na, csak oda akarok ebből kilyukadni, hogy nekem se veszi be a gyomrom a kutyák exportálásának ötletét, de sajnos be kell látni, hogy (érzelmi és kulturális érveket félretéve!!!) reális javaslat. Brrr... kb. mintha a túlnépesedést akarnám úgy megoldani, hogy szappant főzetek minden második afrikai gyerekből mondván, hogy van elég. A 21. században élünk, Európában, és ez a felfogás ellenkezik az egész, érzelemcentrikus etikánkkal. Ha ezt, kedves Kérdező, nem dobtad volna be, érzésem szerint kevésbé viharos fogadtatásra leltél volna... :)
De ha már utópia, nekem jobban tetszik az alábbi:
Jóléti társadalomban élünk, ahol az állam mint intézmény felelősséget vállal a lakosok érdekeiért, érzelmeiért, így támogatást nyújt az összes (természetesen felelősen tartott) kutya és macska (esetleg egyéb állat) chipeltetéséhez, és legalább részben átvállalja az ivartalanítás árát, bizonyos indokolt esetekben pedig a teljes költséget állja. Nem csak a kutyáknál, a macskáknál is. (Ugyanakkora gond, hogy a cicák is keresztül-kasul szaporodnak, kontrollálatlanul és különösebb hírverés nélkül.) Ebben a társadalomban természetesen nincs nyomor, nincs korrupció, nincs környezetszennyezés és a család a legfőbb érték.
"Ha ez a szép rege/Igaz hitté válna/Óh de nagy boldogság/Szállna a világra."
„A kutya nemesebb lény mint az ember. A kutya hűséges, önfeláldozó és mindenek előtt feltétel nélküli szeretete a leirigylésre méltóbb tulajdonsága amit az ember soha nem tudhat magáénak."
"Ezen a bűnös világon bizony nincs szomorúbb látvány, mint egy behúzott farkú, gazdátlan kiskutya."
Arthur Guitterman
szerintem ez is jó válasz a te beteg kérdésedre
Az ivartalanítás lenne a legjobb megoldás, és akkor nem lenne felesleges szaporulat sem. Meg az, hogy ne lehessen olyan könnyen kidobni a megunt állatot, ha mindenki chipet helyeztetne a kedvencébe, meg lehetne találni a gazdáját is és felelősségre lehetne vonni.
Egyébként szerintem is kissé sok a menhely, fenn se tudják őket tartani, kevés rá a keret, dugig vannak kutyákkal, köztük sok olyan, amelyik senkinek sem kell. Csak "tárolják" őket, nem egyszer lehetetlen körülmények között.
De Kelet-Ázsiába nem exportálnék se kutyát, se macskát, mert valami rettenet, mit művelnek a levágásra szánt állatokkal. Már azt is nehezen veszi be a gyomrom, hogy megeszik őket, de ha meg is teszik ezt, legalább humánusan végeznének velük...Brrr!
Nem olvasom végig az összes választ lehet hogy ismétlek, bocsi.
Abban egyetértek hogy ez az állapot már viselhetetlen, zsúfolva minden sintértelep, menhely, alapítvány és az utcák is.
Lehet hogy kegyetlenül hangzik, de bennem is felmerült már hogy jó lenne mindent nulláról újra kezdeni. Persze ez így durva lenne, egy tömeges altatás de pl. az idős esélytelen kutyák elengedése lehet hogy jó lenne, és mondjuk csak a kölyköket/fiatalokat megtartani.
Így újra kezdhetnénk, azért az emberek, a mentalitás is kezd fejlődni (ha még messze is van az igazitól), de mindenesetre szervezetebben, tapasztaltabban, új erővel tudnának kezdeni a menhelyek, alapítványok.
Lássuk be, vannak olyan emberek/alapítványok akik iszonyat energiát, időt, pénzt tesznek egy-egy öreg, haldokló, esélytelen kutyába (gyakran még csak meg sem sikerül menteni szerencsétlent) pedig ugyanennyiből 10 egészséges fiatal ebet meglehet menteni.
A menhelyek kiiktatása, meg kutyahúsos rész meg no comment, erre reagálni sem tudok, beteg gondolat.
Teljesen felesleges lenne a tömeges altatás. Rövid időn belül, ugyanúgy feltelnének a menhelyek.
Az okot kell megszüntetni, nem a végeredményt eltüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!