Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a kutyák túlszap...

Mit gondoltok a kutyák túlszaporodásáról?

Figyelt kérdés

Nehéz ezt belátni, de bizony hazánkban a kutyák túl vannak szaporodva, mindenhol befogadóképességen felül működő menhelyekről hallani, amelyek mindenkitől adományokat kunyerálnak. És sok kóborkutya mégcsak nem is kerül menhelyre, hanem falkában járva veszélyezteti a lakosságot.

Tudom, most sokan azt fogják mondani, hogy én vagyok maga Szörnyella de Frász, de én az összes menhelyen lévő kutyát elaltatnám. Gondoljunk bele, a vadászok sem véletlenül lőnek ki szarvasokat, őzeket, vaddisznókat stb., hanem mert ezen állatok túlszaporodása már súlyos, fenntarthatatlan környezeti problémákat okozna. De a kutyák esetében ez nincs ilyen módon kezelve, így a felelőtlen állattartás következtében már kezelhetetlen túlszaporulat keletkezett. Szóval én egyből "kiiktatnám" a menhelyre kerülő ebeket, esetleg exportálnám valamely ázsia országba őket, ahol fogyasztanak kutyahúst, így még iparág is épülhetne erre. Ezzel megoldódna a fizetésképtelen, zsúfolt menhelyek problémája és felelősebb állattartásra is ösztönözné az embereket.

2011. nov. 20. 17:43
1 2 3 4 5
 21/48 Akiteki ***** válasza:
100%

Javaslom inkább, hogy hozzuk divatba a kutyahere pörköltet. Akkor máris meg lenne oldva egy csomó kutya ivartalanítása.

Egyébként meg ha nálunk iparág épülne a kutyahúsra,akkor nem a menhelyi kutyákat vinnék el,hanem azonnal ráállna jónéhány szaporítótelep a húskutya termelésre. Amelyiknek meg nem jó az íze,az megint a menhelyen kötne ki és még többen lennének. Ezen kívül mindennapos lenne, hogy a kertből kilopják a kutyákat és kilóra árulják.

Bocsi a horror példákért, de elképzeltem a szitut.

2011. nov. 20. 20:27
 22/48 anonim ***** válasza:
43%

Az a helyzet hogy sajnos magyarországon is van kutyahús fogyasztás, csak az emberek ezt nem tudják, mert csirkének árulják, de ha megmondom melyik étkezőben van , engem kirúgnak az állásomból!

Kinai étterem természetesen!

2011. nov. 20. 20:28
 23/48 anonim ***** válasza:
23%

előző vagyok, és kóbor kutyákat fognak be, amit éppen találnak! :S

Én nem a konyhán dolgozom, csak takaritóként! És tudom mi folyik ott! Ez nem kamu! :S

2011. nov. 20. 20:30
 24/48 Akiteki ***** válasza:
100%

Így is kirúgnak nyugi! Vagy legközelebb téged tálalnak fel.

És hol fogják be? Meg hol nyúzzák meg? Máskor hihetőbbet találj ki.

2011. nov. 20. 20:36
 25/48 anonim ***** válasza:
42%

Nem találtam ki! Ez az igazság! Ha nem hiszed a Te bajod!

:@

le.arom mit gondolsz! Én dolgozok ott és tudom hogy hogy zajlik !

[link]

ez csak egy link, de nem kell elhinni !!!

Én sem eszem meg amit őtt főznek, patkányt, macskát ilyesmit nem főznek, csak kutyát, de annak is csak egy részét!

2011. nov. 20. 20:49
 26/48 anonim ***** válasza:
83%
jaj ne már egy kuruc infós cikk legyen mérvadó...ez baromi nagy hülyeség... tudod milyen ellenőrzések vannak az éttermekben? ezt nem mernék megtenni...és ne higgyél már el mindent ami a neten van...-_-" én is dolgoztam már Kínai étteremben mint felszolgáló és teljesen korrekt módon jött a csirke szállítmány minden reggel
2011. nov. 20. 20:59
 27/48 anonim ***** válasza:
0%

[link]

szörnyúú ez a videó! természetesen nem így történik és nem rendszeresen, ha vannak gyengébb egyedek azt egyszerűen csak lecsapják! Ennyi! De többet nem mondok!!!!

2011. nov. 20. 20:59
 28/48 anonim ***** válasza:
45%

Utolsó! Én elhiszem, miért ne lehetne megoldani titokban? Van ÁNTSZ-es ismerősöm, ők sem mindenhatók. Ki venné észre, hogy abban a darálthúsos felcimkézett csomagban nem marha van, hanem kutya?

Plusz szörnyű ami a videón megy, de valljuk be, "mi" sem bánunk kíméletesebben a csirkékkel, tehenekkel, lovakkal, pulykákkal, stb.. :S

2011. nov. 20. 21:57
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

Abban egyet értek, hogy sok olyan kutya is van menhelyeken, akinek az állapota annyira rossz, hogy esélye sincs felépülni, vagy begazdisodni, és az élete csak vegetálás. Nekik talán jobb lenne az altatás...

De a kutyahús fogyasztását inkább ne firtassuk. Igen, vannak ázsiai országok, ahol a kutya olyan, mint nálunk a csirke. De én előbb halnék éhen egy kutyából készült étel mellett, szóval erről a részéről beszélni sem akarok.

2011. nov. 20. 22:11
 30/48 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem alap megoldás lenne a kutyák általános ivartalanítása, kivéve a ténylegesen ellenőrzött tenyésztésre szánt egyedeket. Másrészt viszont határozottan támogatnám, hogy akinél ellenőrzött körülmények között élnek az ivartalanított kutyák, az többet is fogadhasson örökbe. Olyan sokan vannak, akik szívesen tartanának több kutyát, de a hülye önkormányzati rendelet nem enged csak egyet-kettőt. Ha vannak emberek, akik hajlandóak saját pénzből tartani, etetni ezeket a kutyákat, akkor miért akadályozzák meg őket ebben? És bár az ebadóval nem értek egyet, de a kutyák teljes regisztrációjával igen! Igenis menjenek be minden házba, és írják össze, hol, milyen körülmények között hány darab kutya él. Szerintem ezzel igencsak csökkenteni lehetne a szaporulatot.
2011. nov. 20. 22:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!