Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van a világon olyan táp amit...

Van a világon olyan táp amit nem szapultok itt ennyien?

Figyelt kérdés

Mert ha azt írja az ember,hogy házi koszt akkor milyen rossz állattartó...Ha a legolcsóbbat mondja(tecsó-buksi-frakk...)akkor az a gond,ha Friskis-Pedigre isten tudja mit akkor az sz*r...akkor mi a jó és mégis megfizethető?

Komolyan már nem értem,hogy akkor Én is adjak ki érte mert amstaffom(kölyök) van 20ezreket pár kg tápért és akkor leszek jó felelős gazda?

2011. okt. 4. 19:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia!Nem attól leszel jó gazdi, hogy drága tápokat vásárolsz.Én is olcsóbbakat veszek állatkereskedésből, olyat ami kimérős és 1600 FT 10 kg és olyan, hogy van benne mindenféle(táp, gabonafélék, extrudált dolgok stb) és bekell áztatni vízbe és megdagad.Nagyon egészségesek a kutyák.Ja és sokszor főzünk nekik kacsafejet, farhátat stb.Amúgy egy kutyának csak kiegészítő kajának kéne lennie a tápnak és nem főtápláléknak.Fontos neki a hús+a csont nagyobb mennyiségben mivel ragadozónak számít és mellé zöldségek, gabonafélék egyéb szénhidrátok+ valamennyi zsír persze.

Mi szoktunk ételmaradékot is adni és egészségesek mégis.

2011. okt. 4. 19:29
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem értem, mi a rossz a házi kosztban, és egyébként én sem adok ki 15 ezer Ft-ot egy hónapban tápra. A lovam nem kerül annyiba szinte havonta! A megfelelően elkészített házi koszt szerintem jobb, mint akár a legjobb száraztáp.
2011. okt. 4. 19:29
 3/13 anonim ***** válasza:
48%
El ne hidd.Ami forgalomba kerül az nagy valószínűséggel jó!És a házi koszt éppúgy.Gondolod régen a tanyákról mentek bolti tápot venni a kánesznek?Pedig a mai kutyák elődei voltak!A Hortobágyi juhásznak,pedig főmunkatársa volt a terelő Puli.
2011. okt. 4. 19:30
 4/13 anonim ***** válasza:

mi s prdigree juniort adjuk a kutyánknak amióta csak velünk van ( 1 és fél éve) a felnőtt kutyakaját nem eszi meg.

a mi kutyánk házikoszton + pedigree junioron ( konzerv meg pedigree táp. megfizethető)

2011. okt. 4. 19:31
 5/13 anonim ***** válasza:

Milyen célra szeretnéd az amstaffodat?

Kiálítás,családi kedvenc,súlyhúzás ilyesmikre gondolok.

2011. okt. 4. 19:31
 6/13 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

Az is fontos mennyi idős,és a tenyésztő mivel etette?

2011. okt. 4. 19:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Tökéletes táp nincs. Tökéletes házi koszt sem, de legalább tudod, mit adsz neki és tudod variálni. A táp olyan a kutyának, mintha te akár a világ legjobb konzervét ennéd egész életeden át.
2011. okt. 4. 19:36
 8/13 anonim ***** válasza:
51%
Pont ezért nem szeretem olvasgatni ezt a témakört! Csak az tartson állatot, aki többet költ a kutya kajájára, mint a sajátjára, mert itt mindenki hatalmas szakértő és ők márpedig tudják. Lehet normálisan etetni és gondozni állatokat ésszerű, normális összegekből is. Én is nagyon szeretem a saját kutyámat, de mindennek van határa. Mondjuk ezen az oldalon sok az olyan ember, aki mindenkit kioktat, szóval nem tudom, mit várok pont itt. XP
2011. okt. 4. 19:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Augusztus 4-én született.Nem szeretném se kiállításra vinni se súlyozni(ami 1 éves kora előtt úgyse ajánlott),simán csak ,,házi kedvenc" aki védi a házat(max csak a kinézetével mert jámbor egy lélek :) )

Ma az állatorvos akasztott ki miszerint túl vékony és franc se tudja mi a neve amit ajánlott de 3 kg egy vagyon...hozzátéve,hogy tudja a doki,hogy az elmúlt 3 hétből 1 majdnem végig fosott mert tápváltás volt.Magyarul a 3 hétből 1 kilőve hízás szempontjából ,de 2,20 ról 20,70 lett így is.

Doki szerint nem jó a Friskis junior mert nem ér semmit.

2011. okt. 4. 19:55
 10/13 anonim ***** válasza:

a házi kosztot sokan a moslékkal asszociálják ami tényleg nem a kutyának való.

A rendesen összeállított nyers étrend (ami összességében drágábban jön ki mint a táp) tökéletesen megfelel a kutya táplálására -nyers húsok, zöldségek, vitaminok, szénhidrátok stb megfelelő aránya. Mi így etetünk és elég drágán jönne ki ha nem tanyán laknánk, időben pedig elég sok amíg az ember összeállítja.

A tápok esetén a középkategória teljesen jó (Josera, Brit stb) sőt a Pedigree, Fristkies stb nél még a tesco gazdaságos is jobb ugyanis nemtartalmaz ízfokozót és színezékeket ami arra jó, hogy a kutya szereti de a színezék rámegy a májra és a vesére...

2011. okt. 4. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!