Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tenyésztenek ennyien,...

Miért tenyésztenek ennyien, amikor annyi kutya vár gazdára?

Figyelt kérdés

Mindenki tenyészt,mindenki drágán tenyésztőtől vásárol,mert neki csak fajtiszta kutya kell.

Miért nem hoztok el menhelyről?Miért nem fontos nektek ennyire egy szerencsétlen sorsú kutyus élete?

Ezzel nem szidni akarom ezeket az embereket, de hányok attól,amikor a pedigrés szomszédunk megvető pillantásokkal néz a két gyönyörű menhelyes kutyánkra,mert nem fajtatiszták,és nem kerültek sok pénzbe.

Miért nem azoknak biztosítotok jobb életet,akiknek szüksége is lenne rá?:(

2009. ápr. 4. 11:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%
Egyetértek veled! Nem csak azokat vetem meg akik tenyésztőktől vásárolnak, hanem a tenyésztőket is. Egytől egyig! lehet lepontozni.
2009. ápr. 4. 11:31
 2/18 anonim ***** válasza:
39%
Mert valakinek egy minőségi kutya kell és kiállításra akarja hordani tenyészteni ,és ha mindenki menhelyről hordaná a korcs kutyákat akkor ki javítaná egy bizonyos fajta tulajdonságait és ki vinné tovább a fajtát mert van annyi menhelyes kutya mint a szemét és nem lehet elvárni mindenkitől hogy menhelyről vigyen kutyát
2009. ápr. 4. 11:35
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, az első válaszolóval különösen egyetértek.:)

A másodiknak:persze nem úgy gondoltam,hogy a tenyésztést most azon nyomban mindenki abbahagyja, de tudok pár példát mondani:

-előttünk lakik egy milliomos család, beagle kutyát vettek annó 80 ezer ft-ért.Van a családjukban(azt hiszem a férfi testvérénél) még egy fajtiszta beagle, és szegény lány kutyust amilyen gyorsan csak tudják,megtermékenyíttetik a másik kutyával.A kölykökből sok meghal,nyilván a nem megfelelő ellátás miatt...és több,mint 100 ezerért szokták őket eladni,mert ilyen olyan dolgokat hazudnak mellé...csupán haszonból az egész.Pedig nagyon gazdagok.

vagy:

-van egy olyan hozzánk közel lakó hozzá nem értő,aki konkrétan kínozza a lány kutyáit.Van egy ilyen szuka-befogója.ez egy vasrácsszerű valami,amibe beláncolja a kutyát,amíg ő ráállítja a kant és megtörténik a dolog.

-plusz még nagyon sok tenyésztőről hallottam nagyon rossz bánásmódot.Minek?-kérdem én.Van elég agyonvert,szenvedett,kínzott kutya a menhelyeken is.Előszőr ők fogyjanak el,mert utána a "rosszul sikerült" kutyákat a tenyésztők úgy is kidobják az utcára...

2009. ápr. 4. 11:42
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

Nincs teljesen igazad. Vannak tenyésztőtől vásárolt, nagyon drága kutyáim és van menhelyi kutyám.

Akiket vásároltam azért vettem,mert azt a fajtát szerettem volna, azokkal a fizikai és pszichikai tulajdonságokkal, pont olyan kinézettel. A menhelyi azért van, mert beleszerettem. (Mindhárom kutyám ivartalanított.)

Nem bántam meg (és főleg nem ítélem el) egyik döntésemet sem. Mindkét döntésnek van alapja és van jogosultsága.

Bigottnak tartom azokat is, akik csak menhelyi kutyák mellett érvelnek és azokat is akik szerint csak a fajtatiszta kutyának van értelme.

A fajtatenyésztésre igenis szükség van, ha meg akarjuk tartani a fajták sokszínüségét, különböző tulajdonságaikat, különbőző felhasználhatóságukat. Ha csak keverék kutyák születnének, akkor a nagy számok törvénye alapján egy idő után csak közepes termetű, átlagos minőségű kutyák születnének. Nem lennének vadászkutyák (akiket évszázadok alatt tenyésztettek olyanokra amilyenek, hogy egy vizslakölyök pár hónaposan, magától megállja a vadat, hogy egy juhászkutya magától területet véd és terel)

Tehát aki a kutyát szerintem ne menhely-tenyésztett tengelyen kardoskodjon, hanem tegyen azért, hogy a szaporítók és az "egyszukás elletők" ismerjék fel hogy mennyit ártanak a kutyáknak.

2009. ápr. 4. 11:42
 5/18 A kérdező kommentje:

"minőségi kutya" "korcs kutyákat" "van annyi menhelyes kutya mint a szemét"

Undorító egy ember lehetsz.:)

2009. ápr. 4. 11:43
 6/18 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszoló: teljesen igazad van.Én csak a nagyon fajtatisztákhoz ragaszkodó sznobok,és a hozzánemértő tenyésztők ellen vagyok.Túl sokan vannak,szerintem.
2009. ápr. 4. 11:45
 7/18 anonim ***** válasza:
Akkor szomszédaid buták! Én meg azt nem bírom, hogy akiknek menhelyes kutyájuk azok szinte azt állítják, hogy a tksok gonoszok, sznobok, és miattuk szenved a sok keverék kutya! Igen, van aki ilyen, de nem kell általánosítani! Miért vagyok azért én rossz, mert egy .... fajtájú kutyát szeretnék, akivel később céljaim is vannak? Attól még nem utálom a menhelyeseket, nem nézem le őket, nem tezsek nekik keresztbe, mert valószínűleg ha nem lenne a tk-s kutyám, nem szereznék helyette menhelyit, szóval nem veszem az a helyet a keverékek elől. Nem szaporítok, nem ártok semmivel a kutyáknak, nem akarom, hogy "egyszer szüljön", csak azért miért kell rossznak titulálni mert tk-s kutyákat részesítem előnyben? Te is azt a ruhát veszed meg ha van lehetőséged, amelyik tetszik és amira régóta vágytál, nem? A kutya NEM egy tárgy szóval, itt ez még fontosabb, kinek jó az, ha egy olyan állattal élek, aki nem tetszik, vagy nem olyan amilyenre én vágyom? Szerinted a kutya élvezné, csak azért mert megmentették? Mi lenne ha neked olyan párod lenne, akit csak megsajnálsz, de nem vagy szerelmes, nincs bennetek semmi közös, nem tetszik ahogy kinéz, sőt még a viselkedése sem?! Nem sértek meg avval senkit, ha nekem a fajtatiszták tetszenek, néhány meghatározott fajta, meghatározott küllem és viselkedés, biztosítás (->tk, ami nem egyenlő sznobizmussal). A kutyának az a jó, ha olyan helyre megy ahol mindig rá vágytak, és nem az ha csak azért viszik haza, mert megmentenek vele egy életet. Én próbálok nem ártani többet a sok kutyának (nincs kiskutya, kirakás stb...), szívesen segítek a menhelyeknek, de hazavinni egy kutyát lehetetlen csak azért, mert menhelyes, ha nekem a azok az xy fajták tetszenek. Úgy gondolom evvel is jót teszek, nem vagyok se sznob se gonosz, aki meg az, mint a szomszédod, azt nem kell egy kalap alá venni a normális emberekkel!
2009. ápr. 4. 11:46
 8/18 anonim ***** válasza:
87%
Azért, amiért panelben is tartanak kutyákat: nem a kutya érdekli őket, hanem csak saját maguk. Önzőek. Ennyi.
 9/18 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező kommentjéhez

Ne keverd össze a tenyésztőt a törzskönyves szaporítóval.

A tenyésztő jól megválogatja a párosításait, max 6 éves koráig és max. évente egyszer elleti a szukáit. Szűrtek a kutyái és ha az almokkal gond van, akkor azt a kutyát kiveszi a tenyésztésből. Tartja a kapcsolatot a vevőivel és fejből visszamondja neked, hogy melyik kutya hol van.

Te egy törzskönyves? szaporítóról irtál.

Aki pedig fedeztetőgépet használ, arra ne itt morogj, hanem fotózd le és jelentsd fel! Ez állatkínzás! Tegyél valamit az elveidért.

10/18 anonim ***** válasza:
És még hozzátenném, hogy a menhelyes, vagy keverék kutyákkalis ugyanúgy bánhatnak rosszul!
2009. ápr. 4. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!