Miért akarnak ennyien lebeszélni a Basset houndról?
Nagyon sok kutyás ismerősöm azt mondja,hogy a Bassetek betegesek, buták, makacsak, alig lehet őket nevelni.. szinte semmilyen trükkre nem taníthatóak meg, és biztos nem bírnék egy ilyen fajtával..
Mostmár teljesen elvagyok bizonytalanodva..
igazuk van ennek a sok ismerősnek?
:S
Köszönöm:)
16/L
Ha szereted,vegyél egyet! Lusta,makacs,és hajlamos egy-két betegségre. Ez a hátránya. Nekem beagle-m van: nagyon makacs,mozgékony,eleven,szökik,ha nincs rendesen lemozgatva. Én ezt tudtam,mikor megvettem,de mivel pont ezért tetszett,így nem érdekelt,ki mit mond. Az tetszik benne,hogy örök kölyök marad, hihetetlenül jó a szaglása, nagyon izgő-mozgó, nagyon okos és hamar feltalálja magát. Vérbeli vadászkopó,és én pont a kihívásokat szeretem:) Eleinte voltak gondok,ma már lassan 4éves,nem szökik,nem makacskodik(már tudja,ki a főnök,de néha még bepróbálkozik),minden parancsomra reagál,tökéletes házikedvenc és a legjobb barátom.
Szóval ha tetszik a fajta, és szereted a kihívásokat( a basset is egy kihívás:) ) akkor keress fel egy jó tenyésztőt,kérj garanciát,hogy nincs betegsége a kutyusnak,és nem lesz vele gond.
A fajta jellemzői
A basset hound egy régi, a XV. Századból Franciaországból származó, kitűnő szaglással rendelkező vadászkutya. Eredetét mindig szem előtt kell tartanunk, mivel ez a mai napig meghatározza a basset jellemét. Falkakutya. Gazdáit falkatársként kezeli, és teljesen természetes számára hogy megpróbál egyre feljebb jutni a rangsorban, abban a reményben hogy egyszer ő lesz a falkavezér. Ez a legkülönfélébb dolgokban nyilvánulhat meg és tulajdonképpen az ebből a törekvésből fakadó engedetlenség teszi őket annyira ellenállhatatlanná. A makacsság és a „vezér” pozíciójára való törekvés különösen a kanokra érvényes, ezért nagyon kell ügyelni már kölyökkorban a következetes nevelésre. Ne essünk egy szomorú basset szempár befolyása alá, mert a későbbiekben nagyon nehéz dolgunk lesz! Másrészt viszont a basset hound nagyon érzékeny fajta, ezért tartózkodjunk bármilyen agresszivitástól a nevelés során.
A basset általában nagyon jól érzi magát a kertben, különösen ha „ falkatársai” között lehet, legyen az állat vagy ember. Mindig tartsuk szem előtt, hogy Ő alapvetően egy vadászkutya, és mint ilyen, számára a lakásba való egész napos bezártság elképzelhetetlen fogalom. Ennek ellenére minden kutya elvárja, hogy naponta foglalkozzék vele a gazdi. Ez különösen igaz az „egyedül” élő bassetekre, mivel itt a falkát a család testesíti meg. Szívesen veszi bármilyen fajtájú kutya társaságát, de elemében igazából más bassetek között érzi magát.
Fülek
Állapotukat hetente ellenőrizzük, a felesleges fülzsírt távolítsuk el egy (esetleg kamillateába itatott) vatta segítségével. Használhatunk speciális fültisztító folyadékokat is, melyekkel - szintén vatta segítségével – kitisztíthatjuk a fület. Vigyázzunk, ne alkalmazzuk őket túl gyakran mivel így sérülhet a fül saját védekező rendszere, és hajlamossá válik a fertőzésekre. Mindig csak a külső hallójáratot tisztítsuk, ne nyúljunk a fülbe! Amennyiben erős, kellemetlen szagú váladékozást tapasztalunk, haladéktalanul forduljunk állatorvoshoz.
Olyanokat kérdezz, akik értenek is a basset-hez!
Itt szívesen válaszolnak a kérdéseidre. Az ő véleményükre már alapozhatsz:
Szerintem nagyon aranyos kutya, szép is, és van aki pont azért kedveli, mert nem hiperaktív.
Gondolom az ismerőseid nem ismerik alaposan ezt a kutyafajtát. Nem buták, de nagyon önállóak és makacsok. De ha határozott és következetes vagy, sok mindent kihozhatsz egy basset houndból. :)
http://www.youtube.com/watch?v=V07k9vIEraY (csak hogy lásd, tanítható, bár tény hogy nem a legjobb :)
Bocsi, hogy offolok:
Egyszer láttam egy bassetet agilityzni, és a bíró(!) tolta át a kutya fenekét a rámpán, vagy mi a fenén (nem értek hozzá), mert elfogyott a lendülete.
Csúcs kutyák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!