Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell lebeszélni sok...

Miért kell lebeszélni sok ember egy fajtáról?

Figyelt kérdés

Sokan megkérdezik, hogy mit kell tudni egy fajtáról, tartásáról. Oké, sokan nem tudják, megkérdezik, elolvasnak könyvet, neveléssel kapcsolatban.

De, annyiszor olvasom, hogy nagyon nehéz nevelni a fajtát, nem ajánlott első kutyásnak, sok a gond vele.

Komolyan, néha már azt érzem, le akarnak mindenkit beszélni a fajtáról, és szerezzen inkább egy labradort.

Sokan úgy írnak, mintha lehetetlennel lenne egy szinten p egy dobermann nevelése.

Értem, hogy csak jót akarnak a gazdának, meg a kutyának, de néha már annyira elveszik egy ember kedvét a kutyázástól, meg a fajtától, hogy röhejes.

Miért?

2011. márc. 4. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom de engem is érdekelne menhelyről hozott pitem vagy pit keverékem van kinek hogy tetszik és már leugattak hogy nem vagyok felelősségteljes mert meg mertem kérdezni hogyha húz akkor mit tegyek vele. Mégis szerintem elég felelősségteljes hogy inkább nem eszek annyit a következő fizetésemig mert ivartalanításra költöttem mivel van egy kanom mellette és nem akarok bajt belőle. Sőt a kant is ivartalaníttattam. Nem mindig értem az embereket:D
2011. márc. 4. 18:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Jah pluszban mindent megkapnak. Most hogy kölyök inkább játékokat veszek neki mert pusztítja őket minthogy magammal foglalkozzak. Kutyakajára sem mondom hogy olcsó mert naponta 1 kilót vagy többet biztos megeszik egyedül és nincs elhízva és le is van mozgatva napi 3 órával vagy többel:))
2011. márc. 4. 18:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki valóban akar egy fajtát, még akkor is kitart mellette, ha elolvassa a sok leírt gondot, az megérdemli, hogy olyan kutyája legyen. Ha eltántorítják a leírtak, már nem is nagyon akarja azt a kutyát.
2011. márc. 4. 18:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Én nem mondom, hogy, ha valaki nagyon szeret egy fajtát ne vegyen, de azt én is megmondom, ha valamelyik fajta nem alkalmas első kutyának. Ilyen pl a spániel, a pincsi...

Miért? Mert nagyon sok fajta bájos, és szép, de nagyon domináns. Egy kezdő kutyás hajlamos bedőlni annak a bájnak, szomorú szempárnak amit a kutya produkál, ha elakar érni valamit, majd ezt kihasználva az ember fejére nő, nem bírnak vele. Akkor meg majd jönnek a kérdések, hogy morog a kutyám, mit csináljak, melyik menhelyre vigyem, nem hallgat rám a kutya, hogy kell falkából kizárni....egyéb okosságok?! Mint mondtam, én elmondom, ha szerintem nem alkalmas elsőnek, de le nem beszélek senkit, de az ember a saját, és ne a kutya kárán tanulja meg, hogy, hogy is kell nevelni.

2011. márc. 4. 18:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Elég sok kutya került már úgy sintértelepen kezelhetetlenként leadva altatásra,hogy kezdő gazdik megvették annak ellenére,hogy kutyához értők megpróbálták lebeszélni.

Magam is jópár ilyet láttam meghalni,mert elrontott kutyát nem adnak örökbe felelősséggel,nehogy tragédia legyen a vége.

Altatáskor ezek a kutyák vannak a sor elején.

Ezeket próbáljuk megelőzni azzal,hogy lebeszéljük azt,aki nem alkalmas ilyen fajta gazdájának.

Már csak azért is,mert nem szeretnénk később azt olvasni az újságokban,hogy Bodrika megette a kétéves kisgyereket.

2011. márc. 4. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Kiscsoportból nem ugorhatsz át végzős osztályba.

Vannak fajták amiket egyszerűen tapasztalat nélkül rizikós bevállalni. Mindennek meg van az ideje, az az ember aki soha életében nem élt együtt kutyával, olyan fajtát kell válasszon akivel együtt tanulhat és fejlődhet, kezelhető fajta kell, ilyen pl. az uszkár, a labrador, colliek, golden, berni pásztor, bichonok, bulldogok... És miután megtapasztalta milyen a kutyás élet, eljár vele kutyasuliba, átböngész néhány kutyás könyvet, kialakít saját kutya nevelési taktikákat, na akkor választ olyan kutyát amit nehezebb megnevelni.

Tévhit az hogy könyvekből lehet a kutyázást tanulni, ezt csak és kizárólag a saját bőrén lehet megtapasztalni.A könyvek útmutatók, segítenek hogy merre kezdjük és hogyan de minden kutya más, mindegyiknél más módszerek működnek.

2011. márc. 4. 20:06
 7/7 Tyler913 ***** válasza:

En viszont ugy gondolom,hogyha valakinek egy adott fajta a "szerelme", es mindent megtesz,hogy felelos gazda legyen,utanaolvas,tanacsot ker,kutyaiskolaba jar,es biztositja a megfelelo tartasi korulmenyeket,akkor miert ne valaszthatna azt?

Ha valakinek mindegy,milyen kutyat tart,csak legyen allata,akkor tenyleg jo otlet elsore egy egyszerubb fajtat valasztani.

De ha valakinek egy adott fajta tetszik,es azt akarja tartani,akkor miert kellene elobb "probakutyat" vennie,es varnia 10-12 evet,hogy vegul azzal a fajtaval legyen,amit eloszor kivalasztott?

2011. márc. 4. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!