Miért tartanak ennyien németjuhászt?
Így van!
Mikor bejött a Rex felügyelő-sorozat,a szaporítók nagyüzemben kezdték gyártani a nj kölyköket,azok között tényleg sok idegbeteg,viselkedési problémás egyed van.
De normális tenyésztőtől,szűrt szülőktől származó,normálisan szocializált nj-k még öregebb korukra is igazi hűséges családtagok.
Persze ha ki van csapva a kertbe,nincs foglalkoztatva(munkakutyafajta!),ne adja Isten láncra van verve,megbolondul.
Kérdező szomszédai pont annyit értenek a kutyákhoz,mint hülye Billy az atomfizikához,csak azt nem értem,miért hintik a baromságaikat.
Ha ez vérengző fajta lenne,régesrég kipusztították volna.
A falunk főutcáján az egyik háznál van két kutya,egy normális nj és egy elmebajos pekingi.
A nj nem szól egy szót sem a járókelőkhöz,inkább mindig csóvál,míg a törpe ki nem jön sikítozva,hisztérikusan ugatva.Ezen a ponton a nj viselkedése is megváltozik,üvölt és a kerítést tépi ő is.
Itt pl.a törpe az elmebeteg.
Az "igazi" német juhász tartók sincsenek többen, mit más kedvelt faját tartók. Szegény nj viszont olyan fajta, hogyha egy kutya fekete-barna, áll a füle már német juhász az emberek szerint.
Viszont egyetlen kutya fajta sem fog csak azért családírtó lenni, mert megörekszik.
szia!
Nem tudom, miért tartanak ennyien, talán azért, mert könnyen beszerezhető, sok van belőle, és nem drága (a szaporítottra gondoltam). Mondjuk én soha nem vennék.
Az utcánkban 2 van. Az egyik tiszta elmebeteg, mert semmit sem foglalkoznak vele. Minden nap, mikor megyek dolgozni, vagy jövök haza, félve lesem, hogy mikor ugrik ki, ugyanis a 2m magas kerítésen már meg tudja magát tartani a mellső lábaival. Emellett nagyon agresszív is. De a másikkal nincs baj, igaz,ő már elég öreg.
Urban legend és sajnos ez a tévhit a környékünkön is járja...
Önmagában egy kutya sem fog attól megbolondulni, hogy megöregszik. Ellenben ha rosszul nevelve v. huzamosabb ideig láncon van tartva, akkor garantált, hogy agresszív lesz. De ez jóval hamarabb megtörténik még mielőtt megöregedne, értelemszerűen.
Ami az idősebb német juhászoknál leginkább fenyeget, az a gerincvelő-hártya csontosodása aminek következtében a kutya lassan de biztosan lebénul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!