Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartanak ennyien németju...

Miért tartanak ennyien németjuhászt?

Figyelt kérdés
Nekem már régóta mondogatják az ismerőseim, hogy ne vegyek németjuhászt, merthogy a németjuhász egy "kiszámíthatatlan, vérengző fenevad". Persze csak öregkorukban jellemző. Úgy hallottam, hogy felnőttkorukig még egészen játékosak, de az öregségükkel együtt jár valamiféle súlyos magatartásbéli változás, amit agressziónak is nevezhetünk. Kérdem én, ha fennáll a veszélye annak, hogy egy ilyen veszett jószág kiirtja akár a fél famíliát, miért tartanak ilyen nagy arányban németjuhászt?
2011. febr. 4. 18:35
1 2
 1/11 Ninna ♥ ***** válasza:
87%
Ez hülyeség. Nagyiméknak, édesanyáméknak egész életükben német juhászkutyájuk volt, most van már nekik keverékük menhelyekről, mióta én jobban belefolytam a kutyás életbe. De a német juhászok szinte egész életükben játékosak, kedvesek, ragaszkodóak, könnyen taníthatóak, és öreg korukra sem lesznek agresszívek, főleg, ha ivartalanítva vannak. De ennek hiányában, megfelelő nevelés hiányában minden kutyafajtára jellemző lehetne ez a viselkedés, nem csak a német juhászokra. Hogy miért tartanak ennyien német juhászt? Mert miért ne? Egy nagyon népszerű, könnyen kezelhető, első kutyának is alkalmas, kedves kutyáról beszélünk, aki a gyerekeket is imádja, egy igazi családi kis mackó :)
2011. febr. 4. 18:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Így van!

Mikor bejött a Rex felügyelő-sorozat,a szaporítók nagyüzemben kezdték gyártani a nj kölyköket,azok között tényleg sok idegbeteg,viselkedési problémás egyed van.

De normális tenyésztőtől,szűrt szülőktől származó,normálisan szocializált nj-k még öregebb korukra is igazi hűséges családtagok.

Persze ha ki van csapva a kertbe,nincs foglalkoztatva(munkakutyafajta!),ne adja Isten láncra van verve,megbolondul.

Kérdező szomszédai pont annyit értenek a kutyákhoz,mint hülye Billy az atomfizikához,csak azt nem értem,miért hintik a baromságaikat.

Ha ez vérengző fajta lenne,régesrég kipusztították volna.

2011. febr. 4. 19:01
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Már bocs , de idióták az ismerőseid akik ezt mondták...Egy időben nagy divatkutya volt (mint most pl. a yorki) de manapság talán valamivel kevesebben keresik ezt a fajtát.Én egy németjuhásszal nőttem fel , soha meg sem fordult a fejében hogy engem vagy a családban bárkit is bántani akarna.
2011. febr. 4. 19:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A falunk főutcáján az egyik háznál van két kutya,egy normális nj és egy elmebajos pekingi.

A nj nem szól egy szót sem a járókelőkhöz,inkább mindig csóvál,míg a törpe ki nem jön sikítozva,hisztérikusan ugatva.Ezen a ponton a nj viselkedése is megváltozik,üvölt és a kerítést tépi ő is.

Itt pl.a törpe az elmebeteg.

2011. febr. 4. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az "igazi" német juhász tartók sincsenek többen, mit más kedvelt faját tartók. Szegény nj viszont olyan fajta, hogyha egy kutya fekete-barna, áll a füle már német juhász az emberek szerint.

Viszont egyetlen kutya fajta sem fog csak azért családírtó lenni, mert megörekszik.

2011. febr. 4. 19:32
 6/11 Platypus ***** válasza:
100%
A németjuhász egy intelligens és nagy mozgásigényű fajta. Nagyon sokan, akik tartják, ezt nem veszik figyelembe, kivágják a kertbe házat őrizni, de foglalkozni a kutyával már nincs kapacitásuk. Aztán csodálkoznak, hogy öregkorára meghülyül.
2011. febr. 4. 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden kutya meghülyül, és nem csak öreg korára, ha nem nevelik nem foglalkoznak vele.
2011. febr. 4. 20:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Nem tudom, miért tartanak ennyien, talán azért, mert könnyen beszerezhető, sok van belőle, és nem drága (a szaporítottra gondoltam). Mondjuk én soha nem vennék.

Az utcánkban 2 van. Az egyik tiszta elmebeteg, mert semmit sem foglalkoznak vele. Minden nap, mikor megyek dolgozni, vagy jövök haza, félve lesem, hogy mikor ugrik ki, ugyanis a 2m magas kerítésen már meg tudja magát tartani a mellső lábaival. Emellett nagyon agresszív is. De a másikkal nincs baj, igaz,ő már elég öreg.

2011. febr. 4. 21:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Rendes tenyésztőtől származó és normálisan nevelt német juhászkutya nem lesz sem felnőttkorában,sem később agresszív.Persze,sokan csodálkoznak,hogy egy ilyen mozgásigényű,nagytestű fajtát láncon(!!)tartanak éveken keresztül,egy idő után pedig nekimegy valakinek.Kérdem én:ha akármelyikünket is örökös láncon lévő életre ítélnének,meddig bírnánk ideggel?Alighanem az első arra jövőt szétszedném,ha magamból indulok ki.A német juhászkutyákkal mindössze két baj van,az egyik,hogy eszméletlenül túl vannak szaporítva(és már alig akad egészséges egyed,a magyar állomány is siralmas),a másik,hogy sokan tartanak,de egy néhány kivétellel senki nem ért hozzá.(Ez elsősorban azokra vonatkozik,akiknél a kutya csak,,van",többnyire láncon,és a napi ennivalónál és egy kis simogatásnál többet nem kap)
2011. febr. 4. 21:21
 10/11 hell-ikon ***** válasza:
100%

Urban legend és sajnos ez a tévhit a környékünkön is járja...

Önmagában egy kutya sem fog attól megbolondulni, hogy megöregszik. Ellenben ha rosszul nevelve v. huzamosabb ideig láncon van tartva, akkor garantált, hogy agresszív lesz. De ez jóval hamarabb megtörténik még mielőtt megöregedne, értelemszerűen.

Ami az idősebb német juhászoknál leginkább fenyeget, az a gerincvelő-hártya csontosodása aminek következtében a kutya lassan de biztosan lebénul.

2011. febr. 5. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!