Akik kis testű kutyát tartanak, miért nem tudják megnevelni? Miért kell a kutyát nem kutyaként tartani?
Az én kiskutyám (havanese) tudja, hogy hol a helye a rangsorban. Ő a főnök, mi jövünk utána:)
Egyébként én is utálom, ha egy kiskutyát játékszernek néznek és nem kutyának csak azért mert kistestű. A hegyes kis fogaikkal tudnak fájdalmas sebeket ejteni.
Mert pici, nagyfejű, magas hangú, kerek szemű = csecsemő. Babusgatható, pici. És egy laza mozdulattal le lehet szerelni, ha bevadul.
Persze ezt egy kaukázusival eljátszani nehezebb.
érdekes kérdés. A környéken, ahol lakom, a kis termetű kutyák nem szemtelenkednek senkivel, főleg emberekkel, és nem kényeztetik el őket masnikkal.
Viszont, amikor a kutyámmal az állatorvosi rendelő előtt várakoztam, egy pincsi jelent meg és ugatott a kutyámnak, az meg nem ugatott vissza, ami érdekes volt számomra, mert ő mindig visszaugatott más kutyáknak. Ehelyett rám nézett érdeklődő tekintettel...
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:56
Ezzel erősen vitatkoznék... Volt rá példa nem is olyan régen, hogy el kellett egy westit altatni, mert olyan szinten agresszív volt (nagyon szoros rokon párosításból született), hogy már komoly sérüléseket okozott embereknek.
Ma már volt ilyen kérdés, ott megvitattuk.
Amúgy engem még soha nem akart kistestű kutya bántani (az elmúlt 6 év alatt), de német juhász az igen, 2x is.
Üdv, egy bearded collie gazdija.
20:03
Szélsőségek vannak, de tény, hogy egy shitzut/yorkit egyszerűbben leszerelsz, mint mondjuk egy rottweilert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!