Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy roti jó lenne ilyen...

Egy roti jó lenne ilyen körülmények közé?

Figyelt kérdés
Van egy vizslám, szóval nem első kutya lenne. A vizsla most 6 éves, jól szocializált, engedelmes. Ő télen is kint van az udvaron, van hőszigetelt kutyaháza, de időnként bejöhetnek a lakásba. Mellé szeretnék egy őrző-védő fajtát. Nem kifejezetten pásztorkutyát, bár tudom hogy a védelemben ők a legjobbak. Valami őrző-védő ösztönnel megáldott munkakutyára gondoltam, de azért mégse legyen annyira munkamániás mint egy mali vagy nj. A cane corso és dobi került még szóba, de azt tudom, hogy a dobi nem bírja a hideget, szóval őt nem tarthatnám télen az udvaron. Ha valakinek van tapasztalata ilyen téren leírhatná. Köszönöm!
2011. okt. 2. 09:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
47%

Első vagyok: igen a rotik farkát lehet vágni! :)

Az enyémnek /2 hónapos/ le van vágva mert nekem farok nélkül sokkal jobban tetszik! :) Bár ízlések és pofonok...!

2011. okt. 3. 21:03
 12/24 ratata ***** válasza:
Szeva!A szomszédunkba 10 évig volt kanári dog és kint lakott semmi baja nem volt pedig felénk az átlagtól 2-3 fokkal hidegebb van!Ja és az összes dobberman amit csak láttam mind kint lakott.A kutyák sokkal jobban bírják a hideget mint egypár ember híreszteli.
2011. okt. 3. 22:01
 13/24 anonim ***** válasza:
Én dobermannom is lakott kint,annyi hogy hosszabb szőrt növesztett és jó bélelt házat kellett neki csinálni. De jól elvolt kint.
2011. okt. 4. 09:28
 14/24 A kérdező kommentje:

A dobit még el is tudom képzelni kint, azért csak német fajta, de egy kanárit? Azon a környéken ahol a fajta kialakult szerintem még soha nem volt hó:D

Na de akkor változik egy kicsit a kérdés.

A lehetséges fajták közül (kanári, dobi, roti, cane corso, esetleg ambull) melyik lenne számomra a legalkalmasabb?

Szeretném ha első szóra megvédene, okos és tanulékony kutya lenne, de ne túl munkamániás és bírja a hideget. Azt is említsétek meg ha van vmi infótok, hogy lehet e az adott fajtát kupírozni, vagy nem. Mármint ha fontos.

[link]

Én ezt találtam és ezek szerint a rotit már nem lehet. Nagyon szimpatikus a kutya, de nekem farokkal már annyira nem tetszik. Nem feltétlenül mindig a csonkolás mellett vagyok, a vizslámnak sincs levágva a farka, de a roti nekem úgy nem jön be.

2011. okt. 4. 16:09
 15/24 anonim ***** válasza:
Most tényleg csak akkor akarsz kutyát ha nincs neki farka? Roti tök ugyanaz marad jellemre ,ha van neki ha nincs, de ahogy én látom az állatorvosi ajánlás ellenére is vágják manapság is a farkát ,már csak a hirdetéseket elnézve is,meg az utcát.Ha ez az igény sok farokvágott közül választhatsz,mivel utólag 3-4 vagy több hónaposan tényleg nem fogják már levágni!
2011. okt. 4. 17:37
 16/24 ratata ***** válasza:
Hidd el a Kanári egyrészt rohadt kemény kutya és a hidegbe nagyon besűrűsödik a bundája még csak nem is a házába aludt hanem voltak a csókának szalmabálái abba vackolt bele ha valaki nem tetszett neki ugy ostromolta a kaput hogy csak csattogott a feje a vason 1 pitbull és 1 rottweiler volt a halálistájánplusz kritikus állapotba tett 1 kaukázusit durva kutya
2011. okt. 4. 23:30
 17/24 anonim ***** válasza:
A roti jó! Nekem is van 1 szuka. Sok mozgás. És következetes nevelés. Nem szabad rá hagyni semmit. Kis korában meg kell tanítani neki hogy ki az akit támadhat és aki az akit nem. Mit kell védeni és mit nem. Az úton nem menjen neki az embereknek stb.. Mert a roti hajlamos rá. De nem ajánlom 2. kutyának. Egy vizslától több tapasztalat kell mellé. Nekem van egy Német juhászom a munka vonalas. Mindene a munka de a gyerekeket imádja és tőle nem igazán tudnak be jönni. Nagyon jól véd mindent, ami rá van bízva.
2011. okt. 6. 20:05
 18/24 anonim ***** válasza:

Én mondok egy 6. fajtát, Bullmasztiff.

[link]

2011. okt. 6. 21:54
 19/24 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy megkérdezem, és ezt nem piszkálásból mondom, de mi értelme annak, ha levágják egy kutya farkát? Attól ugyanolyan marad..nem?
2011. okt. 7. 20:11
 20/24 A kérdező kommentje:

A bullmasztiff se rossz, sőt, lehet ô lenne a legjobb, mert nem annyira mozgékony. Bár egy linknél jobb indokot is el tudok képzelni.

Egyébként a kutya belső tulajdonságai tényleg nem változnak a farokvágástól, de nekem úgy jobban tetszik. És szerintem ennyi "kínzást" megengedhetek magamnak, mert így a következő 10-enpár évben egy olyan kutyával foglalkozok pénzt és időt nem kímélve, ami az én ízlésemnek teljesen megfelel.

2011. okt. 8. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!