Egy roti jó lenne ilyen körülmények közé?
Első vagyok: igen a rotik farkát lehet vágni! :)
Az enyémnek /2 hónapos/ le van vágva mert nekem farok nélkül sokkal jobban tetszik! :) Bár ízlések és pofonok...!
A dobit még el is tudom képzelni kint, azért csak német fajta, de egy kanárit? Azon a környéken ahol a fajta kialakult szerintem még soha nem volt hó:D
Na de akkor változik egy kicsit a kérdés.
A lehetséges fajták közül (kanári, dobi, roti, cane corso, esetleg ambull) melyik lenne számomra a legalkalmasabb?
Szeretném ha első szóra megvédene, okos és tanulékony kutya lenne, de ne túl munkamániás és bírja a hideget. Azt is említsétek meg ha van vmi infótok, hogy lehet e az adott fajtát kupírozni, vagy nem. Mármint ha fontos.
Én ezt találtam és ezek szerint a rotit már nem lehet. Nagyon szimpatikus a kutya, de nekem farokkal már annyira nem tetszik. Nem feltétlenül mindig a csonkolás mellett vagyok, a vizslámnak sincs levágva a farka, de a roti nekem úgy nem jön be.
A bullmasztiff se rossz, sőt, lehet ô lenne a legjobb, mert nem annyira mozgékony. Bár egy linknél jobb indokot is el tudok képzelni.
Egyébként a kutya belső tulajdonságai tényleg nem változnak a farokvágástól, de nekem úgy jobban tetszik. És szerintem ennyi "kínzást" megengedhetek magamnak, mert így a következő 10-enpár évben egy olyan kutyával foglalkozok pénzt és időt nem kímélve, ami az én ízlésemnek teljesen megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!