Szerintetek mikor fogunk túlhaladni azon a technikai fejlettségi szinten, ami Istennek már nem fog tetszeni és személyesen fog gondoskodni róla, hogy primitívebb körülmények közé kerüljünk?
Ne kell ehhez Isten.
Einstein válasz tökéletes erre amit arra adott, hogy milyen fegyverrel vívják majd meg a harmadik világháborút!
Azt nem tudom, de azt igen, hogy a negyediket kőbaltával.
Nem biztos, hogy pontos, ezért nem tettem idézőjelbe.
Isten azért teremtett nekünk agyat, hogy gondolkodjunk vele.
(Nemkülönben azért is, hogy értelme legyen a teremtett világegyetemnek, mert mi értelme lenne értelmes lények nélkül, akik megfigyelik, és gyönyörködnek benne.)
A materializmus, mely elveti Isten létét már túlhaladott. Minél több információ, és tudományos áttörés van birtokunkban, annál inkább úgy tűnik, hogy a teremtő létezésének kérdése örök dilemma marad, tehát létezése nagyonis lehetséges.
Szerintem Isten a tudományos fejlődést szükségszerűnek tartja, és egyáltalán nem olyan eretnekségnek, mint ahogy azt a bulvár irodalom a XX. sz.-ban beállította.
A tudomány nagyon szép, csak az a baj, hogy rosszra használjuk.
2012-ben majd minden eldől.
Üdv: egy csaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!