Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a jó francért kell lenézni...

Mi a jó francért kell lenézni a kistestű kutyákat?

Figyelt kérdés
Az ilyen nem kutyabarát. Egy havanesem van, kaptam már pár beszólást, pl. a mait, csak én mindig visszaszólok akkor meg bekussolnak. Így szólt: "Cic, cic." Kérdem tőle hogy "nem zavar hogy kutya?" Erre: "Milyen elemmel működik?" Válaszom: "Jobbal mint a te agyad." Legszivesebben tökön rúgnám, az ilyen annyira "poénos" egyéneket. Csak egy nagy behemót, nyáladzó cane corso ér valamit? Arra meg azt mondják hogy "véreb" tökmindegy, az emberek mindenre beszólnak. A kistestű kutya már nem kutya vagy mi? Akkor ott vannak pl. a papagájok egy hullámos papagáj se papagáj már, mert nem akkora mint egy ara papagáj. -.- Még nem is egy "mini" yorkim van, hozzá képest az én kutyám még óriásinak is tűnik... Szóval várom a véleményeket, kedves kistestű kutyautálók!
2011. szept. 20. 12:20
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
Hozzátok nekem a neveletlen kis kutyákat, majd én megnevelem őket
2011. szept. 20. 13:03
 22/32 anonim ***** válasza:
80%
Hát én régen nem rajongtam a kistestű kutyákért, mert nekem mindíg csak nagyobb kutyáim voltak.Igazából nem tudok rá indokot mondani miért nem szerettem őket.Talán azért mert amikkel é találkoztam azok mind neveletlen, harapós dögök voltak.De a nagy kutya is lehet ilyen.Ez nevelés kérdése.Azóta a páromnak lett egy tibeti spániele ami ugye elég kistestű és nagyon megszerettem mert egy imádnivaló kutya volt.Sajnos megmérgezte egy kutyagyűlülő ember:'(.Többé nem néztem el a kistestű kutyákat, mert a jól neveltek ugyan olyan édesek mint a nagyobb rokonaik.
2011. szept. 20. 13:03
 23/32 anonim ***** válasza:
80%
Én pont ma vesztem össze egy ismerősömmel ezen. Ő két nagytestűt tart lakásban. Jól neveltek, sokat törődnek velük ez tény. De azért nem vártam volna, hogy leszóljon és kioktasson azért, mert én épp egy kicsi kutya beszerzését tervezem. Pont azért szeretnék kicsit, hogy ne legyen vele az egész lakás tele, van már cicánk és gyerekünk is. A gyerkőc viszont rettentően kutyamániás, de a kutyust is ugyanúgy tanítani, nevelni kell, mindegy, hogy nagy vagy apró termetű. Egyébként meg én is azt figyeltem meg, hogy sokan egész nap dédelgetik meg gyerekként kezelik ezeket a kicsi szőrmókokat, ami nem helyes, nem erre van szükségük. Ugyanúgy nem helyes a nagy testű kutyát valami státusz szimbólumként kezelni, de ilyenek az emberek, ez is egy remek színtere a nagyzolásnak sajnos. Aki meg idióta módon beszól, az igazából csak saját magát minősíti... Bár engem is fel tudnak időnként bosszantani.
2011. szept. 20. 13:08
 24/32 anonim ***** válasza:
66%
Én szeretek minden kutyát, sőt minden állatot, de sajnos a kistestűekkel nekem is rossz tapasztalatom van, persze ez nem a kutya hibája, hanem a gazdiké, de hát..:S nekem mindig a közepes vagy a nagytestű kutyák tetszettek, ennek ellenére van egy kis kutyánk is, egy kis keverék, valójában ő apumé, de attól én is szeretem. de akkor is valamiért inkább a nagyok mellett vagyok én is. de nem szólok be senkinek, sőt ha látok egy aranyos kiskutyát a gazdájával sétálni, akkor megdicsérem, hogy milyen kis aranyos meg megsimogatom, ha lehet. annyi az egész, hogy én nem tartanék magamnak. szóval másnál szépek, meg aranyosak, de nekem nem kéne.:)
2011. szept. 20. 13:13
 25/32 anonim ***** válasza:
áh elírtam:többé nem néztem le a kistestű kutyákat
2011. szept. 20. 13:14
 26/32 anonim ***** válasza:
73%
Az emberek bunkók, barátkozz kutyusokkal! :) Nekem van egy dobermannom és egy yorkim! Nah ehhez mit lőnek az okos hozzászólók? El tudom képzelni, úgyhogy lehetőleg az én hozzászólásomhoz ne is reagáljanak. szép napot
2011. szept. 20. 13:15
 27/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Felőlem valakinek lehetne hörcsögméretű kutyája sosem szólnék be neki, ha neki az tetszik hát istenem! Amúgyse tudok rosszat mondani egyetlenegy kutyára sem, sőt semmilyen állatra. Egyedül a darazsakat utálom meg a hernyókat! :D
2011. szept. 20. 13:22
 28/32 anonim ***** válasza:
Tojd le a tahókat,nézz át rajtuk!!
2011. szept. 20. 13:23
 29/32 Szleipnir válasza:
56%
Egyáltalán nem vagyok kistestű kutya párti, jómagam komondort tartok, de nálam azért fajta függő a dolog. A westhighland white terriert, a tacskót meg a pulit bírom, viszont ott van pl.: a pincsi, amelyik egy idegbeteg fajta és jó nevelés mellett is idegesítő a viselkedése, továbbá hiányoznak belőle azok a tulajdonságok, amikért az emberek a kutyákat szeretik; hűség, alázat, szolgálatkészség és a gazda irányába tisztelet, szeretet. A pincsi (és még sok kistestű társa) öntörvényű, abnormális, agresszív, arrogáns és egyáltalán nem esztétikus, mégis az összes ilyennek olyan gazdája van, amelyik jobban szereti a kis férgeket a barátjánál is.
2011. szept. 20. 13:27
 30/32 anonim ***** válasza:
80%

Itt tényleg azzal van a legfőbb probléma, hogy a gazdik többnyire nem tekintik kutyának, inkább kiskirálynak kis termetű ebüket, így azok agresszívak. A másik dolog, ha sétáltatom a vizslát, az szívesen odamegy más kutyákhoz összeszagolni. Ilyenkor leggyakrabban két eset van kis termetű kutyáknál. az egyik, hogy a kicsi nekiugrik a vizslának, a másik, hogy ölbekapja a gazdi a kiskutyáját. Minek kell felkapni?

Még egy, volt, hogy majdnem ráléptem egy ilyen kutyára, amikor mentem át a zebrán. És miért? Mert nem normális pórázon volt, hanem azon a kihúzhatón, így a kutya öt méterrel arrébb volt, mint a gazdája, és ízletes lábakat keresett magának a tömegben. Csupán ez a bajom. Legfőképp a gazdi nem tekinti kutyának a kutyáját, akkor meg ne csodálkozzon, ha ilyen visszajelzéseket kap! Tisztelet a kivételnek, aki meg tudja nevelni.

Az ideges, acsarkodó terrierektől a falnak tudnék menni, de még szívesebben dobnám azokat a falnak.

Más. Persze, hogy nagy kutyák között is van idegebeteg. Ez lehet azért, mert előfordulnak "hibás", gyenge idegű kutyák, de lehet amiatt is, hogy nem foglalkoznak vele.

2011. szept. 20. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!