Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a jó francért kell lenézni...

Mi a jó francért kell lenézni a kistestű kutyákat?

Figyelt kérdés
Az ilyen nem kutyabarát. Egy havanesem van, kaptam már pár beszólást, pl. a mait, csak én mindig visszaszólok akkor meg bekussolnak. Így szólt: "Cic, cic." Kérdem tőle hogy "nem zavar hogy kutya?" Erre: "Milyen elemmel működik?" Válaszom: "Jobbal mint a te agyad." Legszivesebben tökön rúgnám, az ilyen annyira "poénos" egyéneket. Csak egy nagy behemót, nyáladzó cane corso ér valamit? Arra meg azt mondják hogy "véreb" tökmindegy, az emberek mindenre beszólnak. A kistestű kutya már nem kutya vagy mi? Akkor ott vannak pl. a papagájok egy hullámos papagáj se papagáj már, mert nem akkora mint egy ara papagáj. -.- Még nem is egy "mini" yorkim van, hozzá képest az én kutyám még óriásinak is tűnik... Szóval várom a véleményeket, kedves kistestű kutyautálók!
2011. szept. 20. 12:20
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Kifejezetten kedvelem a kistestű kutyákat, de sajnos a gazdáikról már nem tudom ugyanezt elmondani.

Méghozzá azért, mert a többségük nem tudja megnevelni a kutyát, aki ugatja, támadja a nagykutyát, aztán még a gazdinak áll feljjebb, mikor én direkt megállok mellettük, és leültetem a kutyámat. Szeretem ilyen szitukban növelni a kézbentarthatóságát, ha reagál a pukkancsra, akkor nem fogom annyiban hagyni és tovább menni, hanem megállok helyre tenni a szitut, a másik gazdi nagy bosszankodására.

2011. szept. 20. 12:27
 2/32 anonim ***** válasza:
86%
Gondolom az egyszerűbb emberek azt hiszik, hogy mindenki kizárólag azért tart kutyát, hogy az majd széttépje az esetleges támadókat/betörőket. Meg sem fordul az apró agyacskájukban a gondolat, hogy társnak vettél magad mellé egy ebet, nem "biztonsági őrnek", nem haszonállatnak, hanem csak úgy, hogy legyen kiről gondoskodni, legyen egy szerethető lény a közeledben.
2011. szept. 20. 12:30
 3/32 anonim ***** válasza:
84%
Én személy szerint nem szeretem az ilyen kistestű kutyákat, akik CSAK lakásban tudnak élni, és gyakran kisebbek egy macskánál (tehát tényleg hasonlítanak egy plüsskutyára). Viszont pont nem érdekel, ha más ilyen kutyát tart, egészségére. Aki ezért beszól, az egyszerűen primitív, nem kell vele foglalkozni. Csak arra figyelj, hogy ne kövesd el azt a hibát, amit sok kutyatartó, aki szobakutyát tart elkövet, hogy kisgyerekként kezeli a kutyáját. A kutya az kutya, bánjatok vele úgy, különben könnyen az ember fejére nőhet.
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
És amikor az én közel 70 kilós leonbergimre mondták, hogy cica? Már kétszer is. Vagy hogy póni ló? Csak viccelnek az emberek, kár ezen megsértődni! Ha meg nem viccből mondja, hanem kötözködésből, az is őt minősíti!
 5/32 anonim ***** válasza:
88%

szia!

Engem eddig Csak kistestű kutya támadott meg! Nagy még soha! És a kutyámat is. (mudi). Tényleg kevesen nevelik meg, úgy vannak vele, hogy nem okozhat nagy kárt. Pedig ugyan olyan kutya, mint egy dog. Legalábbis agyban.

Nagyon kevés jól nevelt kistestű kutya van a városomban.

2011. szept. 20. 12:32
 6/32 anonim ***** válasza:
74%
Alapvetően semmi bajom a kistetű kutyákkal,az idegbeteg,neveletlen kutyákkal van bajom.És az idegbeteg flexipórázas gazdikkal. és ezek sajnos általában a kistestűek és gazdáik.
2011. szept. 20. 12:32
 7/32 anonim ***** válasza:
69%

Tahók mindenhol vannak,ne foglalkozz velük!!Ide is mindjárt megjönnek,ez biztos!:D A kiskutya is kutya és minden kutyában van valami szép,kár leszólni a kistestű kutyákat!

Épp olyan demagóg duma,hogy a kistestű kutya nem kutya,mint az, hogy a férfi 100 kg felett kezdődik...,ugyan már!!

2011. szept. 20. 12:33
 8/32 anonim ***** válasza:
87%

Én nem értek egyet.

Nem csak a kistestűekkel nem bánnak jól vagy nem nevelik meg őket.

Legalább uyanannyi nagytestű kutyát is elhanyagolnak, félrenevelnek.

Csak másképp. Azokat a nagytestűeket pl.: soha nem viszik sétálni, ott rohadnak 10-15 évig egyedül a kertben. S ha egyszer kijutna az utcára, ott biztos vér folyna.

Az ingerszegény környezetben, falkaállat egyedül, ki falkavezérnek hiszi magát, territoriális viselkedése elfogadhatatlan. S annyi stressz után, mikor már az egésu tucát magáénak hiszi, biztos támadás lenne a vége.

Annyi a különbség, hogy a kistestűeket akármilyenek is, lakásban tartják, s viszik utcára sétálni. Így szem elé tárulhat a rossz viselkedésük, neveletlenségük.

Míg egy kerítés mögött nyűglődő kutya már senkinek nem szúr szemet.

Szóval szerintem azonos arányban vannak kistestűek, nagytestűek rosszul tartva, nevelve...stb.

Az, hogy miért tartják a kicsi kutyát "anitkutyának"? Amiért az emberi értékeket is sportautóban mérik...stb.

De ez nem jellemző minden emberre.

Kérdező gondolom neked sem minden szembejövő ember szól be a kutya testméretei miatt, csak mondjuk minden héten egy ember. Az az egy-két ember mind kretén, fogd fel így.

Az ő bajuk, ha értelmi fogyatékosok. :-)

2011. szept. 20. 12:36
 9/32 anonim válasza:
6%
Mert a kis testű kutya az nem is kutya! hanem egy vakarék!!! csakis a nagy kutyák az igazi királyok!! roti,doberman,kaukázusi,amerikai akita stb....
2011. szept. 20. 12:37
 10/32 anonim ***** válasza:
67%

Gabica27 válasza:

Az nem a kutya hanem a gazda hibája!!!!A nagytestű is éppúgy megtámadhat!Viszont a kicsik agresszívabbak,az tény,de nevelés kérdése az egész!

2011. szept. 20. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!