Mi a jó francért kell lenézni a kistestű kutyákat?
Kifejezetten kedvelem a kistestű kutyákat, de sajnos a gazdáikról már nem tudom ugyanezt elmondani.
Méghozzá azért, mert a többségük nem tudja megnevelni a kutyát, aki ugatja, támadja a nagykutyát, aztán még a gazdinak áll feljjebb, mikor én direkt megállok mellettük, és leültetem a kutyámat. Szeretem ilyen szitukban növelni a kézbentarthatóságát, ha reagál a pukkancsra, akkor nem fogom annyiban hagyni és tovább menni, hanem megállok helyre tenni a szitut, a másik gazdi nagy bosszankodására.
szia!
Engem eddig Csak kistestű kutya támadott meg! Nagy még soha! És a kutyámat is. (mudi). Tényleg kevesen nevelik meg, úgy vannak vele, hogy nem okozhat nagy kárt. Pedig ugyan olyan kutya, mint egy dog. Legalábbis agyban.
Nagyon kevés jól nevelt kistestű kutya van a városomban.
Tahók mindenhol vannak,ne foglalkozz velük!!Ide is mindjárt megjönnek,ez biztos!:D A kiskutya is kutya és minden kutyában van valami szép,kár leszólni a kistestű kutyákat!
Épp olyan demagóg duma,hogy a kistestű kutya nem kutya,mint az, hogy a férfi 100 kg felett kezdődik...,ugyan már!!
Én nem értek egyet.
Nem csak a kistestűekkel nem bánnak jól vagy nem nevelik meg őket.
Legalább uyanannyi nagytestű kutyát is elhanyagolnak, félrenevelnek.
Csak másképp. Azokat a nagytestűeket pl.: soha nem viszik sétálni, ott rohadnak 10-15 évig egyedül a kertben. S ha egyszer kijutna az utcára, ott biztos vér folyna.
Az ingerszegény környezetben, falkaállat egyedül, ki falkavezérnek hiszi magát, territoriális viselkedése elfogadhatatlan. S annyi stressz után, mikor már az egésu tucát magáénak hiszi, biztos támadás lenne a vége.
Annyi a különbség, hogy a kistestűeket akármilyenek is, lakásban tartják, s viszik utcára sétálni. Így szem elé tárulhat a rossz viselkedésük, neveletlenségük.
Míg egy kerítés mögött nyűglődő kutya már senkinek nem szúr szemet.
Szóval szerintem azonos arányban vannak kistestűek, nagytestűek rosszul tartva, nevelve...stb.
Az, hogy miért tartják a kicsi kutyát "anitkutyának"? Amiért az emberi értékeket is sportautóban mérik...stb.
De ez nem jellemző minden emberre.
Kérdező gondolom neked sem minden szembejövő ember szól be a kutya testméretei miatt, csak mondjuk minden héten egy ember. Az az egy-két ember mind kretén, fogd fel így.
Az ő bajuk, ha értelmi fogyatékosok. :-)
Gabica27 válasza:
Az nem a kutya hanem a gazda hibája!!!!A nagytestű is éppúgy megtámadhat!Viszont a kicsik agresszívabbak,az tény,de nevelés kérdése az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!