Kistestű kutya panelba? Melyik fajta a legideálisabb?
Indokot és személyes tapasztalatot is kérek!
Amire gondolok hogy nyugodtabb alaptermészetű,nem ugat ok nélkül és nem szedi szét a lakást,tehát kisebb mozgásigényű,lustibb kutyus!Max 6kg-ig!
Köszönöm a válaszokat!:)
Szia , nekem Westiem van , de nem panelban. Benn tartom és nagyon lusta, most 2 éves és ugatni se ugat az enyém nagyon picit több mint 6 kg.
De ha neked az ilyen nem tetszik akkor ehhez hasonló , nem annyira ugató kutyafajták: Corkie-k , vagy valamilyen Yorkie :)
szia. én a bischon havanesét ajánlon nem hullajtja a szőrét ,de kozmetikába időnként vinni kell. nagyon aranyo , ragaszkodó kuyus , ok nélkül nem ugat. keveset eszik, játékos kis szőrgombócok sok sikert hozzá ha ilyeneek lesz , de a öbbihez is :) XD
itt van pár kép: [link]
Köszönöm a gyors válaszokat!
A Yorki én is úgy tudom hogy hangos és pörög,terrier tehát a vérében van és hogy őszinte legyek már nem vennék,mert mindenkinek az van és túl van tenyésztve is!:(De ezek kívül nagyon tetszene ő is!
A bichon-t nézegettem már!:)Aranyos nagyon!:P
A westiért régen nagyon oda voltam,de aztán letettem róla mert itt a környéken mind csupa bolond!:( Agresszívak,morgósak,barátságtalanok!:(
olyan kellene mindenképp ami gyorsan megérti mit szabad és mit nem és tényleg nem rágja szét a lakást!
A szőrápolás nem lényeg,akár naponta is belefér!:)
Mozgásigény...hááát...napi max,nagyon max 2 óra felbontva 3-4 fordulóra!
Várom még a válaszokat és köszönöm az eddigieket!:)
bichon havanese , vagy bichon frise most is ez a kettő van nekem , gyorsan tanulnak ,szépek és okosak nagyon barátságosak és játékosak :) én kistestű kutyából csak ezt a két fajtát tartanám :)
teszek fel róluk néhány képet is, ha nem gond:) a barna a havanese( Lily) 4,5 hónapos a másik a frise(Szofi) ő 9 éves imádnak együtt játszani a parkban :)
Köszönöm utolsó!Nagyon szép mind a két kutyus,de a kicsi...hát felzabálnám!:)
Lakásban tartod őket?Mennyi sétával érik be egy nap?Sosem romboltak?Jól bírják az egyedül létet?
Nekem a legnagyobb félelmem ez a rombolás!Persze tudom hogy ki kell fárasztani egy kutyust,de van egy ismerősöm,ő bármit csinál a kutya rombol!Igaz felnőtt,nagy testű!Nyilván egy kistestű nem tépi fel a szegélyt a sarokból de bőven elég ha lenyalogatja a tapétát vagy elrágja a tv kábelt!Dolgozunk mind ketten tehát nem tudok egész nap felügyelni rá hogy ne tegyen kárt semmiben!
Hogy lehet ezt legegyszerűbben kiküszöbölni ha egyedül van?
„Sosem romboltak?“
„Hogy lehet ezt legegyszerűbben kiküszöbölni ha egyedül van?“
Az egyik ismerősöm ezt úgy oldotta meg, hogy napközben a kis yorkiját bezárta a kutyakalitkába (kutyaketrec, kutyszállító box) vagy mibe. Aztán hogy a kutyus ennek mennyire örült, azt már nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!