Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kistestű kutya panelba?...

Kistestű kutya panelba? Melyik fajta a legideálisabb?

Figyelt kérdés

Indokot és személyes tapasztalatot is kérek!

Amire gondolok hogy nyugodtabb alaptermészetű,nem ugat ok nélkül és nem szedi szét a lakást,tehát kisebb mozgásigényű,lustibb kutyus!Max 6kg-ig!

Köszönöm a válaszokat!:)

2011. okt. 22. 15:33
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Bichon Bolognese :) Nekünk is ilyen volt,nagyon cuki,kicsi,nem szedi szét a házat.Vagy még a Westie :) 13/f
2011. okt. 22. 15:37
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

Szia , nekem Westiem van , de nem panelban. Benn tartom és nagyon lusta, most 2 éves és ugatni se ugat az enyém nagyon picit több mint 6 kg.

De ha neked az ilyen nem tetszik akkor ehhez hasonló , nem annyira ugató kutyafajták: Corkie-k , vagy valamilyen Yorkie :)

2011. okt. 22. 15:41
 3/15 anonim ***** válasza:
a yorki az ugatós és mozgásigényes fajta
2011. okt. 22. 15:45
 4/15 anonim ***** válasza:

szia. én a bischon havanesét ajánlon nem hullajtja a szőrét ,de kozmetikába időnként vinni kell. nagyon aranyo , ragaszkodó kuyus , ok nélkül nem ugat. keveset eszik, játékos kis szőrgombócok sok sikert hozzá ha ilyeneek lesz , de a öbbihez is :) XD

itt van pár kép: [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. okt. 22. 15:47
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem legutóbb a lakásban egy 3,5 kilós kis yorkim volt. Előtte egy rövidszőrű fekete tacskóval éltünk együtt, de neki nagyon hullott a szőre, tele volt tőle a lakás. A kis yorkival nem volt gond, csak nem nagyon szeretett egyedül lenni.
2011. okt. 22. 15:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Ja persze és ugatott, ha megszólalt a csengő, vagy a telefon ami nagyon jól jött, mert az anyám már ezeket nem hallotta meg és a kutyus figyelmeztetése nagyon jól jött.
2011. okt. 22. 15:53
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

A Yorki én is úgy tudom hogy hangos és pörög,terrier tehát a vérében van és hogy őszinte legyek már nem vennék,mert mindenkinek az van és túl van tenyésztve is!:(De ezek kívül nagyon tetszene ő is!

A bichon-t nézegettem már!:)Aranyos nagyon!:P

A westiért régen nagyon oda voltam,de aztán letettem róla mert itt a környéken mind csupa bolond!:( Agresszívak,morgósak,barátságtalanok!:(

olyan kellene mindenképp ami gyorsan megérti mit szabad és mit nem és tényleg nem rágja szét a lakást!

A szőrápolás nem lényeg,akár naponta is belefér!:)

Mozgásigény...hááát...napi max,nagyon max 2 óra felbontva 3-4 fordulóra!

Várom még a válaszokat és köszönöm az eddigieket!:)

2011. okt. 22. 16:05
 8/15 anonim ***** válasza:

bichon havanese , vagy bichon frise most is ez a kettő van nekem , gyorsan tanulnak ,szépek és okosak nagyon barátságosak és játékosak :) én kistestű kutyából csak ezt a két fajtát tartanám :)

teszek fel róluk néhány képet is, ha nem gond:) a barna a havanese( Lily) 4,5 hónapos a másik a frise(Szofi) ő 9 éves imádnak együtt játszani a parkban :)

[link]

[link]

[link]

2011. okt. 22. 17:51
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó!Nagyon szép mind a két kutyus,de a kicsi...hát felzabálnám!:)

Lakásban tartod őket?Mennyi sétával érik be egy nap?Sosem romboltak?Jól bírják az egyedül létet?

Nekem a legnagyobb félelmem ez a rombolás!Persze tudom hogy ki kell fárasztani egy kutyust,de van egy ismerősöm,ő bármit csinál a kutya rombol!Igaz felnőtt,nagy testű!Nyilván egy kistestű nem tépi fel a szegélyt a sarokból de bőven elég ha lenyalogatja a tapétát vagy elrágja a tv kábelt!Dolgozunk mind ketten tehát nem tudok egész nap felügyelni rá hogy ne tegyen kárt semmiben!

Hogy lehet ezt legegyszerűbben kiküszöbölni ha egyedül van?

2011. okt. 23. 08:21
 10/15 anonim ***** válasza:
50%

„Sosem romboltak?“

„Hogy lehet ezt legegyszerűbben kiküszöbölni ha egyedül van?“

Az egyik ismerősöm ezt úgy oldotta meg, hogy napközben a kis yorkiját bezárta a kutyakalitkába (kutyaketrec, kutyszállító box) vagy mibe. Aztán hogy a kutyus ennek mennyire örült, azt már nem tudom.

2011. okt. 23. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!