Kutyával biciklizni? Mit gondoltok róla? (többi lent)
Nem fárasztó ez nekik nagyon? Nem számít hajszolásnak? Milyen nagyságú kutyával lehet biciklizni?
Mi a véleményetek? Mert én is szoktam biciklizni a kutyámmal. Ő egy tacskó és terrier keverék. 30 fölött még ő húz engem. És nem úgy néz ki mint aki utána elfárad. :) Jó nyilván nem tesz jót neki de csak ritkán engedem 30 fölé és csak rövid távokra. Pl. Egy kis utca hossza: 300-200 m. Szerintetek? ez nem megerőltető? Ti szoktatok biciklizni kutyával és ha igen milyen fajta mekkora? :)
Vannak bizonyos fajták amiknek egyáltalán nem árt. Lásd példaként, egy csehszlovák farkasebnek ahhoz, hogy meglegyen a tenyésszemléje alapkövetelmény a 40km-es futás.
Vagy ha mondjuk lenne, egy dobermannom vagy amstaffom azzal simán mennék biciklizni. Remélem a közeljövőben lesz is :)
De jelenlegi kutyámmal (pekingi palotakutya), nem igazán lehet. Persze itt a téren volt már rá példa szórakoztam már vele, nem tudom egyébként lehagyni biciklivel akárhogy tekerek, de nem akarom megerőltetni, szóval nem futtatom. Pedig a futtatón simán futkározik annyit, de nem futásra termett ő felesleges.
Szerintem egy tacskó eredetű kutyát sem kéne, attól függ, hogy néz ki mennyire dominál benne a tacskó.
A terrier még oké, de a tacskónak sem a háta sem a lába nem a futásra termett. Mennyit szoktál vele biciklizni?
Hmm nem sokat... olyan 15-30 perc de azt rendesen csináljuk.
Teszek fel róla képet! :)
Régebben apámnak magyar vizslája volt, őt vittem magammal biciklizni. De eleinte szinte kizárólag elég elhagyatott utakon mentünk, mert ha meglátott valamit, ami érdekelte, elkezdett utánna menni. Kellett pár hét intenzív gyakorlás, mire megszokta, hol kell jönnie.
30 fölött meg én se tudok biciklizni, szóval esélytelen volt ekkora sebesség.
De egy lazább 10-15 km/h (volt sebességmérőm) sebességet 3 órán keresztül simán lefutotta. Ha jó idő volt, (ősz/tavasz) mégjobban bírta.
Ez nem jó! :(
Máikat akkor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!