Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyával biciklizni? Mit...

Kutyával biciklizni? Mit gondoltok róla? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nem fárasztó ez nekik nagyon? Nem számít hajszolásnak? Milyen nagyságú kutyával lehet biciklizni?

Mi a véleményetek? Mert én is szoktam biciklizni a kutyámmal. Ő egy tacskó és terrier keverék. 30 fölött még ő húz engem. És nem úgy néz ki mint aki utána elfárad. :) Jó nyilván nem tesz jót neki de csak ritkán engedem 30 fölé és csak rövid távokra. Pl. Egy kis utca hossza: 300-200 m. Szerintetek? ez nem megerőltető? Ti szoktatok biciklizni kutyával és ha igen milyen fajta mekkora? :)

2011. szept. 11. 13:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Én nem mernék. Mi van, ha valahogy elesik a kutya, vagy bármi történik, én meg átmegyek rajta véletlen?:S
2011. szept. 11. 13:55
 2/24 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz neki ez játék ,de nem kell agyonhajszolni km át....
2011. szept. 11. 13:55
 3/24 A kérdező kommentje:
Ő első számú szabály kutyával való biciklizéskor Első: Nem engedjük a kutyát a kerék elé és átmenni a másik oldalra mert az életveszélyes. Az én kutyám mindig lábnál jön a pedál mellett volt már hogy majdnem felbukott de akkor nem mentünk gyorsan. Azonnal vissza rántottam nehogy fölbukjunk!
2011. szept. 11. 13:59
 4/24 anonim ***** válasza:
Én rendszeresen szoktam bringázni a kutyáimmal. hát fársztó nekik dehát direkt azért bicózok velük hogy ki fáradjanak. Nem számít hajszolásnak. Nekem egy Foxterrier-Tacskó keverék és egy Puli van. Én úgy szoktam hogy míg nem érek velük a ki a földútra addig pórázon húznak utánna meg elengedem őket és szabadon futna a bicikli előtt vagy melett. Ahol én lakom itt van nem olyan messze egy nagy tó és oda kijárunk tűlem az kb. olyan 2km-er eszt a távot pihenés nélkül le tudják futni. Az tán mikor eleg voltunk a tónál van 1km-rel arébb egy nagy rét meg egy kis forrás oda is el szoktunk menni aztán vissza a tóhoz. Vagyis heti 1x oda-vissza 6kn-ert futnak briga melett. Amúgy a tónál úgy 3 órát szoktam velük lenni. Szok kutyagazdi viszi ide a kutyáját és a többi kutyávál játszanak és úsznak.
2011. szept. 11. 14:00
 5/24 A kérdező kommentje:
Isten őrizz nem is szoktam. Csak ha tényleg nagyon sok energiája van neki egy kicsit 30 fölé megyünk. Csak azért kérdezem mert hát tacskó és terrier keverék meg aztán a lábai hossza kb. olyan 20 cm-er vagy annyi se.
2011. szept. 11. 14:00
 6/24 anonim ***** válasza:

Vannak bizonyos fajták amiknek egyáltalán nem árt. Lásd példaként, egy csehszlovák farkasebnek ahhoz, hogy meglegyen a tenyésszemléje alapkövetelmény a 40km-es futás.

Vagy ha mondjuk lenne, egy dobermannom vagy amstaffom azzal simán mennék biciklizni. Remélem a közeljövőben lesz is :)

De jelenlegi kutyámmal (pekingi palotakutya), nem igazán lehet. Persze itt a téren volt már rá példa szórakoztam már vele, nem tudom egyébként lehagyni biciklivel akárhogy tekerek, de nem akarom megerőltetni, szóval nem futtatom. Pedig a futtatón simán futkározik annyit, de nem futásra termett ő felesleges.

Szerintem egy tacskó eredetű kutyát sem kéne, attól függ, hogy néz ki mennyire dominál benne a tacskó.

A terrier még oké, de a tacskónak sem a háta sem a lába nem a futásra termett. Mennyit szoktál vele biciklizni?

2011. szept. 11. 14:01
 7/24 A kérdező kommentje:

Hmm nem sokat... olyan 15-30 perc de azt rendesen csináljuk.

Teszek fel róla képet! :)

2011. szept. 11. 14:03
 8/24 anonim ***** válasza:

Régebben apámnak magyar vizslája volt, őt vittem magammal biciklizni. De eleinte szinte kizárólag elég elhagyatott utakon mentünk, mert ha meglátott valamit, ami érdekelte, elkezdett utánna menni. Kellett pár hét intenzív gyakorlás, mire megszokta, hol kell jönnie.

30 fölött meg én se tudok biciklizni, szóval esélytelen volt ekkora sebesség.

De egy lazább 10-15 km/h (volt sebességmérőm) sebességet 3 órán keresztül simán lefutotta. Ha jó idő volt, (ősz/tavasz) mégjobban bírta.

2011. szept. 11. 14:13
 9/24 A kérdező kommentje:
2011. szept. 11. 14:14
 10/24 A kérdező kommentje:

Ez nem jó! :(

Máikat akkor!

2011. szept. 11. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!