Ha szaporítok, akkor rossz ember vagyok és a kutyáimban is kárt teszek?
Hogy a kérdésre válaszoljak igen, ártasz. nem is kicsit.
és légyszíves ne pároztass mégegyszer. ma már sajnos nem ott tart a világ, hogyha te lehozol egy ilyen "selejtes" almot akkor azt el lehessen nézni. ma már annyi a gazdátlan kutya, nem kell több alom!
Szia Evelin!
A kérdésedre a válasz röviden: IGEN
Ha jól tudom a kanod 9-10 hónapos volt,amikor befedezte a szukádat,vagyis még kölyök.Miből gondolod,hogy semmi örökletes betegsége sincs? Nagyon sok olyan betegség van,ami tüneteket csak 2-3 évesen(sőt akár később) okoz,viszont a tenyészérettség előtt már diagnosztizálható.Ezért is van szükség eü. szűrésekre még a tenyésztésbe-szaporításba vétel előtt.Ráadásul abban sem lehetsz biztos,hogy a kutyáid nem rokonok,hiszen a származásuk bizonytalan.
Nem szeretnélek bántani,de még gyerek vagy,saját magadat sem tudod eltartani,miért olyan fontos,hogy szaporíts? Én is mindig kutyás voltam,de a szüleim nem engedték,hogy kutyám legyen.Akkor baromira utáltam őket ezért,de már tudom,hogy csak felelősség teljes felnőtt ként viselkedtek.Sajnos ez a te szüleidről nem mondható el,pedig az ő feladatuk lenne,hogy erre neveljenek.Ha mindenképpen kutyázni akarsz legyél kicsit türelmesebb!Várj amíg az anyagi helyzeted olyan nem lesz,hogy vállalni tudd a tenyésztéssel felmerülő költségeket!Használd ki ezt az időt arra,hogy tanulj,infókat gyűjts a fajtáról,a tenyésztésről! Ha kellő ismeretekkel rendelkeznél biztos vagyok benne nem akarnál szaporítani,mert szereted a kutyáidat és tudnád,hogy nem feltétlen teszel jót nekik az ilyen jellegű kihasználásukkal!
Aki szaporít, törzskönyv, tenyészszemle és eü szűrések nélküli kutyákat az felelőtlen.
Problémát okozva ezze a kölyköknek, az állatmentő szervezeteknek és a már gazdátlan kutyáknak is.
És igen, ezzel megölsz menhelyi kutyákat. :(
Az előző alom "bevételéből" a szukádat kellett volna ivartalanítani.
Hamarosan jön a következő tüzelés, és problémának érzed a különzárást???
Akkor mégis mi a terved????
Évente 2x fialtatni azt a szerencsétlent??
És tényleg biztos vagy benne, hogy az előző kölykök jó helyre kerültek?
"De mint mondtam jó helyre kerültek. Egyik egy ugyanolyan fajtájú kanhoz (ő is kan)."
Szerinted 2 felnőtt kan nem fog verekedni? Ennyit sem tudsz? Nem lepődnék meg, ha 1,5 év múlva a család megválna az egyik kutyától és az általábban nem a régi kutya szokott lenni . . . Tehát egy kölyöknek ( a 3ból), egy családnak, 1 menhelyi kutyának és több állatmentőnek már problémát is okoztál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!