Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha szaporítok, akkor rossz...

Ha szaporítok, akkor rossz ember vagyok és a kutyáimban is kárt teszek?

Figyelt kérdés
Nem 20 kutyával szaporítok, hanem csak 1 fiú és 1 lány van. Születtek már 1x kicsik és szépek voltak, semmi küllemi hibájuk nem volt. Jó helyre kerültek és (még) nem szóltak, hogy bármi betegségük, bajuk lenne. A szülőknek csak a szüleik törzskönyvesek. Minőségi táppal etetem őket és mindent megkapnak, amit csak lehet. A kicsik rendesen féregtelenítve, oltva lettek. Csak éppen nem törzskönyvesek. És nem ölök meg ezzel más menhelyi kutyákat, mert aki fajtatisztát akar az nem fog keveréket venni, vagy idősebbet.
2009. ápr. 20. 20:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
82%

Hogy a kérdésre válaszoljak igen, ártasz. nem is kicsit.

és légyszíves ne pároztass mégegyszer. ma már sajnos nem ott tart a világ, hogyha te lehozol egy ilyen "selejtes" almot akkor azt el lehessen nézni. ma már annyi a gazdátlan kutya, nem kell több alom!

2009. ápr. 22. 17:47
 22/31 anonim ***** válasza:
84%

Szia Evelin!

A kérdésedre a válasz röviden: IGEN

Ha jól tudom a kanod 9-10 hónapos volt,amikor befedezte a szukádat,vagyis még kölyök.Miből gondolod,hogy semmi örökletes betegsége sincs? Nagyon sok olyan betegség van,ami tüneteket csak 2-3 évesen(sőt akár később) okoz,viszont a tenyészérettség előtt már diagnosztizálható.Ezért is van szükség eü. szűrésekre még a tenyésztésbe-szaporításba vétel előtt.Ráadásul abban sem lehetsz biztos,hogy a kutyáid nem rokonok,hiszen a származásuk bizonytalan.

Nem szeretnélek bántani,de még gyerek vagy,saját magadat sem tudod eltartani,miért olyan fontos,hogy szaporíts? Én is mindig kutyás voltam,de a szüleim nem engedték,hogy kutyám legyen.Akkor baromira utáltam őket ezért,de már tudom,hogy csak felelősség teljes felnőtt ként viselkedtek.Sajnos ez a te szüleidről nem mondható el,pedig az ő feladatuk lenne,hogy erre neveljenek.Ha mindenképpen kutyázni akarsz legyél kicsit türelmesebb!Várj amíg az anyagi helyzeted olyan nem lesz,hogy vállalni tudd a tenyésztéssel felmerülő költségeket!Használd ki ezt az időt arra,hogy tanulj,infókat gyűjts a fajtáról,a tenyésztésről! Ha kellő ismeretekkel rendelkeznél biztos vagyok benne nem akarnál szaporítani,mert szereted a kutyáidat és tudnád,hogy nem feltétlen teszel jót nekik az ilyen jellegű kihasználásukkal!

2009. ápr. 22. 17:58
 23/31 anonim ***** válasza:
81%
Basszus ez tényleg Evelin az Acana fórumról.....
2009. ápr. 22. 22:20
 24/31 anonim ***** válasza:
81%

Aki szaporít, törzskönyv, tenyészszemle és eü szűrések nélküli kutyákat az felelőtlen.

Problémát okozva ezze a kölyköknek, az állatmentő szervezeteknek és a már gazdátlan kutyáknak is.

És igen, ezzel megölsz menhelyi kutyákat. :(

Az előző alom "bevételéből" a szukádat kellett volna ivartalanítani.

Hamarosan jön a következő tüzelés, és problémának érzed a különzárást???

Akkor mégis mi a terved????

Évente 2x fialtatni azt a szerencsétlent??

És tényleg biztos vagy benne, hogy az előző kölykök jó helyre kerültek?

"De mint mondtam jó helyre kerültek. Egyik egy ugyanolyan fajtájú kanhoz (ő is kan)."

Szerinted 2 felnőtt kan nem fog verekedni? Ennyit sem tudsz? Nem lepődnék meg, ha 1,5 év múlva a család megválna az egyik kutyától és az általábban nem a régi kutya szokott lenni . . . Tehát egy kölyöknek ( a 3ból), egy családnak, 1 menhelyi kutyának és több állatmentőnek már problémát is okoztál!

2009. ápr. 23. 10:46
 25/31 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó! Ez azért hülyeség amit mondtál. Nekem 3 kan kutyám van, de nem verekszenek. Igaz ivartalanítottak, gondolom az is közrejátszik. Nem egy embert ismerek aki 2 kan kutyát tart és sosem verekszenek.
2009. ápr. 23. 11:05
 26/31 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem a végén bezárja egyiket a pincébe vagy hova, mint anyakutyát, amikor szült....
2009. ápr. 23. 13:44
 27/31 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg lehet hogy azt csinálja:( Evelinkééktől el kéne venni a kutyákat, mert borzalmas az amit művelnek.
2009. ápr. 23. 13:47
 28/31 A kérdező kommentje:
Azért szívesen megnézném a Ti gyönyörű törzskönyves kutyáitokat.
2009. ápr. 24. 20:57
 29/31 anonim ***** válasza:
71%
Tudod mi még a gyönyörű törzskönyves kutyáinkat sem szaporítjuk mert van eszünk, nem úgy mint neked és a családodnak Evelinke. Szerintem itt a legtöbbünk ivartlaníttatta is a gyönyörű törzskönyves kutyáját. Tudod ezt úgy hívják hogy felelős állattartás! De ezt ti soha nem fogjátok megérti mi ez, mert a nulla intelligencaiszinteddel és csőlátásoddal csak nyomod a hülyeségedet.
2009. ápr. 25. 08:29
 30/31 anonim ***** válasza:
73%
z én gyönyörű bullterrier szukám(küllembírói vizsgám van a fajtára,meg tudom állapítani a kutya minőségét)egy évesen pl.ivartalanítva van már. Alig vártam,hogy meg lehessen csinálni biztonságosan a műtétek,nehogy akár véletlen szaporulat is legyen.
2009. ápr. 25. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!