Ha szaporítok, akkor rossz ember vagyok és a kutyáimban is kárt teszek?
De ezzel nem ártok szerintem annyit a fajtának és máskor is kérdeztem itt valamit és hát eléggé le szóltak. Akiket személyesen ismerek senki nem szólt, hogy ez rossz lenne, és megdícsérték őket, még az állatorvosok is. Csak itt mindig leszólnak.
Más kérdésem: miért kell a törzskönyves kutyákat mindig szűrni betegségek ellen, ha az öröklődő és a szüleit már szűrték, vagyis ő nem lehet beteg, mert a szülei sem azok. És egy törzskönyves, TENYÉSZTETT kutya nem fog az enyéimmel keveredni. Vagyis én nem ártok a fajtának (nem nevezném meg melyiknek). De ismerek pár embert akinek pl. van 2-3 kanja és 20 szukája és folyamatosan pároztatja őket. Meg sok tenyésztő közeli rokonokat pl. apja, lányát pároztat. És a lányt kb. 3 éve vettem és akkor még nem gondoltam rá, hogy lesz még 1 és esetleg kicsik is. Nem szeretném minden tüzelénél pároztatni, de nemsokára megint fog és még nem tudom mi legyen, hogy ne legyenek kicsik. Valaki v.mi gyógyszert nem tud ajánlani?
A legegyszerűbb ha arra az időre különzárod őket, mert a gyógyszer árthat neki!
A fajtaspecifikus betegségekre jó leszürni őket,hogy ne örökítsék, ne rontság a fajta "minőségét".
Magyarországon még csak pár éve szűrnek fajtaspecifikus betegségekre, így 10 generációra még biztos nem volt szűrve a kutya. 5-10 éve csinálnak ilyen szűréseket itthon, de inkább 5. Szóval én azért megcsináltatnám....
Miért nem árulod el milyen fajta? Miért titok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!