A kutyatámadásoknak MINDIG az ember az oka?
Szinte minden héten benne van a Tv-ben, hogy valakit megkapott, megharapott, arcon harapott egy kutya.
Most is volt egy 16 éves csaja, aki lehajolt egy kutyához, hogy pacsit kérjen a kuvasztól, és arcon harapta a kutya.
De mégis miért?
Nem szabad egy kutyához lehajolni?
És ilyenkor mindig az ember a hibás? Elkerülhető lenne, de az emberek nem ismerik a kutya jelzéseit?
Csomószor kisgyerekek az áldozatok. Nem ismerik a kutya jelzéseit, ez az oka?
10:16 nem tudom hallottál-e már vakvezetőről. Ő például elég komolyan társa az embernek, és olyan hír még sose volt, hogy vakvezető bárkit megharapott volna. Vajon miért?
Nem tudom hallottál-e már emberkereső kutyáról, aki romok között kutat túlélők után. Olyat se nagyon hallottam, hogy egy ilyen kutya hibázott volna.
Szia:)
Én etológiát tanulok, a kutyák és farkasok viselkedését kutatom.
Valójában máig nem tudjuk, hogy mi váltja ki az ilyen ember elleni agressziót a kutyákból.
Általában viszont ezek bántalmazott, nem megfelelően tartott kutyák.
De van olyan is, hogy az ember horkolására hiszik, hogy morgás és ezért esnek neki...
Sokan kérdés nélkül, hirtelen, szemből közelítik meg mások kutyáit - ennek is könnyen lehet támadás a vége...
A kérdésedre igazából még nem született tudományos válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!