Kiadnál 150ezret az álomfajtádra? Vagy sok ez vételárnak?
"utálom azt a helyet, ahol így ilyen fix ára van a kutyának"
Alapjáraton mit mondjon? "Ismerkedjünk meg és majd kitalálok egy árat annak függvényéban, hogy mennyire vagy szimpatikus?" Mindenkinek ugyan azt az árat mondja (mivel minden kiskutya ugyan abban az ellátásban részesül), aztán ha úgy alakul, akkor lehet, hogy olcsóbban adja. Én a kutyám tenyésztőjétől bármikor kaphatnék ingyen kiskutyát, mert olyan jóban lettünk egymással, de amikor először megkérdeztem az árat, akkor még mi is 150-ről indultunk.
ma 23:08
Tényleg. Holnap elmegyek a Media Marktba, megismerkedek az eladóval, beszélgetünk, aztán majd kitalálunk egy vételárat az LCD tévére amit kinéztem.
Minden további nélkül kifizetnék ennyit egy jó vérvonalú, egészséges, kiállítási minőségű kölyökre. A jó kutya megéri az árát, ha valaki fajtatisztát akar, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Nyilván vannak itt olyanok, akik el sem tudják képzelni mi kerülhet ennyibe egy kutyán, de ha alaposan utánaszámolunk, akkor bizony ennyire jön ki a kölyök ára. Egy tisztességes tenyésztő a tenyésztésre szánt szukáját a legjobb kennelek egyikéből (hazai vagy esetleg import, külföldön legalább másfélszerese, de inkább duplája az ár az itthoniakhoz képest), rendszeresen kiállítja, az országban és külföldön egyaránt, megmutatja a nagyobb rangú kiállításokon is(világ- és európakiállítás, Crufts), egy nevezés 5-10 ezer forint között mozog, ehhez még hozzájön a felszerelés, utazás, szállás, leszűreti a fajtában jellemző örökletes betegségekre(némelyik szűrés igen drága, mert csak külföldön tudják elvégezni), munkában is kipróbálja a kutyát: dobermann esetében őrző-védőzik, engedelmesezik a kutyával, a kutyasuli minden héten szintén nem kis pénz. Megkeresi a szukájához illő legjobb kant, ami nem kizárt, hogy több száz/ezer kilométerre található tőle, a fedezés egy jó kan esetében nagyon drága.
A vemhesség alatt a szuka mindent megkap, herpesz oltás, minőségi táp, állatorvosi ellenőrzés. A kölyköknek ki kell váltani a törzskönyvet, alombejelentőt, fedeztetési jegyet le kell adni, féreghajtásokat, oltásokat kapnak és hozzáértő kezek között nevelkednek, szocializálódnak, ami felbecsülhetetlen értékű.
Aki szerint a kiállítás megalázó, az még gondolom nem sokat látott életében. Azok a kutyák, amelyek nyernek élvezik a dolgot, egy unott, kedvetlen kutyával nem lehet jó eredményt elérni. Ha nem lennének kiállítások mégis mi alapján derülne ki, hogy melyik kutyáknak van a legjobb külleme? Ez nagyban meghatározza a tenyésztést, egy jó tenyésztő csak jó küllemű, kiállításokon már bizonyított kutyákat von tenyésztésbe.
Én is később import kutyákból szeretnék majd felépíteni egy saját hazai vonalat, tisztában vagyok vele, hogy nagyon sokba fog kerülni, de nekem ez éri meg és nem százezres ruhákra, műszaki cikkekre költöm majd a pénzem. Én keresetem lesz, szóval senkinek semmi köze nem lesz hozzá, hogy mire költöm.
Azzal semmi gond nincs, ha valaki menhelyről szerez be kutyát, sőt, én nagyon becsülöm azokat, akik így tesznek és mindenkit erre buzdítok, aki hobbikutyát szeretne és nincs konkrét elképzelése a fajtáról. De amíg mi sem kritizálunk, becsmérlünk titeket, akik nem adtok pénzt kutyáért, addig ti is tartsátok tiszteletben a mi véleményünket, döntésünket, akiknek konkrét céljaik és elképzeléseik vannak egy adott fajtával.
hmm
dobermann?
melyik kennel ha szabad tudni? az áruk egyébként sokkal lejjebb van a legtöbb kennelben; esetleg ajánlhatok másikat?
attól, hogy olcsóbb lesz, nem feltétlenül rosszabb, mivel 60-80 körül van, de 120-ért már kiváló minőségűeket kapsz ebből a fajtából
aki nem ért hozzá, az ne pontozzon le
Persze,hogy fizetnék.
Ha lenne az álomfajtámból olyan kutya,ami pont abba a színbe,és nagyon tetszene ,akkor megvenném,még többért is.
Nekem aussie az álomfajta,200-270.000 Ft egy kiskutya.
Még nem vettem.
A kennel nevét inkább nem írnám le.
Egyébként itt sem fix az ár, csak átlagosan és általában ekörül mozog a kölykök ára.
És teljesen tisztában vagyok vele, hogy mennyibe fog kerülni az eltartása, a kutyasuli satöbbi. Mint már írtam, van másik kutyám, ő sem csak kerti dísz :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!