Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiadnál 150ezret az álomfajtád...

Kiadnál 150ezret az álomfajtádra? Vagy sok ez vételárnak?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes kennelt. 150-160ezer forintba kerül egy kölyök. Mindenki nemnormálisnak néz, amiért ennyiért meg akarom venni, mert ők "sosem fizetnének ennyit egy kutyáért"... Viszont tényleg nagyon szimpatikus a kennel, jókat hallok róla.
2011. aug. 24. 21:30
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
26%

21.34 vagyok

"mit kell ráerőltetni a menhelyes kutyát a másikra????"

Te hol éreztél ki erőltetést a szavaimból? Ez az egyik... A másik meg:

"MI a franc közöd van hozzá, hogy mennyit ad ki egy kutyára????"

Mondd már meg nekem légyszives, hogy te miért nem tudsz normális stílusban írni hm? Szóltam én hozzád egy rossz szót is? Igen vagy nem? Nem...és nem is ismersz engem, úgyhogy vegyél vissza a fiatalos lendületedből és ne személyeskedj itt nekem. Annyit mondtam, hogy én nem vennék kutyát pénzért. Szerintem ez egyáltalán nem lealacsonyító a kutyákra nézve, mint ahogy ugye ez szerinted fennáll, hanem ennek csupán annyi az oka, hogy nem fogok feleslegesen fizetni, mikor megkaphatom ingyen is. Ez most ugyan az, mintha a kínai meg a mayo chix üzletek közül kéne választani. Mind a két üzletbe ugyan onnan érkeznek a ruhák: Kínából, csak az egyikre rá van nyomva, hogy mayo chix és a felvágósa képes 4szer annyit kifizetni érte, csak, hogy elmondhassa, hogy neki telik rá...

2011. aug. 24. 21:54
 22/42 anonim ***** válasza:
25%

hát ha ennyi pénzed van, és még marad a kutya egyéb szükségleteire is, adj.

de hogy a kérdésedre válaszoljak:

vételárban nem.

orvosi/egyéb költségre: igen.

szerintem van egy egészséges határ...

és szerintem nem az lekezelő, hogy vételárban nem adnék ennyit egy kutyáért...

pont az a lekezelő, hogy a kutyáért ennyit kell fizetni.

a kutya (na nem a túltenyésztett nyomorékok) ősidők óta az ember társa.

ez olyan magától értetődő volt régebben, mint az, hogy lélegzel.

ma meg megváltoztak az életkörülmények, vele együtt a kutya funkciója is az ember életében.

azért van szükség a hülye agilityre, az Öv-re, meg sportokra, mert szegény kutyáknak feladatot kell találni...

milyen elképesztő, hogy sok kutya szorongani kezd a gazdája nélkül (pl. ha egyedül marad otthon...) egy másik fajt a saját falkájába tartozónak érez!!!!

ez egyszerűen csodálatra méltó, nem így érzitek??!!!

és ezért az ősi gyönyörűségért fizessek ilyen horribilis összeget??????

úgy, hogy ráadásul egy keverék kutya CSAK annyival másabb nála, hogy nem lehet pontosan tudni, mekkora lesz... (a vérmérsékletet azért nála is lehet sejteni.)

hát ez szerintem nevetséges, és pont hogy a keverékek számára iszonyatosan megalázó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(5 keverék és egy káj gazdája)

2011. aug. 24. 21:58
 23/42 A kérdező kommentje:

Húha, mennyi válasz :)

Dobermann a kutya, és tudom, hogy sokat kell rá később is költeni. Van már másik kutyánk. De nekem ez az álomfajta. Nekem fontos, hogy egészséges legyen, és az sem mindegy, hogy milyenek a szülei... Jó munkakutya kell, és a külleme is számít, mert kiállításra akarom majd vinni.

Egyébként abszolút nem vagyunk tehetősek, persze mindent megadunk neki, amit kell (a mostani kutyának is), de a családtagjaim is túl soknak tartják ezt a 150 ezret...

2011. aug. 24. 22:00
 24/42 anonim ***** válasza:
82%
pedig kiállítási minőségű kutyáért még ez is olcsó... más fajtákban egy kiállítási minőségű kölyök sokkal de sokkal drágább..
2011. aug. 24. 22:04
 25/42 anonim ***** válasza:
85%
Akinek fajtatiszta kell, az fizesse meg az árát, mert az a megalázó egy fajtára nézve, ha bagóért árulják a szaporítók, az meg főleg megalázó, hogy egyesek úgy állnak hozzá, hogy "csak egy kutya, nem ér ennyi pénzt". Az más kérdés, ha valaki a keverékeket szereti, vagy a fajtamentéshez érez affinitást, akkor természetes, hogy nem fizet a kutyáért.
2011. aug. 24. 22:04
 26/42 anonim ***** válasza:
52%

Ha kiállításra viszed, ez nem olyan drága.

De mivel én nem szeretnék kiállításra járni,csak hobbi célra kell kutya, eszembe nem jutna ennyit kiadni. Akkor már ezt a pénzt a legjobb minőségű tápra, állatorvosi kezelésekre, kutyasulira stb. költeném.

2011. aug. 24. 22:14
 27/42 anonim ***** válasza:
26%

van, akinek ennek a fele a havi fizetése. maga a kutya ára elenyésző. ottvan még a sok kutyasuli, attól függ, milyen szintre akartok jutni, az állatorvos, oltások, betegségek, balesetek, a rengeteg felszerelés, logisztika.

sokan egy gyerekre sem tudnak ennyit költeni. én úgy gondolom, mint nagy állatbarát, hogy ha már egy fajtához ragaszkodunk, tényleg ott a fajtamentés, ha háziállat kell, akkor meg ott a menhely, és utána bőven elégségesek a felmerülő költségek a kutya élete során.

a kiállításokat egyébként egyenesen gáznak, megalázónak, és szükségtelennek érzem. ez inkább borzasztóbb, mint az, hogy valaki nem hajlandó kutyáért fizetni.

és ne pontozzatok le, ez az én véleményem, amire a kérdező kíváncsi volt, nincs jogotok bírálni.

2011. aug. 24. 22:30
 28/42 anonim ***** válasza:
75%
Fizetnék (és valószínűleg fizetni fogok ennyit), pedig "csak" hobbi célra kell. Az álomfajtám a Labrador, amit az utóbbi időben nagyon túltenyészettek, ezért muszáj, hogy normális tenyésztőtől vegyem, akinél 100 felett kezdődik általában... Szeretném bebiztosítani, hogy nem jön elő betegség, már amennyire be lehet. Inkább spórolok egy kicsit, de akkor az álomkutyám álomkölykét szeretném. És ha ez valakinek fáj, akkor nagyon sajnálom.
2011. aug. 24. 22:33
 29/42 anonim ***** válasza:
22%
Én nem adnék ki ennyi pénzt egy kutyáért.
2011. aug. 24. 22:35
 30/42 anonim ***** válasza:
77%

"Mind a két üzletbe ugyan onnan érkeznek a ruhák: Kínából, csak az egyikre rá van nyomva, hogy mayo chix és a felvágósa képes 4szer annyit kifizetni érte, csak, hogy elmondhassa, hogy neki telik rá..."

Látszik hogy semmit nem értesz hozzá, mert PONT nem ugyanolyan. Az olcsó kutyák nem ugyanonnan érkeznek hanem rossz helyről, rosszul bánnak velük, nem értenek hozzájuk stb. Míg egy jó tenyésztőnél a kutya mindent megkap. Tehát korántsincs köze a két helynek egymáshoz. Legyen menhelyi kutyája annak aki olyat akar de ne okoskodjon ha nem ordít róla hogy nem ért hozzá.

"a kiállításokat egyébként egyenesen gáznak, megalázónak, és szükségtelennek érzem. ez inkább borzasztóbb, mint az, hogy valaki nem hajlandó kutyáért fizetni."

A kiállításon a kutya kedvét is nézik. Egy szomorú, vánszorgó kutya sosem fog nyerni. Ami azt jelenti hogy élveznie kell. Azt pedig hogy jól érezze magát nem lehet ráerőltetni a kutyára. Ha pedig élvezi akkor mi is a megalázó? Arról nem is beszélve, hogy sokan vannak akik komoly SPORTOLÁSRA veszik a kutyát. Szerinted abban mi a megalázó, hogy valaki egészséges, mozog és élvezi? Mert abban remélem egyetértünk hogy komoly sportokra a törzskönyves kutyák az alkalmasabbak (már csak azért is mert sok helyen, és sok magasabb szinten kötelező a törzskönyv a nevezéshez).

Szóval igen kérdező, minden további nélkül vennék ennyiért kutyát. "Sajnos-szerencsére" az én kedvencem nem becsülik annyira hogy ilyen drága legyen.

2011. aug. 24. 22:42
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!