Miért nem lehet rászólni az idegbeteg idegesítő ugató kis szobacirkálókra?
Nem értem mi van sok gazdával, és hogy bírják ezt idegekkel. Annyi kis ugató idegesítő kis terminátort látok/hallok, hogy az valami hihetetlen. Ilyen a szomszéd kutyája is. Megvette a yorkit, és egész nap benem áll a kis aranyos pofája!!! És már 1 éve ez megy. Ugat a kutya, de folyton, a napi 17 órájában, bármi8 történik, fél óórán át ugat.
És a gazdája cseszik rászólni. Szerintem a kutya már élvezi is, és természetessé vált neki, hogy ugathat a nap 17 órájában kifulladásig.
Most nyáron kiakarja szoktatni éjszaka, hogy aludjon, kint, de ez a kutya b***szik aludni, inkább nyüszög, ugat egyfolytában
Nem értem ezt a felfogást, miért kell hagyni, hogy a kutya ugasson egész nap, a semmiért is, ha nem történik semmi, miért jó ez a gazdáknak?
Én csak annyit mondanék hogy az ilyenért nem a kutyákat kell hibáztatni hanem csakis a gazdájukat.
Az én yorkim egész éjszaka nyikkanás nélkül alszik vagy csendben eljátszik, napközben pedig csak a gyanús zajokat és a csengőt ugatja, de ez azt hiszem természetes minden kutyánál.
Már megint ne a yorkit szidják könyörgöm! Hanem azt aki nem bírja megnevelni!
*Lily* válasza:
De a yorki nem normmális fajta!
Már miért ne lenne normális fajta? Tudsz valamit a múltjáról, az eredetéről?
És nem a kutyára kell fogni hogy nem normális, hanem a gazdájára -.- Mert ha idegroncs a kutyája akkor az valószínű szaporítótól van, mert egy rendes tenyésztő szűri ilyenre a kutyáit.
Hát igen, nagyon elrontották ezt a fajtát, pedig eredetileg a kis termete ellenére nagyon stramm, bátor ebek voltak, nem véletlenül használták patkányfogásra őket. Kár értük. Remélem, van még olyan tenyésztő, aki szeretné a régi erényeket visszaállítani.
De adott esetben a gazdát tartom hibásnak. Meg kellett volna nevelni a kutyust, hogy lehessen emberek és más kutyák társaságában élni vele. Pillanatnyilag elég alkalmatlan lehet erre.
Kedves előttem író! INTELLIGENS - na ez az ami rólad nem mondható el. Remélem kitiltanak innen. A gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért ez jár. Te provokálod a yorkie gazdikat. Mi közöd van ahhoz, hogyha valaki azért vesz yorkiet mert az szerinte menő? Nem is értesz a kutyákhoz, egyébként ha csöndben maradtál volna, bölcsebb maradtál volna. Mindegy, saját magad lejáratásáért és az irigykedésért kapsz 10 pontot, abban nagyon jó vagy ezek szerint. A lényeg a lényeg, hogy semmi közöd hozzá ki és honnan veszi a kutyáját. Egyébként se általánosíts!!! Az én yorkiem ára 6 számjegyű volt, én pl. ajándékba kaptam, mert miután elolvastam, hogy miért kezdték őket tenyészteni és elolvastam róluk néhány infót, nagyon bájosnak találtam őket. Ekkor kaptam a páromtól ajándékba. Nem mellesleg gyönyörű kutya. Az enyém legalábbis az! Ahogyan az emberek között sem mindenki topmodell kinéztű, így képzeld a kutyák között sem mindenki szép. A tenyésztésről meg inkább ne írj semmit ha nem tudod, mert beállítod magad marha okosnak, aztán semmit nem tudsz az egészről. Ha irigykedni támadt kedved, akkor ülj be egy plázába, aztán lesd a cicababákat vagy chippaddele fiúkat (nem derült ki melyik csapatban játszol...) és irigykedj rájuk, hogy te sosem leszel olyan menő...
Ja és köszönjük több INTELLIGENS hozzászólást nem kérünk a részedről, mert sajnos semmi értelmet nem találunk a hozzászólásban, ezért inkább írogass máshova. Remélem ezt még fel tudod fogni. Köszi
nekünk is van egy ilyen a házban bár az valami tacskó keverék, hajnali fél 4kor be nem álla pofája,folyamatosan ugat!és nem a nyivákoló hangon hanem kimondottan irritáló fülsüketítő hangon.olyan mintha itt mellettem ugatna napközben is ha kiviszik zeng tőle a lépcsőház az utca séta közben is folyamatosan ugat.az egész környék kivan már rá a ház is.a gazdája meg nemtudom hogy viseli,de nem szól rá talán tetszik neki?!
a lényeg a lényeg,hogy ha társas házban vagytok a lakók több mint 50%-nak az aláírása szükséges,valamit egy feljelentés az önkormányzatnál,hogy megsérti a társasház rendjét vagy valami ilyesmi..és kötelezik hogy vigye el a kutyáját.ismerősöméknél ez meg is történt.szóval hajrá
ez olyan hogy az ő kutyája hallgassa ő ne zavarjon másokat ha énis kutyaugatást akarok hallgatni egész nap majd veszek egyet.vagy ha hangosan akarok zenét hallgatni bedugom a fülhallgatót és kakaóra teszem.nem zavarok másokat.(amúgy van kutyám)de én kellemetlenül érezném magam ha folyamatosan ugatna és zavarná a szomszédokat.de hát minden neveltetés kérdése-az embereknél is-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!