A kutyám nyalogatja, rágja a talpát. Hogy tudnám erről leszoktatni? Nagyon idegesítő.
bocsi, de hihetetlen, hogy mindenki mindenről leakarja szoktatni a kutyáját.
Mármint az ilyen dolgokra értem, mint amit te is kérdezel!
A végén még az ugatásról is leszoktatjuk őket, aztán f@sza kis gnómok lesznek, nem házőrzők!
Biztosan nem véletlen rágja, te nem tudhatok, hogy miért teszi. Hidd el van rá oka!:)
22l
14:34 vagyok
hát akkor nem tudom. de írtad te is, hogy már nem normális, akkor csak van mégis valami probléma nem?
Hacsak nem valamiféle pótcselekvés nála?? :S
Lehet olyasmi náluk, mint nálunk a körömrágás.
Amúgy az állatorvos se vesz mindig mindent észre, de valóban lehet lelki eredetű. Valamiért feszült a kutya. Tereld el a figyelmét, játssz vele, vidd el sétálni. Amint elkezdi, jöjjön a figyelemelterelés.
De az alapvető kérdés, hogy mitől feszült.
Nekem is van egy mancsnyalogatós kutyim, szerencsére nem durván csinálja, nincsenek sebei, de idegesítő hallgatni is. Ő azt hiszem azért teszi, mert nem mindig fogad el 100%-osan falkavezérnek. Az a rögeszméje, hogy vigyáznia kell rám, és ettől állandóan egy kis feszültségben él. Amúgyis a vérében van az őrzés, a papucsomat is mindig őrzi, a tálkáját is mindig őrizte üresen is. Szóval én akkor teszek neki a legjobbat, ha nem hagyom őt abban a téveszmében, hogy ő a falkavezér, és kifejezem hogy mi a sorrend. Ezt pl. el lehet érni azzal, hogy rendszeresen eszel előtte úgy, hogy ő csak utánad ehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!