Hogyan tudnánk erről leszoktatni?
köszönöm.:))
hátmár apától nem szalad el,de kutyasulira nincs pénzünk.:S
esetleg valami 'házi ötlet'?
A mi kiképzőnk a behívást úgy tanította, hogy a kutyára egy nagyon hosszú pórázt tett, kb 10 métereset. Le kellett ültetnem a kutyámat, az oktató fogta a pórázt. Én elfutottam, a kutya nem mozdulhatott bármilyen inger érte, bármit látott. Amikor megálltam (vagy volt, hogy futás közben) elkezdtem hívni, és a kutyának egyenesen hozzám kellett jönnie.
Az én kutyám mondjuk nagyon kötődik hozzám, szóval elég volt, hogy az oktató elengedje a pórázt, a kutyám rögtön ott volt mellettem:) De a kutyák többségével úgy kellett csinálni, hogy az oktató fogta a pórázt, és nem engedte, hogy más irányba szaladjon. Futott a kutya mellett, ha a kutya másfelé ment, visszahúzta futás közben a gazdi irányába. És közben természetesen folyamatosan hívni kellett. Ha odaért, nagy dícséret, és jutalomfalat. Ez nagyon fontos, a kutyákat motiválni kell arra, hogy jó szívvel és örömmel menjenek mindig a gazdihoz. De a legjobb az, ha jutalom nélkül is odamegy, akkor tudod, hogy érted csinálja:) Sok sikert!
És ne haragudj ezért a kutyádra, sz@r élete lehetett, és végre örül, hogy szabad és a fajtársaival játszhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!