Hogy tudnám leszoktatni a kutyámat erről? (Elég idegesítő, és veszélyes szokás).
A kutyám nem tudja elviselni, ha másik kutyát simogatok. Se azt, ha valaki a saját kutyáját simogatja. Mindig ő akar a középpontban lenni. És ez egészen kisora óta így van. Kicsiként is, ha odajött hozzám egy kutya, én pedig simogattam, akkor félretolta a testével és, vagy odajött hozzám, hogy őt simogassam, vagy elhívta játszani a kutyát.
Mikor elengedtem a kutyajátszótéren, akkor is a gazdikhoz rohant oda, kiörömködte magát, majd ment a többi kutyához, de folyton visszajött hozzánk is és a többi emberhez is.
Valamelyik nap egy pit bullal engedtem el őt a futtatón. Eljátszottak, rohangáltak. Aztán a másik kutya felvett valamit a földről, a gazdája pedig leszidta, odaguggolt elé, és elvette tőle. Erre odarohant a kutyám, és elkezdett ugrálni a gazdájára. Nem tetszett a pitnek, hogy ott szemtelenkedik a kutyám, ezért neki akart menni, és az enyém visszatámadott. De leállítottuk őket, úgyhogy egyik kutya se tudta megharapni a másikat. Utána már futkároztak is tovább, csak megbeszéltük, hogy senki nem nyúl egyik kutyához sem.
Tegnap pedig egy golden retriever futott oda hozzánk. A goldi állandóan rámugrált, akárhányszor fordítottam neki hátat. Elég makacs kutya. :D Ez se tetszett a kutyámnak, de akkor pórázon volt, és anyu fogta. De láttam rajta, hogy neki akar menni a kutyának. Ezért gyorsan eldobtam a goldennek egy botot, kiadtam a kutyámnak az "ül" parancsot, és megdögönyöztem, hogy tudja, hogy őt szeretem.
Erről hogy lehetne leszoktatni? Mert azt tudom, hogy elég sok kutya nem szereti, ha a gazdája más kutyát simogat, de azt nem tudom megérteni, hogy miért baj, ha egy idegen simogat egy másik kutyát?
Az én kutyám sem engedi, hogy más kutyát simogassak, mire lehajolnék az idegen kutyához, addigra már ott terem, és mindent elkövet, hogy megakadályozza.
Lám, a kutyák is önzőek, nem csak az ember!
Ez NEM önzés és nem természetes reakció a kutyától,hanem súlyos dominanciaprobléma.
A falkatag soha nem szólhat bele abba,hogy a domináns egyed,a falkavezér mikor mit csinál,hogyan kommunikál mással.A kutyád nem tisztel,ezért engedi ezt meg magának.
Minél sürgősebben fel kell keresni ilyen kutyával rehabilitáció-szocializáció foglalkozást.
Azzal,hogy megdögönyözted,erősítetted benne azt,hogy jót csinált.
Merre laksz?
Igen,bajok vannak a dominanciával!
Ez nem természetes viselkedés!Az én kutyáim nem foglalkoznak azzal ha más kutyát simogatok!
Amúgy milyen kutya és mennyi idős?
Nem ártana neki egy kutyasuli sem!
Tudom, hogy nem így kéne lennie, ezért is tettem fel a kérdést. Csak én nem tudom, hogyan oldjam meg.
Azért adtam ki neki az "ül" parancsot, hogy azért kapja a dögönyözést, nem pedig a rossz viselkedésért.
De akkor miért zavarja, ha más ember is simogatja a kutyákat?
Járunk kutyaiskolába.
9 hónapos amstaff. Nem ugrana egyből neki a kutyáknak ilyenkor, csak valamelyik nem tűri el, hogy a kutyám félre tolja őt, vagy ott ugrándozzon, és ezzel kiharcolja magának a támadást.
Sejtettem, hogy ez lehet a probléma. :S
Akkor most mit csináljak?
Huh, hát nem is tudom. Legtöbbször engedi, hogy simogassam a kutyákat. Csak odajön ő is és pofátlankodik.
Leginkább az zavarja, ha rámugrálnak. De az viszont nagyon is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!