Minden állatot nagyon szeretek, de van egy kivétel, nagyon kis kutyák közül a nyomott fejűek, ezek idegesítenek, másnak a macska idegesítő, nekem ez, de ezt mi okozza, hogy el se tudom viselni azokat kb?
Elég szomorú, hogy így állsz hozzá a kutyatartáshoz. Egy kutyának leginkább a jelleme a fontos (tartás szempontból), nem pedig a külleme. Mondanám, hogy mit tennék a helyedben, de egyszerűen nem tudom magam a te helyedbe képzelni, nincs olyan kutya vagy macska, aminek a külseje annyira nem tetszene, hogy emiatt otthonról is elköltöznék?!?
Szerintem ha ennyire nehéz neked (vagyis ennyire nem vagy százas), akkor inkább hanyagoljátok ezt a kutya kérdést még. Nehogy a végén már az ablakon kiugorj azért, mert nem tetszik a kutya arca... :O
Vagy írjatok a gyerekkel egy listát, hogy mely fajtákat szereti (a benyomott arcúakon kívül) és próbáljatok megegyezni egy másik fajtában.
ez a kérdés szerintem is kamu, de azért válaszolok...
nagyon meg tudlak érteni, mert habár ennyire nem akadok ki ezektől a kutyáktól, de szerintem is elképesztő csúnyák és szerencsétlenek...
egyszerűen nem kutyának néznek ki, hanem kis gnómoknak...
nem tudom, a gyerek mennyire ragaszkodik ehhez a fajtához, szerintem mutass neki más kutyákat is, esetleg sétáljatok be egy menhelyre - hátha megtetszik neki egy normális kutya...
másfelől viszont ezekkel a kis cirkálókkal sincs akkora gond, hogy emiatt el kelljen költözni...
(amúgy te nem a nővére vagy, akinek 3 éve van hátra a gimiből?:D...)
egy anya nem írna ilyet, hogy max. 3 évig bírja és elköltözik...
ki tudja, szerintem a végén csak megszeretnéd... elég viccesek tudnak lenni...
de azt érdemes megbeszélni a lányoddal/húgoddal, hogy az a szegény kiskutya egész életében érezni fogja a belőled áradó undort...
mondjuk én a gyerekem kedvéért ezt simán félre tudnám tenni...
Nehogy már a gyerek döntse el,mi legyen!
Megmondod neki,hogy nem,és ennyi.
Van már egy kutya,szeresse azt.
Nem lesz a gyereknek semmi baja,ha nem kapja meg,amit akar.Legfeljebb hisztizik kicsit aztán elfelejti.
El lehet neki magyarázni,hogy ezek a nyomott orrú fajták nem élnek sokáig,alapból életképtelenek,lehet hogy hamar meghalna a kutyája,aztán majd sírhat.
utolsó neked is jófej szüleid lehettek...
attól még, mert a te gyerekkorod k.ki volt, nem kell más gyerekét is azzá varázsolni...:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!