Havanese kutyámat hetente fürdetem mégis mindig koszos
és büdös. Ez engem nagyon zavar. Mit lehetne még tenni?
Nem bűn ronda, ilyen egy havanese. Érdekes egy skót juhászt még senkinek nem jutott eszébe megnyírni, csak ezekkel a mostani divatkutyákkal csinálnak az emberek mindent. Na, mindegy.
Tehát az orvosddal nézesd meg a bűzmirigyét, nézesd meg a bőrét. Vegyen bőrkaparékot. (Bár, ha ilyeneket mond, hogy heti kétszer fürdesd, akkor nem tudom milyen orvos.) A fedőszőrei azért vannak, hogy megóvják a bőrét. Nálad ezek le vannak vágva.
2009. ápr. 13. 22:16
12/76 A kérdező kommentje:
Na de most komolyan, szerintetek hogy szebb?
Így: [link]
vagy így: [link]
Hát szerintem egy állatorvos nem mond hülyeséget, de akkor majd megnézetem a bőrét, bár tök szép tiszta, meg nem is vakarózik.
Voksokat várok a képekre.
Nyilván mindenkinek az alső kép fog jobban tetszeni. Nagyon pofás kis kutyád van. Ettől függetlenül ezt a füdetési tempót felejtsd el, és válts orvost.
2009. ápr. 13. 22:29
14/76 A kérdező kommentje:
Nem az én kutyám. De ugye hogy szebb rövid szőrrel?
Én nem vagyok havanese rajongó. DE ha neked nem tetszik a kutya IGAZI külleme, akkor miért nem veszel olyat ami eredetileg is rövidszőrű? Egyébként meg nincs olyan, hogy nem szereti, hozzaszoktatod a fésüléshez és kész. Ha meg nincs időd, akkor ne vegyél kutyát... Nővéremnek havanese kerevéke van. Ugyanolyan, csak szürke színű. Kint lakik, egy évben kétszer viszik kozmetikushoz, hogy levágja a szőrét (mert ő ugye nem igazi havanese), de csak akkor van fürdetve. És nem büdös!
2009. ápr. 13. 22:53
16/76 A kérdező kommentje:
Egy ilyen pici kutya sincs ami tetszene és rövid szőrű. A havanese olyan cuki, pont elfér a kis hordozótatyóban, csak 2 kg és lehet kis ruhákat kapni rá. Szeretnék majd neki kölyköket is lassan, szerintem jó anya lesz.
Anyám te azért veszel kutyát, mert pont elfér a hordozótáskában és cuki ruhát lehet neki venni? Te nem egy kutyát veszel???? Egy kutyának a kutyaiskolában, pórázon vagy anélkül, DE lent a földön a gazdi mellett, és a többi kutyabarátja között van a helye! Ezért van manapság ennyi problémás kutya... Már azt sem tudják, hogy hova kéne tartozniuk...
2009. ápr. 13. 23:02
Pontozz le nyugodtan, de te egy BETEG lény vagy és nem lenne szabad állatok közelébe menned!!! Sajnálom azt a drága kis kutyus aki a kezeid közt szenved!
Egy rövid szőrű havis gazdi!
2009. ápr. 13. 23:04
19/76 A kérdező kommentje:
Szeretem én őt nagyon, kis tünci, de van fent pelenkája, mert mint mondtam mindig büdös, az kell még csak hogy lent is folyton összepiszkolja magát. Max 5 percre rakom le lent.
Akkor vághatod a szőrét, nincs havanese-d.
A havanese 4-6 kg, 23-27 cm. Két kilóval nem havanese.
Sajnálom az állatot, nulla szocializációval, egy lakásban, séta nélkül, társak nélkül. Állatkínzás. Remélem, hogy 13 éves vagy és akkor legalább akorodra lehet fogni a dolgot.
2009. ápr. 13. 23:13
Kapcsolódó kérdések: