A szüleim el akarják ajándékozni a kutyáinkat. Mit csináljak?
Nem kell lepontozni, igaza van! Kényszerbetegség, érdemes vele szakemberhez fordulni. Mellesleg egy kisgyerekre kifejezetetten ártalmas, ha csill-villire van vaxolva a lakás, mert nem éri semmi külső behatás, később nagyobb lesz a veszélye valamilyen allergia kialakulásának. A kutya kifejezetten jó, pont azért mert sok "koszt" behord a bundáján, így a gyerek szervezete időben megtanulja kezelni ezt.
Második voltam aki végül is nem ráhibázott a kutyák típusára? De. Akkormeg?
Nem tudom, mennyi idős vagy, de kezdjük ott, hogy ezek a TE kutyáid. És aki háziállatot tart, alap, hogy gondoskodjon róluk, ami nem merül ki az etetésben, itatásban, orvosi ellátásban, játékban (kutyáknál sétáltatásban), hanem beletartozik a tisztán tartásuk is, tehát ALAP dolog, hogy TE a te kutyáidat, ha bemennek a lakásba, letakarítod minden kosztól, amit kintről behozhatnak, és kritikus időszakban még azt is meg kell nézned, hogy nem ment-e beléjük kullancs.
Ezt hívják felelős állattartásnak. Az állat érdeke is, hogy tiszta legyen, és ne legyen állandóan mocskos. És feltételezem, hogy a szüleidnek ebből lett elege, hogy eddig ezzel nem nagyon foglalkoztál, szóval mostantól muszáj lesz, ha meg akarod őket tartani. TE akartál kutyát, a te dolgod megfelelően biztosítani az együttélést, főleg, hogy a lakást nem te fizeted, és a család egészségéről nem te gondoskodsz, de legalább ennyivel járulj hozzá a dolgokhoz.
Nekem papagájaim vannak, több, mint 8 éve madarazok, mostanra lettek összesen 7-en! Ők köztudott, hogy porral járnak, én ezt vállaltam és vállalom is rendszeresen, nem kellett a szüleimnek megcsinálni, és most se kell, annak ellenére, hogy ha nincs sok időm, akkor néha megcsinálják, besegítenek, de alapvetően az én dolgom, és így nincs is gond, de ha nem csináltam volna, én is megkaptam volna, hogy menesztik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!