Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan barátkoztathatnánk...

Hogyan barátkoztathatnánk össze a kutyáinkat?

Figyelt kérdés

Van egy németjuhász argentín dog keverék 5hónapos kutyám. Szeretném hogy a barátom 1,5éves labrador kutyájával össze barátkozzon! Kétszer vittem el eddig a kutyámat a barátomékhoz. A probléma az az hogy a barátom kutyája már szinte túl játékos és az én kutyám meg olyan mintha félne tőle! Pedig nem akarja bántani csak játszani vele!

Mit lehetne tenni hogy ne féljen annyira a kutyám?

Amúgy 16éves lány vagy és első kutyám! :)

2011. jún. 24. 11:38
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem ez normális, valószínűleg nem vitted túl sokszor más kutyák közé, így még kissé idegen neki, de majd beleszokik. Lehet, hogy ha mindkét kutya számára ismerős terepen (park, vagy ilyenek) találkoznának, az oldaná egy kicsit a feszültséget.

Szerencsétek volt amúgy, hogy a labi nem bántotta, ha ott találkoztak először. Általában azt szokták javasolni, hogy semleges területen találkozzanak, hogy a területvédésből adódó konfliktusokat elkerüljék.

Persze ha a barátod a falkavezér, akkor nincs para:)

2011. jún. 24. 11:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Semleges területen találkozzatok és sétáljatok egymás mellett, csak akkor engedjétek össze a kutyákat, amikor már megszokták egymás jelenlétét!
2011. jún. 24. 12:19
 3/5 anonim válasza:
Velem ugyanez a helyzet.Lassan 1 éve próbálkozunk vele.Sokszor vittük őket együtt sétálni és a barátnőm kutyája kezdi elfogadni, hogy az én kutyám nem akar vele játszani, így már meg tudnak maradni egymás mellett nyugodtan.Neked is ezt tanácsolom, vigyétek együtt őket sétálni, de ne nagyon engedd a másik kutyának, hogy játszon a tiéddel, mert akkor nem tudja biztonságban érezni magát a kutyusod.
2011. jún. 24. 12:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Semleges helyen osszekell engedni oket, es hagyni hogy "elintezzek" egymaskozt. Egy kutyafutattoban lenne a legjobb ahol a porazt lelehet venni de meg is zart helyen vannak. Termeszetesen te legyetek resen is figyeljetek, de 4-5 ilyen talalkozas utan mar nem lesz probelma.

Milyen nemuek a kutyak?

2011. jún. 24. 13:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem hogy akkor a közös séta segíteni fog! :)

Amúgy az enyém fiú a barátom labradorja meg lány! :)

2011. jún. 24. 13:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!