Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most mi lesz, a kutyám lehet,...

Most mi lesz, a kutyám lehet, hogy megölt egy másikat?

Figyelt kérdés

Tegnap történt az eset. Argentin Dog kutyámmal mindig egy városon kívüli részen szoktunk futni, csak néhány tanya van a közelben. Egy út melletti ház kertjében már messziről láttam, hogy egy nagyobb testű kutya rettenetesen ugat minket. Futottunk tovább, hisz láttam, hogy nincs nyitva a kapu. Igen ám, csak mikor oda értünk, a kutya odébb szaladt, feltehetően volt ott egy rés, amin ki tudott jönni, és tized másodpercek leforgása alatt ott termett előttünk, nekem ugrott, és elestem. Szerintem nem engem akart bántani, az én kutyám a másik oldalamon volt, szerintem rajtam keresztül akart hozzáférni a kutyámhoz.

A kutyám védett engem, abban a pillanatban nekirontott annak a korcsnak, a nyakát kapta el. Nagy vonyítás, elsőre, mikor szóltam neki, hogy ereszd nem engedte el, pedig minden parancsomat teljesíti, csak a második utasításra eresztette el, de a másik kutya nem kelt fel, csak feküdt ott.

Én annyira borzalmasan megrémültem, hogy fogtam a kutyát és rohantam vele kocsihoz, de olyan gyorsan, hogy ez nekem is újdonság, hogy így tudok futni!:S:S:S Beraktam a kocsiba, és tűz haza. Még most is remegek, nem aludtam egész éjjel, ilyen még soha az életben nem történt velem!:(

Félek, hogy valaki látott minket, esetleg felírta a rendszámot és jelenti a dolgot. Félek, hogy elaltathatják emiatt a kutyámat, hisz gondolom kiderült mindenki számára, hogy szájkosár nem volt rajta. De ő csak engem védett, normális esetben soha senkit sem bántana, ha nincs rá oka. Azt sem tudom mi van azzal a másik kutyával, és azt sem hogy jól tettem-e, hogy eljöttem, vagy sem. Nem tudok semmit, csak azt, hogy nem szeretném elveszíteni a kutyámat, ő a társam, nem bírnám ki nélküle!!!:'(:'(

24N

2011. aug. 2. 08:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
100%

Semmi okod nincs, hogy magadat hibáztasd, én sem és vélhetően senki más sem reagált volna másképp egy ilyen helyzetben. Az teljesen normális, hogy egy kutya megvédi a gazdáját, ha rátámad egy másik kutya, én meg se próbáltam volna visszafogni az enyémet. Hagyta volna, hogy őt tépje szét a másik vagy a gazdáját? Ha lett volna rajta szájkosár, akkor védekezni se tud, ez önvédelem volt és akár elpusztult a másik, akár nem, teljesen jogos.

A keverék gazdája a hibás, ha normális a kerítés és meg lett volna nevelve a kutyája, akkor nem támad rá a másik kutyára, emberre meg pláne. Azt ti hogy gondoltátok többi válaszoló, hogy menjen vissza kutyához, aki rátámadott? Ha fájdalmai vannak, akkor egy alapvetően normális kutya is odakaphat, nemhogy egy agresszív. Ugyanez ha a kapuhoz megy, hogy csengessen a gazdáknak, felkelhet a kutya és ismét megtámadja.

Én biztos nem mennék vissza, mert téged semmi felelősség nem terhel, az állatorvosi költségeket sem kell kifizetned, hiszen a másik gazda hibája volt az egész, örülj, hogy neked és a kutyádnak nem lett baja. Nehogy tényleg egy idegbeteg állat legyen a gazdi és bosszúból megmérgezi a kutyádat vagy hasonlók. Szóval ne legyen lelkiismeret-furdalásod emiatt, mert itt nem te voltál a hibás.

2011. aug. 2. 14:10
 62/72 anonim ***** válasza:
Mi volt? Mesélj! Tűkön ülünk!
2011. aug. 2. 16:53
 63/72 anonim ***** válasza:
Szerintem mindent jól tettél!
2011. aug. 2. 17:33
 64/72 A kérdező kommentje:

Bocsi, csak közben intéztünk mást is.

Nos, egy középkorú házaspáré a kutya. Az állat él, de megsebesült.

A férfi nagyon rendes volt, a nő kissé ellenséges.

Elmondtam ki vagyok, mi történt, mikor a történetnek azt a részét kezdtem el mondani, hogy a kutyájuk fellökött, az enyém meg önvédelemből nekiment, a hölgy rögtön a szavamba vágott, hogy biztos csak játszani akart a kutyája, vagy, ha tényleg támadt, akkor valószínűleg direkt felingereltük valamivel....

A férje rögtön rá szólt, hogy maradjon már csendben.

Végül befejeztem a mondókámat.

Kérdeztem, hogy új kutya-e, mert még nem láttam.

A férfi mondta, hogy nem, csak mindig hátul van megkötve (:S), de tegnap előtt fényes nappal betörtek a szomszédos tanyába, ezért ma elengedték, de nem gondolták, hogy kifér a résen a kutya.

Azt is kérdeztem, hogy mennyire súlyos a kutya sebe? A nyakán felszakadt a bőr, mondtam, hogy kifizetem az állatorvosi költségeket, de határozottan elutasította. Nem vitte orvoshoz, valami krémet vett rá a patikában, de azt sem engedte kifizetni.

Jaaa teszem hozzá, mikor mondta, hogy kifizetem, a felesége megint beszólt, hogy "minimum..."

De akkor is rá szólt, és mondta, hogy ő meg örül, hogy vannak még ilyen becsületes emberek, és, hogy eljöttem, és elmeséltem mi történt. Arra viszont megkért, hogy ne fussak arra a kutyámmal, mert nincs pénzük megcsináltatni a kerítést. Mondom oké, egy ilyen után nem is állt szándékomban:P

Szóval jól alakultak a dolgok szerencsére, a kutyusnak vittem egy mű csontot, azt elfogadták szerencsére:)

2011. aug. 2. 18:33
 65/72 anonim ***** válasza:

Akkor most már megnyugodhatsz!:)

Én is örültem volna,ha visszajösz,és elmondod az egészet.

Gratulálkk!:)))

2011. aug. 2. 19:05
 66/72 A kérdező kommentje:
köszi!:)
2011. aug. 2. 19:26
 67/72 anonim ***** válasza:
És azt nem mondta, hogy milyen fajta kutya volt?
2011. aug. 2. 19:28
 68/72 anonim ***** válasza:
100%
Azért arra nem gondolt a kedves gazda, hogy lehet, Te nem arra mész a kutyáddal, de véletlenül bárki arra tévedhet. Egy láncon tartott kutya elszabadulva potenciális veszély.
2011. aug. 2. 19:30
 69/72 A kérdező kommentje:
Nem mondta, én meg nem is kérdeztem. De keverék kutya szerintem
2011. aug. 2. 19:32
 70/72 anonim ***** válasza:
Miért nem segítetek megcsinálni a kerítést?Csak egy tipp hogy az asszony is örüljön és máskor ne szökjön ki a kutyus nehogy egy kóbor,vagy másik kutya támadja meg:)
2011. aug. 2. 20:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!