Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most mi lesz, a kutyám lehet,...

Most mi lesz, a kutyám lehet, hogy megölt egy másikat?

Figyelt kérdés

Tegnap történt az eset. Argentin Dog kutyámmal mindig egy városon kívüli részen szoktunk futni, csak néhány tanya van a közelben. Egy út melletti ház kertjében már messziről láttam, hogy egy nagyobb testű kutya rettenetesen ugat minket. Futottunk tovább, hisz láttam, hogy nincs nyitva a kapu. Igen ám, csak mikor oda értünk, a kutya odébb szaladt, feltehetően volt ott egy rés, amin ki tudott jönni, és tized másodpercek leforgása alatt ott termett előttünk, nekem ugrott, és elestem. Szerintem nem engem akart bántani, az én kutyám a másik oldalamon volt, szerintem rajtam keresztül akart hozzáférni a kutyámhoz.

A kutyám védett engem, abban a pillanatban nekirontott annak a korcsnak, a nyakát kapta el. Nagy vonyítás, elsőre, mikor szóltam neki, hogy ereszd nem engedte el, pedig minden parancsomat teljesíti, csak a második utasításra eresztette el, de a másik kutya nem kelt fel, csak feküdt ott.

Én annyira borzalmasan megrémültem, hogy fogtam a kutyát és rohantam vele kocsihoz, de olyan gyorsan, hogy ez nekem is újdonság, hogy így tudok futni!:S:S:S Beraktam a kocsiba, és tűz haza. Még most is remegek, nem aludtam egész éjjel, ilyen még soha az életben nem történt velem!:(

Félek, hogy valaki látott minket, esetleg felírta a rendszámot és jelenti a dolgot. Félek, hogy elaltathatják emiatt a kutyámat, hisz gondolom kiderült mindenki számára, hogy szájkosár nem volt rajta. De ő csak engem védett, normális esetben soha senkit sem bántana, ha nincs rá oka. Azt sem tudom mi van azzal a másik kutyával, és azt sem hogy jól tettem-e, hogy eljöttem, vagy sem. Nem tudok semmit, csak azt, hogy nem szeretném elveszíteni a kutyámat, ő a társam, nem bírnám ki nélküle!!!:'(:'(

24N

2011. aug. 2. 08:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 A kérdező kommentje:

Igen az lesz a legjobb, délután arra megyek mindenképp.

utólag én is azt mondom, hogy nem kellett volna eljönnöm, de higgyétek el, akkor abban a szituban lehet ti is ezt tettétek volna.:S

2011. aug. 2. 09:09
 12/72 Owen23 válasza:
Ne félj nem lesz semmi baj...Amúgy a hibás nem te vagy ez miatt fölösleges izgulni a kutya téged védett az meg a másik ha a kapu nem volt megcsinálva nem a te felelősséged és nem a te kutyád ment oda és úgy tépte szét hanem az jött ki...Ez minden napos dolog nem kell félni a kutyus megmarad ;)
2011. aug. 2. 09:09
 13/72 anonim ***** válasza:
Igen ez tényleg nem a Te hibád :) A kutyád csak téged védett meg. Annak a hibája volt, aki nem csinálta meg a kerítést, a kutyáját meg nem tanította be... Nem Tégedet kéne feljelenteni, hanem annak a kutyának a gazdáját...
2011. aug. 2. 09:12
 14/72 anonim ***** válasza:
Tegnap velem is hasonló történt, azzal a különbséggel, hogy nekem kisebb kutyám van. Amikor mentünk haza, egy kis foxterrier-szerű kutya odajött vicsorogva-morogva hozzánk, és rátámadott a kutyámra. A kutyám pórázon jött mellettem, és tudom, hogy elvileg el kellett volna engednem, de ha elengedtem volna, megölte volna a másik kutyát. Így meg attól kellett félnem, hogy engem harap meg valamelyik kutya, de mindegy is... Szóval a kutyám úgy beleharapott a másik kutya hátsójába, hogy az visítva rohant haza. A gazdája persze még ekkor sem volt sehol, ezért vissza kellett fordulnom. Azért ez már durva, még nekem kell a testi épségemet kockáztatni valami felelőtlen idióta miatt... Nem értem, az ilyen ember minek tart kutyát. Szerintem a te esetedben sem te voltál a hibás, hanem a másik kutya gazdája. És mivelhogy ő kockáztatja a kutyája életét, ha csak úgy kiengedi az utcára, valójában szabálysértést és állatkínzást is követhet el ilyen módon.
2011. aug. 2. 09:12
 15/72 anonim ***** válasza:
25%

Hát én csak annyit tudok, hogy jogszabály szerint csak pórázon lehetett volna a kutyád, eleve jogszabálysértő vagy. 30 ezer ft-os bírság az egész országban, ha vki póráz nélkül viszi a kutyáját. Vannak települések Budapesten kerületek, ahol eleve kellene még szájkosár is

A másik kutya gazdája gondatlan volt, hogy a kutya ki tudott jönni a kertből. A bíróság ilyenkor kártérítést ír elő, meg kell fizetned a kutya árát.

Hogy az új állatkínzási törvény szerint felelősségre vonnak-e a bíróság dönti el, hiszen gondatlan volt az elpusztult kutya gazdája is. Te meg szándékosan vitted póráz nélkül a kutyát. Alig van precedens ilyen ügyekre.

2011. aug. 2. 09:15
 16/72 anonim ***** válasza:
Szerintem nem halt az meg csak biztos sokkot kapott és lefeküdt :P elmész arra ha van kutya az fasza ha meg nincs ne csengess be...most már késő bánat de ez van.Lehetett volna rosszabb is,mi van ha nincs ott a kutyád?
2011. aug. 2. 09:16
 17/72 anonim ***** válasza:
61%
Még régebben nagy riadalmat hallottam a kutyáim közt. Kirohantam. Egy cicius volt, bemászott a kerítésünkön. Azonnal beszaladtam rongyért, hogy megtudjam fogni, mert nagyon rémült volt, harapott, fújt. Bevittem, de akkora már nagyon rosszul vette a levegőt. Hívtam az orvost, de sajnos néhány percen belül meghalt. Nagyon megsirattam, pedig akkor láttam életemben először. Lefotóztam, eltemettem, közben körbe kérdeztem a szomszédokat, de senkinek sem tűnt el cicája, pedig szerettem volna bocsánatot kérni, és szólni, hogy ne keressék. Nem a kutyáim hibája volt, a cica jött be hozzánk, de rossz érzés volt, hogy rajtam kívül nem siratta meg senki. Én a helyedben felkaptam volna a sérült kutyát, és rohantam volna vele az orvoshoz. Nem csak a Te hibád, de az ő élete is élet. Utána ráért volna a tulajjal megbeszélni a történteket, és valószínűleg nem cirkuszolt volna, hisz rossz a kerítése, és rátok támadott a kutya, de te mégis megtettél érte mindent. Ha perre kerül az ügy, akkor még te lettél volna a jókislány, a gazdi meg jól megszívta volna.
2011. aug. 2. 09:17
 18/72 anonim ***** válasza:
58%
Megmondaná valaki, hogy mi ez az új divat, hogy póráz nélkül futkosnak a kutyával?
2011. aug. 2. 09:18
 19/72 anonim ***** válasza:
9%
Mindenki tudja, hogy egy argentid dog vad, nem kell ilyen kutyát tartani egy nőnek. Főleg, ha nincs fizikai erőd féken tartani. Ez a fajta kitör válsághelyzetben, még akkor is ha veled alszik egyébként.
2011. aug. 2. 09:19
 20/72 A kérdező kommentje:

igen, amúgy rá sem hederít más kutyákra, de most egy olyan magatartást vett fel, hogy ilyet még nem láttam. érdekes büszke is vagyok rá, de valahol haragszom is, rá, mert azért sajnálom azt a kutyát, ha elpusztult.

Amúgy a gazdák nem hiszem, hogy otthon voltak, mert olyan eszméletlen csaholás volt ott, hogy ha otthon voltak, kizárt, hogy nem hallották!

2011. aug. 2. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!