Most mi lesz, a kutyám lehet, hogy megölt egy másikat?
Tegnap történt az eset. Argentin Dog kutyámmal mindig egy városon kívüli részen szoktunk futni, csak néhány tanya van a közelben. Egy út melletti ház kertjében már messziről láttam, hogy egy nagyobb testű kutya rettenetesen ugat minket. Futottunk tovább, hisz láttam, hogy nincs nyitva a kapu. Igen ám, csak mikor oda értünk, a kutya odébb szaladt, feltehetően volt ott egy rés, amin ki tudott jönni, és tized másodpercek leforgása alatt ott termett előttünk, nekem ugrott, és elestem. Szerintem nem engem akart bántani, az én kutyám a másik oldalamon volt, szerintem rajtam keresztül akart hozzáférni a kutyámhoz.
A kutyám védett engem, abban a pillanatban nekirontott annak a korcsnak, a nyakát kapta el. Nagy vonyítás, elsőre, mikor szóltam neki, hogy ereszd nem engedte el, pedig minden parancsomat teljesíti, csak a második utasításra eresztette el, de a másik kutya nem kelt fel, csak feküdt ott.
Én annyira borzalmasan megrémültem, hogy fogtam a kutyát és rohantam vele kocsihoz, de olyan gyorsan, hogy ez nekem is újdonság, hogy így tudok futni!:S:S:S Beraktam a kocsiba, és tűz haza. Még most is remegek, nem aludtam egész éjjel, ilyen még soha az életben nem történt velem!:(
Félek, hogy valaki látott minket, esetleg felírta a rendszámot és jelenti a dolgot. Félek, hogy elaltathatják emiatt a kutyámat, hisz gondolom kiderült mindenki számára, hogy szájkosár nem volt rajta. De ő csak engem védett, normális esetben soha senkit sem bántana, ha nincs rá oka. Azt sem tudom mi van azzal a másik kutyával, és azt sem hogy jól tettem-e, hogy eljöttem, vagy sem. Nem tudok semmit, csak azt, hogy nem szeretném elveszíteni a kutyámat, ő a társam, nem bírnám ki nélküle!!!:'(:'(
24N
Sajna én viszont elég lelkis vagyok, és úgy döntöttem el kell mennem, és a szemükbe nézni.
Ha szerencsém van normális emberek lesznek.
Ha nem lesz szerencsém lehet, hogy jól p.ofán vágnak, bár csak nem. Egyedül nem merek odamenni, megkérem bátyámat, hogy jöjjön el velem.
Amúgy, hogy a kutyámról is írjak nem tudom mi van vele, itt fekszik a kanapé előtt, és csak les maga elé, enni sem volt hajlandó ma még egy falatot sem. Pedig neki a kaja idő nagy kedvenc:) Ő nem sérült meg, de lehet jobb lenne megnézetnem orvossal.
Óóó ez nem igaz, hogy miért velem történik ez:S
persze lefogom írni délután, hogy mi volt mindenképp.:) Köszönöm mindenkinek, kivéve annak, aki megvádolt, hogy mióta szokás póráz nélkül futkosni.
Na haragudj, de előbb kérdezz, mielőtt játszod az eszed. Ne haragudj, ha bunkó vagyok, de így is őrlődöm, nem kell még az is, hogy olyannal vádoljanak, ami nem igaz.
1.azt, hogy korcs képletesen írtam talán még hirtelen haragomban, aztán jött a lelkifurdalás. A saját kutyámnak is szoktam mondani hülyeségből, ha játszunk, vagy bármi.
2. igen, féltem, hogy az eset miatt elveszíthetem a legjobb barátomat, elnézést kérek, hogy elsődlegesen őt féltem, és nem egy idegen kutyát....
3. Ugyan már, hagyjuk a nagykönyvben leírtakat jó?
Te talán úgy nevelted a kutyádat, hogy megkértél valakit, hogy uszítsa rá a tiédre az övét, hogy megtanítsad hogyan viselkedjen ilyen esetben?
Nem tapasztaltam még a saját bőrömön kutyatámadást, ő védett engem és magát is.
Emberre sosem támadna, én még nem hallottam olyan esetről, hogy valaki megtámadna egy kutyát....
Ok nélkül viszont, mint írtam is nem bánt senkit, szereti az embereket.
ma 10:22
Tudod, párhuzamot vonni egy támadás kivédése és emberéletek veszélyeztetése között, azért blődség.
Normális ösztönökkel rendelkező kutya, legyen az bármilyen méretű, fajtájú,ha támadás éri, védekezik.
Mi van, ha elsőre ereszt a kutya? A másik elsétál, hogy hurrá, győztem?
Lehet, hogy terjedőben a mindenkitszeretek, mindenkiveljátszom, letesznekottmaradok kutya ,de még jó ideig az ösztönök benne lesznek jó pár egyedbe.
és 10:22 arra még kíváncsi lennék, te éltél-e már át ilyet. És kérlek írd le ilyenkor, amikor az ember magáról nem tud ijedtében, mi a helyes?
Le kellett volna ültetnem a kutyámat? "Ül, marad" hagy harapja szét a torkát, vagy az enyémet a támadó kutya?
Vagy megtanítani neki, hogy ne reagáljon a támadásra, kiölni belőle a természetes ösztöneit?
Bocsi nem akarok okoskodni, vagy téged bántani, de ember legyen a talpán, aki ilyenkor helyesen tud cselekedni, hál Istennek nem támad ránk minden nap egy közel 50 kilós jószág, vagy nem tudom mennyi lehetett, csak megközelítőleg írtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!