Most mi lesz, a kutyám lehet, hogy megölt egy másikat?
Tegnap történt az eset. Argentin Dog kutyámmal mindig egy városon kívüli részen szoktunk futni, csak néhány tanya van a közelben. Egy út melletti ház kertjében már messziről láttam, hogy egy nagyobb testű kutya rettenetesen ugat minket. Futottunk tovább, hisz láttam, hogy nincs nyitva a kapu. Igen ám, csak mikor oda értünk, a kutya odébb szaladt, feltehetően volt ott egy rés, amin ki tudott jönni, és tized másodpercek leforgása alatt ott termett előttünk, nekem ugrott, és elestem. Szerintem nem engem akart bántani, az én kutyám a másik oldalamon volt, szerintem rajtam keresztül akart hozzáférni a kutyámhoz.
A kutyám védett engem, abban a pillanatban nekirontott annak a korcsnak, a nyakát kapta el. Nagy vonyítás, elsőre, mikor szóltam neki, hogy ereszd nem engedte el, pedig minden parancsomat teljesíti, csak a második utasításra eresztette el, de a másik kutya nem kelt fel, csak feküdt ott.
Én annyira borzalmasan megrémültem, hogy fogtam a kutyát és rohantam vele kocsihoz, de olyan gyorsan, hogy ez nekem is újdonság, hogy így tudok futni!:S:S:S Beraktam a kocsiba, és tűz haza. Még most is remegek, nem aludtam egész éjjel, ilyen még soha az életben nem történt velem!:(
Félek, hogy valaki látott minket, esetleg felírta a rendszámot és jelenti a dolgot. Félek, hogy elaltathatják emiatt a kutyámat, hisz gondolom kiderült mindenki számára, hogy szájkosár nem volt rajta. De ő csak engem védett, normális esetben soha senkit sem bántana, ha nincs rá oka. Azt sem tudom mi van azzal a másik kutyával, és azt sem hogy jól tettem-e, hogy eljöttem, vagy sem. Nem tudok semmit, csak azt, hogy nem szeretném elveszíteni a kutyámat, ő a társam, nem bírnám ki nélküle!!!:'(:'(
24N
Hú sajnállak,biztos nem volt könnyű napod.
Vissza kéne menned,hogy ott van-e még szegény,megnézni.
De egyébként sztem sem kell aggódnod,mert megvédett a kutyád és a másik kutya gazdájának kellet volna normális kerítést csinálni,pl. gondolj bele ha kis gyerekek ott játszanak,és rájuk támad az a kutya.:S
Szerintem nem történt semmi gáz.
Akkor van gebasz, ha az a hely ahol ez történt, mondjuk magánterület, vagy magánút volt.
Eleve nem hiszem, hogy egy ilyen tanyán olyan marha értékes kutyákat tartanának ami miatt vennék a fáradságot, hogy egyáltalán utána járjanak a dolognak. A legtöbbször úgy vannak vele, hogy fogyóeszköz. Ha annyira aggódnának érte, megcsinálták volna a kerítést.
Amúgy, ha a kutyád, vagy bárkié ilyen külterületen elkóborol, tőled akár 25-30 méterre, akkor a vadőrök kilőhetik, akkor is ha van rajta nyakörv! (Kivéve a vadászkutyákat, de azokra a vadászat közben megkülönböztető nyakörvet kell tenni.) Mert veszélyes állat. Ennyi. Meg is teszik és az az igazság, hogy bizony igazuk van, mert a kóborkutyák iszonyatos kárt okozhatnak a vadállományban, arról nem is beszélve, hogy bemennek az ilyen tanyákra és széttépnek tehenet/birkát stb. Aztán lehet oltani az egész állományt veszettség ellen. Szóval ilyen esetben a vadőrt/vadászt sem lehet felelősségre vonni, akkor sem ha az egy agyonszeretett 200 000 forintos kutya volt. Ezért téged sem fognak. Zárja be a kutyáját ha annyira fontos neki.
Akkor kéne félned, hogy elveszik a kutyádat, ha emberre támadt volna. Megjegyzem az a kutya neked támadt, emberre, és azon sem volt szájkosár. Inkább nekik kéne félniük.
Szóval szerintem ne aggódj, egyébként is bizonyíthatatlan ez az egész.
9:18 hol írtam én, hogy póráz nélkül volt a kutyám??? Hol láttad, hogy ezt írtam??
Pórázon volt, rá volt csavarva a kezemre a póráz, csak ahogy elestem, letekeredett a kezemről.
És mikor elestem már esélyem nem volt őt visszafogni, de ha vissza is tudtam volna, akkor engem sebesítsen meg súlyosan, vagy a kutyámat?????
Valaki írta, hogy be kellett volna tennem a kocsiba a másik kutyát. Nem hinném, hogy az enyém el tudta volna viselni, hogy ott van az "ellenség" a kocsiban
Sajnálom ami történt, de te is több ponton felelős vagy.
Azt meg inkább nem minősítem, hogy otthagytad a másik kutyát, meg sem nézted él-e még. Elhiszem hogy megijedtél, de vissza kellett volna menned. Kutyabarátként ez lett volna a helyes.
Utolso te akkora egy tusko vagy..Most nem azért de nem mind1? ha valami pusztán szaladgált? honan tudod hogy nem volt rajta poráz?..ha meg nem volt akkor hát istenem..énis elszoktam engedni a boxerem futás közbe-bármi erdöben szoktunk futni..Poráz igyugy..
Hát szerintem is menj vissza..de inkább kocsival.
"Valaki írta, hogy be kellett volna tennem a kocsiba a másik kutyát. Nem hinném, hogy az enyém el tudta volna viselni, hogy ott van az "ellenség" a kocsiban"
Állatorvost attól még hívhattál volna, vagy segítséget kérhettél volna valamelyik tanyáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!