Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most mi lesz, a kutyám lehet,...

Most mi lesz, a kutyám lehet, hogy megölt egy másikat?

Figyelt kérdés

Tegnap történt az eset. Argentin Dog kutyámmal mindig egy városon kívüli részen szoktunk futni, csak néhány tanya van a közelben. Egy út melletti ház kertjében már messziről láttam, hogy egy nagyobb testű kutya rettenetesen ugat minket. Futottunk tovább, hisz láttam, hogy nincs nyitva a kapu. Igen ám, csak mikor oda értünk, a kutya odébb szaladt, feltehetően volt ott egy rés, amin ki tudott jönni, és tized másodpercek leforgása alatt ott termett előttünk, nekem ugrott, és elestem. Szerintem nem engem akart bántani, az én kutyám a másik oldalamon volt, szerintem rajtam keresztül akart hozzáférni a kutyámhoz.

A kutyám védett engem, abban a pillanatban nekirontott annak a korcsnak, a nyakát kapta el. Nagy vonyítás, elsőre, mikor szóltam neki, hogy ereszd nem engedte el, pedig minden parancsomat teljesíti, csak a második utasításra eresztette el, de a másik kutya nem kelt fel, csak feküdt ott.

Én annyira borzalmasan megrémültem, hogy fogtam a kutyát és rohantam vele kocsihoz, de olyan gyorsan, hogy ez nekem is újdonság, hogy így tudok futni!:S:S:S Beraktam a kocsiba, és tűz haza. Még most is remegek, nem aludtam egész éjjel, ilyen még soha az életben nem történt velem!:(

Félek, hogy valaki látott minket, esetleg felírta a rendszámot és jelenti a dolgot. Félek, hogy elaltathatják emiatt a kutyámat, hisz gondolom kiderült mindenki számára, hogy szájkosár nem volt rajta. De ő csak engem védett, normális esetben soha senkit sem bántana, ha nincs rá oka. Azt sem tudom mi van azzal a másik kutyával, és azt sem hogy jól tettem-e, hogy eljöttem, vagy sem. Nem tudok semmit, csak azt, hogy nem szeretném elveszíteni a kutyámat, ő a társam, nem bírnám ki nélküle!!!:'(:'(

24N

2011. aug. 2. 08:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:
9:29 lehet:S
2011. aug. 2. 09:30
 32/72 A kérdező kommentje:
igen, tudom, hogy rosszul cselekedtem, hogy otthagytam szegény kutyát. De jobban féltettem a saját, és a kutyám épségét. :(
2011. aug. 2. 09:31
 33/72 anonim ***** válasza:
Érthető hogy elfutottál,nekem is felszökött volna a pulzusom ha leteper egy csivava.Máskor körültekintőbb leszel,örülj hogy épp bőrrel megúsztad meg a kutyád is.
2011. aug. 2. 09:32
 34/72 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom h jól tetted h elfutottál, (én is ezt tettem volna) mert pl mi van ha visszamész és kutya baja sincs és megint rádtámad.
2011. aug. 2. 09:37
 35/72 A kérdező kommentje:

Bár ő nem biztosított a kerítést, de furdal a lelkiismeret, mi lenne, ha ezt tenném:

-Elmegyek hozzájuk. Elmesélem mi történt, és ha él a kutyájuk felajánlom, hogy kifizetem az állatorvosi kezelését.

-Elmegyek hozzájuk, ha nincs baja a kutyának elnézést kérek, hogy otthagytam, de azért közlöm vele, hogy a kerítést nem ártana megcsinálni.

-Elmegyek, és ha ne adj Isten a kutya elpusztult, felajánlom, hogy veszek, vagy hozok ki neki egy másikat, a menhelyről

2011. aug. 2. 09:37
 36/72 A kérdező kommentje:
Igen én is ezen gondolkodom, hogy ha visszamegyek a kutyához, de ő csak ijedtében feküdt a földön, akkor félő, hogy újra nekünk jön:S szóval ez egy bizonytalan szitu volt, és féltettem magunkat
2011. aug. 2. 09:39
 37/72 anonim ***** válasza:
100%

Jaj hagyjátok már szegényt!

Kedves Kérdező!

Szerintem Sz@rni kell az egészre. Te pórázon vitted. A kutya kijött mert nem volt jó a kerítés. Megtámadott. A kutyád megvédett. A másik véletlenül megdöglött. Akkor sem járt volna jobban, ha egy csapat kóbor eb járt volna arra. Te otthagytad, mert megijedtél. Egyébként meg ha élt volna a kutya akkor sem lett volna jó ölet odamenni, mert mi van ha akkor meg megharap. Ennyi. Az erősebb győzött. Ilyen az élet. Nem kell ebből ekkora lelkiismereti kérdést csinálni.

A hatóságok meg sz@rnak az ilyesmire. Ennél lényegesebb dolgokat sem tudnak megoldani. Ha meg a kutya gazdája egy 120 kilós cigány volt, akkor ezért biztos nem megy a rendőrégre. Egyébiránt a tanyán élő kutyatulajdonosok nem jogászok. Lehet ők is ugyanúgy be vannak sz@rva. Felírják a veszteséglistára és két nap múlva nem emlékeznek semmire. Ilyen kérdést meg szerintem ne ide tegyél fel, mert sok itt a városi panellakó állatvédő, akiknek fogalmuk sincs hogyan zajlik egy tanyán az élet. Ott nem nagy dolog ha ez az megdöglik. Előfordul. A disznónak ott nagyobb értéke van.

Elnézést, nem akartam senkit sem megbántani, de ez az igazság.

2011. aug. 2. 09:40
 38/72 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van 9:40-nek
2011. aug. 2. 09:43
 39/72 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, ami történt, én is így cselekedtem volna a nagy ijedtségben. Szerintem ma autóval menj arra, és nézd meg, ott van-e a kutya, és ha gondolod, elmondhatod a gazdának, mi történt.

Tegnap sétáltattam a kutyámat, a közelünkben van egy mezö, ahova elsétáltunk, amikor megláttam, hogy egy bokor alatt ott van egy órási kutya. Nekem németjuhász kanom van, iszonyatosan megijedtem, és azonnal el kezdtem futni a kutyámmal ki a mezöröl az utcára. szerencsére megúsztam, hogy összeugorjon a két kutya, de elhagytam a kulcsomat, és senki nem volt otthon. utána visszamentem a kutyámmal egy darabig a mezöre, és egy fához kikötöztem, hogy addig megkeresem a kulcsot. nagyon féltem, de szerencsére a kutya már nem volt ott. késöbb a házunkhoz közel, a füben találtam meg. tegnap rengeteget sírtam, mert nem tudtam, mit csináljak, a mezö elég nagy volt, és nem tudtam, hogy most kikössem egy fához a kutyámat, ahonnan lehet, hogy valaki elviszi, mig én keresem a kulcsot, vagy vigyem magammal a kutyámat...szerencsére mindketten megúsztuk, de még mindig félek, amikor a tegnapra gondolok.

2011. aug. 2. 09:44
 40/72 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szomszéd komondor támadt!A kutyámról lerángatta a fél oldalát(a kutyám közepes testű) és van egy kölyke aki 8hós.Annak a lábát egy kutya eltörte (nagytestű kutya törte el de nem a komondor) én csak akkor tudtam bemenekülni a kutyáimmal egy telefon fülkébe amikor a komondor és a keverék összeugrottak.A komondor a kapun mászott át a keverék kutyát meg nyakörv póráz nélkül sétáltatta egy mozgássérült tolókocsis!!!

A komondor gazdája kifizette az állatorvosi kezelést sőtt! a kölyökkutya lábtörését is amit nem az ő kutyája okozott a mozgássérült ezt mondta:Én nem fizetek semmit a te korcsodért remélem megdöglik!Miért jöttetek erre sétálni!Ez az én kutyám területe!(na ezt fel is jelentettük és azóta is így viszi sétálni a kutyáját!)

A komondoros megcsináltatta még magasabbra a kerítést és őt nem is jelentettük fel!

Én nem tudom mit tettem volna a helyedbe!

2011. aug. 2. 09:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!