Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most mi lesz, a kutyám lehet,...

Most mi lesz, a kutyám lehet, hogy megölt egy másikat?

Figyelt kérdés

Tegnap történt az eset. Argentin Dog kutyámmal mindig egy városon kívüli részen szoktunk futni, csak néhány tanya van a közelben. Egy út melletti ház kertjében már messziről láttam, hogy egy nagyobb testű kutya rettenetesen ugat minket. Futottunk tovább, hisz láttam, hogy nincs nyitva a kapu. Igen ám, csak mikor oda értünk, a kutya odébb szaladt, feltehetően volt ott egy rés, amin ki tudott jönni, és tized másodpercek leforgása alatt ott termett előttünk, nekem ugrott, és elestem. Szerintem nem engem akart bántani, az én kutyám a másik oldalamon volt, szerintem rajtam keresztül akart hozzáférni a kutyámhoz.

A kutyám védett engem, abban a pillanatban nekirontott annak a korcsnak, a nyakát kapta el. Nagy vonyítás, elsőre, mikor szóltam neki, hogy ereszd nem engedte el, pedig minden parancsomat teljesíti, csak a második utasításra eresztette el, de a másik kutya nem kelt fel, csak feküdt ott.

Én annyira borzalmasan megrémültem, hogy fogtam a kutyát és rohantam vele kocsihoz, de olyan gyorsan, hogy ez nekem is újdonság, hogy így tudok futni!:S:S:S Beraktam a kocsiba, és tűz haza. Még most is remegek, nem aludtam egész éjjel, ilyen még soha az életben nem történt velem!:(

Félek, hogy valaki látott minket, esetleg felírta a rendszámot és jelenti a dolgot. Félek, hogy elaltathatják emiatt a kutyámat, hisz gondolom kiderült mindenki számára, hogy szájkosár nem volt rajta. De ő csak engem védett, normális esetben soha senkit sem bántana, ha nincs rá oka. Azt sem tudom mi van azzal a másik kutyával, és azt sem hogy jól tettem-e, hogy eljöttem, vagy sem. Nem tudok semmit, csak azt, hogy nem szeretném elveszíteni a kutyámat, ő a társam, nem bírnám ki nélküle!!!:'(:'(

24N

2011. aug. 2. 08:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim válasza:
Él a másik kutya?
2011. aug. 2. 11:28
 52/72 anonim ***** válasza:
21%
A nők hamar pánikba esnek, pont ezért ilyen erős kutyafajtákat nem ajánlatos nekik tartani..
2011. aug. 2. 11:31
 53/72 A kérdező kommentje:

nem tudom, még nem voltunk, bátyám délután ér csak rá!

De, ha egyszer nekem ez a kutya tetszik? Nem fogok azért zsebkutyát venni, visítozó kis szobacirkálót, mert nő vagyok!:) hangsúlyozom, ez megint csak nem lenézés, mert aranyosak ők is, de nem vagyok kiskutya párti!

És nem vagyok én olyan gyenge, vissza tudom fogni, de mint említettem is, engem fellökött a másik kutya, mire felnéztem már össze ugrottak. Mondom, másodpercek töredéke alatt történt az egész. Ha nem estem volna el, lehet, hogy másképp történt volna. De tiszta erejéből nekem ugrott, lehet, hogy még egy férfi is hanyatt vágta volna magát:)

Meg nem azért, van itt gyakorin egy számomra nagyon szimpatikus válaszló, ő is nő, és két Kanári szigeteki boldog tulajdonosa, ő is tud velük bánni, pedig nő:)

2011. aug. 2. 11:41
 54/72 anonim ***** válasza:
22%

10:22-nek

Ne haragudj, de látszik nem értesz a kutyákhoz és a kérdést is félreértelmezed, a már beléd táplált előítéletek miatt.

Az argentin dog a látszat ellenére nem egy kifejezetten agresszív fajta. A kinézete miatt sorolták a "veszélyes" kutyafajták közé, a pit bullal és az amstaffal együtt. Meg azért, hogy szigorúan nyilván lehessen őket tartani, a tiltott kutyaviadalok szervezésének megakadályozása miatt. Ami helyes törekvés.

De az a helyzet, hogy ezek a kutyák, ha jó kezekben vannak semmivel sem veszélyesebbek, mit egy német juhász. Az tény, hogy határozott nevelést igényelnek, de ez egy kutyához értő személynek nem kivitelezhetetlen, akár nő, akár férfi. Azt meg nem tudom tudtad-e, hogy a legtöbb ember elleni kutyatámadást nem ezen fajták egyedei követik el, hanem az pl a rendkívül népszerű, már említett német juhász. Népszerűségének hála, minden selejtet értékesítenek és tovább is tenyésztenek. A sok selejt kutya pedig kiváló helyet talál a sok hozzá nem értőnél, akik úgy gondolják, hogy a kutyának jogai vannak.

Nem. A kutyának lehetőségei vannak. Lehetősége van az én falkámban élni, ha betartja a szabályokat, amiket én diktálok. Cserébe biztonságot kap, és kielégítheti a természetes szükségleteit.

Az állat-ember kapcsolat nem demokrácia. Nekik ez nem is való. Mit gondolsz, egy farkasfalkában a főnök elnézést kér, hogy ő eszik először? Vagy megkérdi ki akarja először megkóstolni? Lóf@szt. Ha Te akarsz lenni a falkavezér, akkor ehhez kell tartsad magad. A kutyának pedig ez természetes, hogy valaki áll felette. Nem megy ki tüntetni a Kossuth térre. Na sok "jogász" gazdából, aki úgy gondolja, nem baj ha a kutya lesz@rja a kutya, meg megmorogja, marja a gyereket, mert ehhez joga van, hisz ő is önálló lény, meg a sok emiatt a felborult erőviszony miatt zavarodott és frusztrált kutyából, akik valójában nem akarnak vezérek lenni, de kell mert más nincs aki vállalja, lesz a baleset.

A kutya támadott, mert vezérnek gondolta magát. Rosszul gondolta. Ez is benne van a pakliban. Ezek a természet szigorú törvényei. A döntései ellen fellebbezni nem lehet.

Amit a kérdező leírt az nem állatkínzás és nem is tiltott kutyaviadal. Egy természetes folyamat. Vagy az oroszlánokat is csukjuk le, mert az antilopoknak is joga van a nyugodt, egészséges élethez?

Már ha értitek mire gondolok.

Ezektől a hülyeségektől már tele a tök.m. A másik ilyen, hogy nem kell ivartalanítani a kutyát, mert szegénynek joga van a szaporodáshoz, meg egyébként is szegény...Aztán lesz a sok kóbor kutya, amik falkába verődve támadnak meg iskolás gyerekeket. NEM. A falkavezérnek van joga a szaporodáshoz.

Azt szeretném ha az ilyen emberek megértenék, hogy a kutya nem ember, ezért nehezen viseli, ha annak kezelik. Én sem szeretem, ha kutyának néznek.

2011. aug. 2. 13:07
 55/72 anonim ***** válasza:
10%

Ő is nő, értem. Kérdezd meg tőle, hogy ő is fülét-farkát behúzva eliszkolt volna e a helyszínről. Mert az, hogy valóban kézben tudod e tartani a kutyádat, ilyen helyzetekben derül ki, nem amikor egy őzet meglát a mezőn. És ilyenkor derül ki az is, milyen ember vagy. Megijedtél, ott hagytad azt a kutyát döglődni, még egy telefont sem ejtettél az állatvédőknek, hogy egy kutya megsebesült. Haldoklid, mivel ha a lábát harapta volna, azt mondom jól van, de a nyakát..

Tapasztalataim szerint a nők szoktak egy kutyatámadás helyszínéről eliszkolni, gyakran nagy pityergés, pánik közepette.

2011. aug. 2. 13:13
 56/72 anonim ***** válasza:
Haldoklid, ezt jól megírtam!
2011. aug. 2. 13:14
 57/72 A kérdező kommentje:

Jól van örülj magadnak, én nem vitázom veled. Írod a "betanult kis szövegedet", de a kérdésemre nem válaszoltál, vajon miért?

Igen, abban igazat adok, hogy értesítenem kellett volna a megfelelő személyeket, hogy ott van egy sebesült kutya. Igen, hibáztam, de abban a helyzetben sajnos nem jutott eszembe. Féltem, és megvoltam rémülve.

Ne mond már nekem, hogy te nem ijedtél volna meg ugyanebben a szituban, ha neked ugrik egy nagy kutya.

Hibáztam, mert nem hívtam orvost, de ez legyen a legnagyobb bűnöm az életben, ennél nagyobb sosem legyen!

2011. aug. 2. 13:18
 58/72 A kérdező kommentje:
és eleresztette a kutyám a másikat, nem marcangolta szét teljesen. Ember vagyok, emberi ösztönökkel, a kutyám pedig kutya, ő is birtokolja a saját ösztöneit. Úgy csinálsz, mintha egy senkiházi sz@r alak lennék, pedig nem vagyok az, egyszerűen egy számomra ismeretlen szituációba keveredtem, de te biztosan úgy születtél, hogy minden helyzetben helyesen cselekszel, és még sosem hibáztál, én kérek elnézést.....
2011. aug. 2. 13:21
 59/72 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Kérdező!

Ne is hallgass az ilyen hozzá nem értőkre.

Ne is idegesítsd fel magad. Ő biztos riasztotta volna a mentőket, tűzoltókat, meg a köztársasági elnököt is. Mer ő egy bátor, kötelességtudó állampolgár, aki talán még kutyát sem tart. De nagyon jól tudja, hogy milyen egy kutyatámadás. És biztos benne, hogy mind ugyanolyan.

Elképzelhető, hogy egy elszánt vegetáriánussal állunk szemben. :-D

Nekik meg nem lehet semmit sem megmagyarázni.

Az előítélet a tudatlansággal veszélyes fegyver.

2011. aug. 2. 13:48
 60/72 A kérdező kommentje:

nem idegesítem magam, mert attól függetlenül, hogy én is hibáztam, azért abszurd dolgokat ír....

Lassan indulunk a kutya gazdáihoz, szurkoljatok:)

2011. aug. 2. 13:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!