Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen gyermekszerető fajtát?

Milyen gyermekszerető fajtát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Tudom,több ezren feltették már a kérdést,de..

2 gyermek mellé keresek olyan fajta kutyát,ami tűri a gyerekek hancúrozását az udvaron,valamilyen szinten házörző,bohókás,és a lényeg,hogy szeresse a gyerekeket.Közepes vagy nagytestű legyen inkább.

Nagy udvarunk van,séta lesz,tanítva lesz,kint is lehet és a házban is.

Kérek szépen tippeket,ötleteket.Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 14. 19:35
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:

Nekem van Angol Cocker Spánielem :) egyszerűen mindenki imádja :D hiperaktiv,kis bohóc,és nagyon jó házörző :)

jah és majdnem hogy lehetetlen kifárasztani :D

Csak játszana játszana és játszana :) Nagy a mozgásigénye.

A negatív lehet az hogy sokat ugat.

2011. júl. 15. 22:01
 22/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen,mondjuk az ugatás is szempont,mert a gyerekek ablaka az udvarra néz.Tudom minden kutya ugat,de vannak sokat és kevesebbet ugató fajták.Bár éjszakára én a Spánielt szívesebben tudnám bent a házban. :)
2011. júl. 15. 22:41
 23/31 anonim válasza:

Utolsó vagyok :)

Éjszaka nekünk is bent van!! Mert különben nem tudja magát jól kialudni meg minkse :)

2011. júl. 16. 10:00
 24/31 anonim ***** válasza:

Az vagyok aki először ajánlotta a boxert.

A kereső részen akár itt is beírhatod a két fajtát (külön-külön persze), rengeteg hasznos dolgot is fogsz találni hozzájuk. Több helyen írják a jó és rossz tulajdonságaikat.

Aztán már csak egy jó tenyésztőt kell felkeresned a kiválasztott fajtához. Nyilván ő is sokat segít majd és sok kérdésre válaszol. Ha nem így tenne, akkor keress másikat, őt pedig hagyd ott.

2011. júl. 17. 12:17
 25/31 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem egy boxer szuka kutyám van! Gyerekek mellett nőtt fel, nagyon türelmes velük minden nyúzást, gyürkészést eltűr anélkül, hogy odakapna vagy morogna, de szülői felügyelet nélkül nem szabad őket egyedül hagyni, mivel a gyerekek is tudnak túlzásokba esni játék terén.

A fajta alapjába véve nem ugatós, néha néha vakkant egyet, de semmi több így nem kell attól tartani, hogy ugatásával fellármázza a házat. Nagy a mozgás igénye, imád futni a gazdival, illetve nagyokat sétálni, így ha nincs kellőképpen lefárasztva akkor kitalál magának elfoglaltságot mint ilyenkor szinte minden kutya (kert átrendezés stb.)

2011. júl. 17. 19:08
 26/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,örülök hogy boxeresek is írtak!

Természetesen,nem lennének egyedül a kutyával a gyerekek,mivel még kicsik erre nagyon odafigyelnénk.Az ugatás kérdés azért fontos,mert lakóparkban lakunk és nem csak nekem,de jobbról és balról is van pici baba.Nagyon rendes(le is kopogom)szomszédok,ez miatt sem szeretnék kicseszni velük.Bár mondom,én szívesebben tudnám éjszakára a kutyát a házban.A kert füves,nagyon jó lenne ha épségben megmaradna.. :) Abban reménykedem,hogy a gyerekek,a séta,a hétvégéken a nagy kirándulások annyira lemerítik,hogy nem akarja a kertet átépíteni. :)

De viszont felmerült bennem egy kérdés!

Szuka vagy kan? Kb.2 méteres fa és beton kerítésünk van(ezt a szökésre értem).

Elnézést a sok kérdésért!

2011. júl. 18. 00:47
 27/31 anonim ***** válasza:

Saját vélemény: Boxer szuka.

A spániel sztem egy 1 éves gyerek mellett túl pörgős, a boxer nyugodtabb (bár kölyökkorában az is nehezen fékentartható, dehát ez minden kutyára igaz).

Én a szukát gyerekek mellé jobb ötletnek tartom, még jobb lenne, ha ivartalanítva lenne. Általában véve a szukák nyugisabbak, mint a kanok.

2011. júl. 18. 08:05
 28/31 anonim ***** válasza:
19:08-as vagyok! Én is a szukát ajánlom, valamennyire nyugisabbak mint a kanok, igaz kivétel mindig van. Az ivartalanítás is nagyon hasznos, hiszen így nem kell aggódni a nem kívánatos udvarlóktól (akik képesek kerítést mászni, hogy a tüzelő szukához odajussanak), illetve sok betegség is megelőzhető is vele.
2011. júl. 18. 17:51
 29/31 A kérdező kommentje:
Milliószor köszönöm mindenki válaszát,családdal mérlegeltünk és a Boxer szuka mellett döntöttünk,de csak jövő tavasztól,mert addigra még nagyobb lesz a legkissebb manó nálunk! :)
2011. júl. 19. 13:04
 30/31 anonim ***** válasza:

Jó döntés :)

Biztos vagyok benne, hogy kutyának, gyereknek, minden családtagnak sok-sok öröme lesz ebben a döntésben :)

Bár minden gazda ilyen körültekintő, gondos lenne! Sokkal jobb életük lenne a kutyáknak is és kevesebb lenne a baleset is.

Sok sikert és örömet kívánok az egész családnak! :)

2011. júl. 19. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!