Milyen gyermekszerető fajtát?
Sziasztok!Tudom,több ezren feltették már a kérdést,de..
2 gyermek mellé keresek olyan fajta kutyát,ami tűri a gyerekek hancúrozását az udvaron,valamilyen szinten házörző,bohókás,és a lényeg,hogy szeresse a gyerekeket.Közepes vagy nagytestű legyen inkább.
Nagy udvarunk van,séta lesz,tanítva lesz,kint is lehet és a házban is.
Kérek szépen tippeket,ötleteket.Előre is köszönöm a válaszokat!
Bullterrier, kis bohócok, szeretik a gyerekeket, nagyon ragaszkodóak :)
Nézz körül a fajtamentőknél!
Vagy az állatok.info-n
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát! Az Angol Cocker Spániel és a Boxer a favorit eddig,a többivel sincs gond,mert mind szépek nekem, csak a férjemnek nem igazán tetszenek és nálunk ugye ezt is figyelembe kell venni. :)
Egy kedves ismerősöméknek 5 gyermek mellett 7 Boxer volt,így már hallottam a híres gyermek szeretetükről,a Spánielt nem ismerem,sokat látok,nagyon szépek és azok a szomorú szemek! és mellette az a pajkosság...Aki tud kérem írjon a Boxerről és az Angol Cocker Spánielről negatívat és pozitívat egyaránt!Nagyon megköszönném!
Boxerről a Wikipédia:
"Ha pár szóval kellene megfogalmazni, azt mondhatnánk, "gyengéd gladiátor". Ez a kettősség tényleg uralja a boxer jellemét. Ha lehet, akkor lusta, a kanapén heverészik és élvezi a simogatást, de amint "komolyra fordul a helyzet", feláll és megmutatja a szigorú és rettenthetetlen arcát. Akármennyire szereti is a boxer a kényeztetést, valójában egy munkakutya, akinek szüksége van a napi mozgásra, és egy erős és következetes gazdára, aki mindig megmondja, hol a helye a kutyának a rangsorban. Merthogy a boxer mindenhol keresi a kiskaput és a lehetőséget a csibészségre. Ez egy sajátos bájt is ad a boxernek, de ugyanakkor nem szabad hagyni, hogy a család fejére nőjön. Ez különösen a kanokra igaz, a szukák valamennyire simulékonyabbak.
A legtöbben a játékossága és a gyerekszeretete miatt választják a boxert maguk és a családjuk mellé. Szerencsére öreg koráig is játékos és megbízható kutya marad. (Két boxer játéka megkapó látvány, tényelg "boxolnak" a mellső lábaikkal. Sok gazda azonban ezt verekedésnek véli, pedig nem az.) A gyermekekkel különösen barátságos, és fölméri azt is, hogy egy kisgyermekben mennyi kárt tudna tenni, ha ugyanúgy kezdene el vele játszani, mint egy felnőttel. Épp ezért a picik között a boxer nyugodtan viselkedik. Természetesen ennek ellenére semmikor se hagyjuk egyedül egy kisgyermeket bármilyen kutya társaságában!"
A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:52
Igen,köszönöm szépen,ezt már olvastam,igyekszem utána járni ennek a két fajtának jó alaposan,ezért is kérdeztem meg még külön,hogy aki tudja írja le a negatív és pozitív tulajdonságait.Mégegyszer köszönöm,szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!