Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha ezt teszem, rossz ember...

Ha ezt teszem, rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy a nagytestű, fajtiszta kutyámat (szürések nélkul) pároztatni szeretném egy szukával (szürések nélkul).

Csupán azért, mert kiskutyékat szeretnék a házhoz vinni én is meg a gazdi is. A vártnál több kutyus jön, és a kölyköket jó családhoz kell vinni. Rossz emberek lennénk, ha pénzt kérnénk a gazdiktól, mivel a szülők fajtiszták, nagy termetűek, szépek a kölykök is, persze elmondanánk a vevőknek,hogy nincsenek szűrve a szülők? Nem a pénz miatt kérdem, mivel az a pár ft nem számít,de mégis a kölykök láthatóan jó minőségűek. Nyugodtan jöhetnek a lehurrogások, csak szeretném megtudni, mi a véleményetek ilyen emberről. Mégegyszer, ez csak egy kitalált történet.

2011. júl. 7. 13:22
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

A szűrés jó dolog, vannak örökletes betegségek persze.

De a kutyák 90%-a szűrések nélkül jön a világra és mégis egészségesek!

2011. júl. 7. 13:40
 12/33 anonim ***** válasza:

Szlovákiában nincsenek tele a menhelyek? Hogy oldották meg, nem tudod?

Aki szerint meg milyen szép dolog kutyát szaporítani, annak meg üzenem, hogy a büszke mamakutyád minden egyes kölyke miatt meghal valahol egy másik kölyök...

2011. júl. 7. 13:42
 13/33 anonim ***** válasza:

13:37!

Elég ha felmész az Illatos honlapjára, és meglátod , hol a szenvedés és a szomorúság!

A kutya nem ember, jó lenne már ezt megérteni. Nem azért kell kutyákat gyártani, hogy az ember jobb esetben 6-8 hétig "kibabázza" magát, aztán mehetnek isten hírével.

[link]

Itt hol a fájdalom és a szomorúság?

2011. júl. 7. 13:42
 14/33 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez a történet nem igazi, de igen, szeretnék fajtiszta kutyát, törzskönyvvel együtt venni.
2011. júl. 7. 13:43
 15/33 A kérdező kommentje:
Sorra jönnek a válaszok, szóval amit az utolsónak cimeztem, az a 13.40-es válaszolónak ment!
2011. júl. 7. 13:45
 16/33 anonim ***** válasza:
Én nem tenném. Magytestü kutyáknál esélyes, hogy nem talalsz nekik gazdit. Aztán meg fizethetsz egy csomó pénzt hogy elaltassák öket. A lelkiismeretednek meg annyi egy életre ha,szereted az állatokat.
2011. júl. 7. 13:46
 17/33 A kérdező kommentje:
Oké, ezért is tettem fel ezt a kérdést, hogy mi a véleményetek. Rendben, nem lesz szaporítás a részemről! :)
2011. júl. 7. 13:48
 18/33 anonim ***** válasza:
nos... Én is kértem pénzt a keverék kiskutyáért. Mondjuk ez valóban keverék volt, igaz nem az az árokparti, ahogy sokan elképzelik a keveréket am arg dog, kanári szig kölykök voltak.. A keverék is kutya, viszont csak az oltások árát kértem el. Ezek teljesen egészségesek voltak. Sokaknak nem számít a törzskönyv mert családtagnak kell a kutya, nem tenyészteni. Amúgy mielőtt leszólnak, véletlen keveredés volt, és jól leinformált, normális helyre kerültek a kiskutyák.
2011. júl. 7. 13:59
 19/33 anonim ***** válasza:

Kérlek engem se ítéljetek el, csak leírom a véleményem.

Nálunk is születtek fajtatiszták, vagy ha úgy tetszik nektek, nagyon hasonló kutyák egy adott fajtához. (Mert úgyis belekötnétek, hogy mivel tudom bizonyítani.)

Nincs törzskönyv, és mindig oltva, féregtelenítve adtam el a kicsiket, volt, hogy hirdetnem sem kellett mert jöttek maguktól az emberek, hogy nekik kell. Miért? Mert sokan már a tenyésztőkben sem bíznak, félnek a beltenyésztéstől. Sokan szeretnének fajtatiszta kutyát, de nem szeretnék/tudnák az egész havi fizetésüket rááldozni.

Volt már olyan, hogy én magam ajánlottam valakinek, hogy állatmenhelyről is fogadhatna örökbe, de mégis szeretne fajtatiszta kutyust az illető.

Én sosem akartam ebből meggazdagodni, volt két egészséges kutyánk és a kölyköket felneveltük, és továbbadtuk. Most volt ilyen harmadszorra. Még két hét van az elválasztásig, nem hirdettem, de már 4 kutyából 3-at lefoglaltak.

Sőt, volt olyan, aki mondta, hogy idén nem tud, de jövőre akar.

De nyugodjatok meg, befejeztem. Idén volt az utolsó, ivartalanítás következik. De nem bántam meg, hogy voltak a kicsik, mert rengeteg embernek örömet okoztam velük és jó viszontlátni őket.

Én mindenkinek elmondtam, hogy nincs törzskönyv. Nem állítom, hogy helyes, amit tettem, de mégis volt rá igény. Általában olyan emberek mondják azt, hogy csak tenyésztőtől vegyenek kutyát, akik megtehetik és az esetek többségében ők ki is fizetnek rengeteg pénzt egy fajtatiszta kutyáért, pedig ők is fogadhatnának menhelyről kutyust.

Igazából tudnék még írni, de senkit sem akarok untatni.

Nem szeretném, ha elítélnétek. Macskáim ivartalanítva vannak és a héten fogadtam be egy keverék kutyust az utcáról, szóval nekem is célom, hogy ne legyen ennyi kutya/macska gazdi nélkül.

Én azt tanácsolom, hogy ne kezdjél ilyenbe bele, vidd inkább a kutyád ivartalanítani. Volt idő, mikor örültek az ilyen lehetőségnek, de most már én is azt tanácsolom, hogy tenyésztő vagy állatmenhely, kinek mi fér bele.

2011. júl. 7. 14:08
 20/33 anonim ***** válasza:

Szaporítást csak úgy nem tartom jó ötletnek az ivartalanítás pátján voksolok!

1. rengeteg a kóborkutya és emiatt atámadás és betegségek, mert nincsenek oltva.

2. Ha nem harap meg támad akkor is terjeszti a kullancsokat meg bolhákat stb...

3. Kárt tesz a kertekben.

4. Megesz/elvisz kisebb háziállatokat a kóbor eb, de még a gazdás is! Szemünk láttára harapta el a 4 hónapos csibénknek a nyakát! :S

Okos dolog pénzt kérni érte, nem sokat 5-10 ezret max egy keverékért is. Nem a haszon miatt, hanem aki pénzt ad egy ebért az valószínű komolyan gondolja a kutyatartást! Kevesebb esélye lesz a kutyunak, hogy menhelyre kerül vagy kóbor legyen belőle.

2011. júl. 7. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!