Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó dolognak tartod, hogy...

Jó dolognak tartod, hogy betiltják a fül-farokvágást?

Figyelt kérdés

Beakarják tiltani a fül, és farok vágást kutyáknál, de kifejezetten a fül vágást.

És mutattak dobermannokat, és hosszú farokkal meg füllel...

És ahogy kinézett logó füllel, meg hosszú vizslás farokkal.

Hát valami szörnyű+

Az már nem dobermann, inkább dobvizsla...

Nem baromság ez az egész.

Mert elvileg állat kínzás, de annyi más dolog van, amiben szerintem sokkal jobban szenved egy kutya, egy állat, mint hogy egy orvos steril eszközökkel megműti a kutyát, és pár hát múlva leveszik a kötést.

Szerinted jó ötlet?

2011. máj. 25. 12:47
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:

Hűűű de nagyon sok füles, farkas kutya cserélne szivesen az én kupirozott dobermannjaimmal.

Mondjuk pl. ő:

[link]

2011. jún. 1. 06:27
 42/53 anonim ***** válasza:
46%

Nekem egy német boxer kölyköm van, és nagyon örülök, hogy a füle nincs levágva, és kutyaként néz ki. Sajnos a farkát már az alom tulajdonosa csonkíttatta, és nem is nagyon lehet kapni olyat, aminek a farka nincs levágva.

Én örülnék, ha ezt tényleg bevezetnék. Felesleges csonkításnak tartom, bár véleményem szerint ilyesmi helyett inkább dolgozhatnának a nagyok odafent az állatrendőrség megalapításán, arra nagyobb szükség lenne...

2011. szept. 11. 15:54
 43/53 anonim ***** válasza:
16%
Végreee!! Köszönöm hazoknak akik ezt betiltották hogy nem kell tovább csonkítanunk kedvencük testrészíit!!
2011. szept. 11. 18:08
 44/53 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem erős túlzás a csonkítást az ivartalanításhoz hasonlítani. Az ivartalanításnak a célja az, hogy segítsünk a kutyákon, mert így is annyi van, hogy nem tudjuk hova tenni őket, és nagy részük a gyepmesteri telepeken végzi. A csonkítás feleslegességét előttem már sokan kifejtették,úgyhogy nem kezdem el én is.

Én személy szerint nagyon örülnék neki ha bevezetnék ezt a törvényt. Amúgy a törvényeknél jól körülírják, hogy mikor, milyen esetekre vonatkozik, én nem tartom lehetetlennek, hogy belefoglalnák azt hogy, amikor orvosilag indokolt (amiket páran már írtak: gyulladt fül, törött farok)akkor lehet csonkítani. Természetesen orvos által (az otthoni csonkítást büntetni kellene). Persze így kijátszható lenne a törvény, de aki akarja, úgyis megoldja bármilyen törvény is van.

És érdemes elgondolkodni azon is, amit valamelyik válaszoló írt, hogy ha betiltják a csonkítást akkor mi lesz kiállításokon? Igazságtalanság lenne azt mondani az eddigi nyertes tenyésztőknek, hogy bocs csonkított fülű dobermanod van már nem nyerhetsz...de az meg ironikus lenne ha betiltanák a csonkítást és mégis egy állófülű doberman nyerne, mert hogy az a szebb.

Szép gondolat, én támogatom, de nem hiszem hogy a közeljövőben ez megvalósul :(

2011. szept. 11. 19:03
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy szólok, hogy régen BETEGSÉG megelőzés végett vágták a dobermannok fülét. Pontosan nemtudom mi a neve, de ha megtalálom, leírom. Azóta a fajta sokat változott, így ez a betegség is "eltünt" és ez a fül/farok kupírozás ilyen szokás maradt az embereknél. Ma már tényleg értelmetlen vágni a fülét, de ha lenne dobim én is kupíroztatnám, szerintem sokkal "fenségesebb" kinézetet ad egy dobermannak a kupírozott fül, láttam ilyet is olyat, és őszintén annyira nem rossz lógó füllel, bár tényleg kicsit erdélyi kopó beütése van.
2011. szept. 11. 19:31
 46/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ami egy fajtánál elő van írva vágott fül/farok pl. Dobberman nem szép ha nincsen neki levágva akkor már az nem is Dobberman. Az áálatkínzás nem itt kezdődik! Nagyon nem....
2011. szept. 11. 20:04
 47/53 anonim ***** válasza:

Nekem sokkal jobban tetszik egy dobermann lekurtított füllel mert ha lóg akkor már más fajtára emlékeztet.

De ha ez a csonkítás káros a kutyára nézve akkor jó hogy betiltják, ha viszont nem akkor döntse el mindenki magának hogy mit akar szerintem.

2011. szept. 11. 21:40
 48/53 anonim ***** válasza:

vizslám van és sose törte össze a farkát, pedig nincs levágva. gyenge indok.

ettől függetlenül én is vágás mellett vagyok, pedig a legyek se köpik a fülét, semmi különösebb okom nincs rá.

ez van, ő úgy szép.

nem kell ennyire túlbonyolítani szerintem.

amerika pl az állatvédők egyik fellegvára, ahhoz képest ott minden fajtának le volt vágva füle, farka.

mert szerintem egy német dog szép vágás nélkül is, de amikor kint jártam mindnek le volt vágva. ugyanígy a boxerral. felesleges ezen lovagolni. mindenki döntse el ízlés és lelkiismerete szerint.

2011. szept. 11. 22:02
 49/53 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan azzal jönnek, hogy nem szabad vágatni mert az nem természetes, ne avatkozzunk bele blah..blah..blah.. Most kérdem én melyik kutyafélének lóg a füle???? Miért baj az, hogy ha nem hagyjuk, hogy ráhajoljon a hallójáratára a füle?? Dobinak, rotinak, boxernek stb.. elég szűk a hallójáratuk így nagyobb az esély, hogy befülled, egyszerűen nemtud levegőzni. Ha az embereknek is hasonló füle lenne, mi sem hagynánk, hogy lógjon mi is vagy felkötnénk vagy plasztikáznánk. Egy kicsit el kéne gondolkozni ezen!
2011. szept. 11. 22:55
 50/53 anonim ***** válasza:

dogjunkkal nem teljesen értek egyet - bár sokban igazat adok neki.

de az azért túlzás, hogy A KUTYÁT az ember alakította ki.

a kutya és a farkas őse már a domesztikáció kezdete előtt elvált egymástól!

és a legtöbb fajta, amiről itt beszéltek alig 100-200 éves.

a közép-ázsiainak pl. vágás nélkül lógó füle van.

csakhogy a türkmének nem steril orvosi eszközökkel csonkolnak, hanem fogják a kölyköt a fülénél fogva, és addig pörgetik, amíg le nem szakad a füle.

így kevésbé vérzik.

az én kájomnak csak a farka van vágva, a fülét meghagytuk, ő szerencsés, neki semmi baja.

De ennek a fajtának nem is a betegségre való hajlam miatt csonkolták a fülét/farkát, hanem hogy verekedésnél az ellenfél nehezebben találjon rajta fogást. (ez akár az életét is megmenthette...)

most, hogy az én kájom házat őriz, és nem farkasokat/medvéket tart távol, feleslegesnek éreztem csonkolni. (a farka már alapból vágva volt.)

tudom, hogy fajtastandard, stb...

de már feleslegessé vált.

persze ha tenyésztő lennék, már nagyobb fejtörést okozna a dolog...

de sok kutyának szerintem borzalmasra vágják a fülét...

ismerek olyan kájt, hogy felemás a füle.

az előző tk-s kájomnak is rosszul vágták le...

sőt, szerintem a farkat is túl rövidre csonkolják sokszor...

(az én kájomnak is csak pár centit hagytak meg, pedig a 3/4 farok meg kellene, hogy maradjon. ez még a türkméneknél is így van.)

különben szerintem sem itt kezdődik az állatkínzás, inkább az állattartás körülményeit kellene jobban ellenőrzés alá vonni.

annyi kutya van a falumban, ahol 20 éve élek, akiket még egyetlen egyszer nem láttam, hogy megsétáltattak volna...

elsétálok a kerítések előtt, mind a 6 kutyám gyönyörűen jön, rájuk se hederít, azok meg őrjöngve ugatnak ránk, és még én vagyok a szemét, hogy felzavarom az egész utcát...

elképesztő, hogy egyeseknek milyen fogalmaik vannak az állattartásról.

az ilyen simán őrzésre/jelzésre tartott kutyák egyszerűen ki vannak használva.

(és akkor az extrémebb eseteket már nem is említem...)

2011. szept. 12. 10:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!