Jó dolognak tartod, hogy betiltják a fül-farokvágást?
Beakarják tiltani a fül, és farok vágást kutyáknál, de kifejezetten a fül vágást.
És mutattak dobermannokat, és hosszú farokkal meg füllel...
És ahogy kinézett logó füllel, meg hosszú vizslás farokkal.
Hát valami szörnyű+
Az már nem dobermann, inkább dobvizsla...
Nem baromság ez az egész.
Mert elvileg állat kínzás, de annyi más dolog van, amiben szerintem sokkal jobban szenved egy kutya, egy állat, mint hogy egy orvos steril eszközökkel megműti a kutyát, és pár hát múlva leveszik a kötést.
Szerinted jó ötlet?
Olyan hülyék vagytok mi a f*szt rinyáltok? Úgy csináltok mintha nem hogy alttás, hanem érzéstelenítés nélkül csak fognának egy ollót és lenyisszantják a fület. Egyébként meg miaz, hogy patkányság, én egy hete vágattam a staffordom fülét semmi baja és ha akarsz nyugodtan találkozhatunk, hogy megbeszéljük ki a patkány!
Ha nem akarjátok vágatni akkor ne csináljátok, de milyen alapon osztjátok az észt másoknak?
És akkor jön itt a sok mániákus, hogy "IVARTALANÍTS...NE SZAPORODJANAK A KUTYÁK..."!
Akkor megkérdezném, hogy az mennyivel kissebb állatkínzás, hogy kivágják a kutya golyóit, mint az, hogy levágnak egy darabot a füléből, amitől még ugyanúgy hallani fog.
jahh de a piercingemről én döntöttem, nem anyám fogott le hogy belémdöfjék, sőt el sem altattak.
Hát nekem összeillik az ivartlanítás helyeslése meg a felesleges csonkitás ellenzése.
azért értek egyet az ivartalanítással, mert két utcán talált kutyám van akik minden jel szerint felesleges alomból vannak. az egyik sztem szaporítótól...vajon hol vannak a testvéreik? ha ivartlanok lettek vna a szüleik, akkor most nyilván nem lennének a szüleik...Te megfogtad az egyik végét a dolognak. És ráfogod mindenkire h nem képes elviselni a nehéz napokat, igen képzeld örülök h nem álvemhes a szukám, és nyugostan vihetem a kanonat bármikor kutyatársaságba és nem kell hajkurásznom ha egy másik fene okos gazda behozza a futtatóba a tüzelő szukáját... mert van ilyen!!aztán nem győzzük közös erővel levadászni a kanokat, amikor felvenné a szuka.
igen kezelhetőbbek. nem, nem zavar. az zavarna, ha kitenném a párzásnak a szukám, majd el kéne vetetnem a kölykeit. nem tervezek több korcsot a világra. mert za mind a 2 kutyám. csúnya szó, meg lehet keverékezni is . mind1.
szeretm a kutyáim, de feleslegesen jöttek a világra. nekik jó helyük lett, hol vannak az alomtársaik???
mert te ilyen remek gazda vagy hogy megakadályozod a nem kivánt szaporulatot, meg nem zavarnak a vele járó gondok , akor légy büszke magadra.
de ne tegyél úgy mintha mindenki ilyen rohadt felelősségteljes lenne. nézz fel az illatosút honlapjára...nahh ott aztán rálelhetsz az ivaros kutyák remek almaira..
"Olyan hülyék vagytok mi a f*szt rinyáltok? Úgy csináltok mintha nem hogy alttás, hanem érzéstelenítés nélkül csak fognának egy ollót és lenyisszantják a fület. Egyébként meg miaz, hogy patkányság, én egy hete vágattam a staffordom fülét semmi baja és ha akarsz nyugodtan találkozhatunk, hogy megbeszéljük ki a patkány!"
kb 3 hete irt ide egy srác, hogy a műtőasztalon halt meg a kutyája vágás előtt. neki mondd.
és azért osztjuk az észt amiért te.
tök jó, hogy mindenki ennyire tud értelmezni...
nem írtam olyat, hogy elítélném az ivartalanítást, sőt...
a magam részéről pártolom mindkettőt.
DE hagyják meg mindkét esetben a választás lehetőségét! ha valaki képes felelősen tartani az ivaros kutyáját, és vállalja az esetleges egészségügyi következményeket, akkor az miért ne tehetne így? a műtétnek is van kockázata (főleg egy szuka esetében), és az sem törvényszerű, hogy ivartalanítás hiányában lesz beteg a kutya. [és még mielőtt jönnének a magasröptű reagálások hozzátenném, hogy 6-7 éves korában szándékomban áll ivartalanítani a szukáimat, addig fenntartom a lehetőségét, hogy tenyészkutya váljon belőlük (a jövőben elért eredményeiktől tesszük ezt függővé). kanoknál még képlékeny, mivel totál normálisan viselkednek tüzeléseknél, sőt tüzelő szuka társaságában sem hülyülnek meg.]
ugyanez érvényes a kupírozásra is. ha vállalod, hogy a kutyád esetleg rendszeresen véresre veri a farkát/kisebesedik a füle minden nyáron, akkor tedd. nekem semmi bajom ezzel. mint írtam, nálunk is van füles kutya. de a fülvágottal lényegesen kevesebb a baj.
és igen, egy kalap alá veszem, mert mindkettő csonkítás, mindkettő állatorvosi beavatkozás, és mindkettő alapját a kényelem jelenti, ritkább esetben akut beavatkozás (kialakult méhgyulladás, rejtett here, súlyosan sérült fül ill. farok), és ezek megelőzése.
az alapvető probléma a kutyatartási kultúra hiánya. ha az meglenne, nem kellene ennyi kutyát sem ivartalanítani, hisz ivarosan is lehet nem-szaporodni.
"kb 3 hete irt ide egy srác, hogy a műtőasztalon halt meg a kutyája vágás előtt"
most nem azért, sajnálom a kutyát tényleg, de gondolod van köze az esetnek ahhoz, hogy pont a fülét akarták levágni? készülhetett volna ugyanígy ivartalanításra is...
14:41!
teljesen igazad van, nehogy már erre fogjuk!
mindenki maga dönti el, hogy mit akar, mint egy tetoválásnál, azért mert valakinek van, valakinek nincs, azért még nem szídják egymást.
ma 14:44
egyet értek, és folytatnám:
az ember felelőssége a kutya, mint olyan. az ember hozta létre, az ember alakította. az ember felelőssége, hogy ne szaporodjon túl, és hogy szenvedés nélkül élje le az életét.
és ahogy bizonyos kutyákat ivartalanítunk, mert ő maga nem tudja kontrollálni a "túlnépesedését" és nincs igény a kölykeire és/vagy betegséggel terhelt, úgy bizonyos kutyáknak a fülét is visszavágjuk felállóra, hisz nem ő akart magának laska fület, ami rálóg a hallójáratára.
de ha mellette van rá keret, és képesség a szaporodás megakadályozására és/vagy odafigyel arra, hogy ne menjen bele a toklász a fülébe és ne sebesedjen ki stb., akkor tartsa úgy.
amíg a "gondos gazda" felelősségnek eleget tesz, és a kutya boldogan él, addig szerintem egyik eset sem kéne, hogy elítélendő legyen.
és ahogy már elmondták sokan, vannak ennél sokkal súlyosabb problémák is állattartás terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!