Jó dolognak tartod, hogy betiltják a fül-farokvágást?
Beakarják tiltani a fül, és farok vágást kutyáknál, de kifejezetten a fül vágást.
És mutattak dobermannokat, és hosszú farokkal meg füllel...
És ahogy kinézett logó füllel, meg hosszú vizslás farokkal.
Hát valami szörnyű+
Az már nem dobermann, inkább dobvizsla...
Nem baromság ez az egész.
Mert elvileg állat kínzás, de annyi más dolog van, amiben szerintem sokkal jobban szenved egy kutya, egy állat, mint hogy egy orvos steril eszközökkel megműti a kutyát, és pár hát múlva leveszik a kötést.
Szerinted jó ötlet?
abszolút az ivartalanítás mellett vagyok (normál kutyatartókra gondolok, nem tenyésztőkre, vagy kiállításozókra) de a pirszinges hasonlatra válaszolnom kell.
Ilyen alapon mi a helyzet az ivartalanítással? :)
az ivartlanítás hasznos, ezer érv szól mellette, valamint a kutyáknál természetes módon nincs születésszabályozás. itt közbe kell lépnie az embernek, hamár magunknak "CSináltuk" a kutyákat.
de az ilyen esztétikai műtéteket normál esetben nem indokolja semmi ! (pl vadászkutyánál aki vadászik rövid farok ok, de a többi??)
"itt közbe kell lépnie az embernek, hamár magunknak "CSináltuk" a kutyákat."
így van, magunknak csináltuk. az álló fülű farkasból lógó fülű kutyát. nem a természet akarta így...
mi csak visszaalakítjuk a természetes formájába :D
kb 3 hete irt ide egy srác, hogy a műtőasztalon halt meg a kutyája vágás előtt. neki mondd.
és azért osztjuk az észt amiért te.
Az a kutya valószinüleg azért halt meg, mert szivproblémája volt. A fülvágástól max. az a kutya hallhat meg, amelyiknek Willebrand szindrómája van, de az meg már a farokvágásnál elvérzik.
Meddő vita ez az egész. Azok nevezik kinzásnak, akik nem ismerik a műtét menetét. Egyébként azt a törvény nem tiltja, hogy kiállitani tilos fül-farokvágott kutyát. Ugyhogy meglehet ezt majd oldani.
Bocsika az OFF-ért!
Tegnap 13:14!!
Nem lehet hogy a kutyádnak a fülét a szuronyos istálló legyek csípik ki és azért sebesedik be ???
Nekem ugyan így volt a kutyáimnak.
Bocsi csak segíteni akarok!:D:D
utolsó: nem tudom, hogy azok kezdik-e el, de miután sebes, már tuti rájárnak... :/
van ilyen kencénk, ami elijeszti a legyeket és sebet is gyógyít, de még így is sokáig tart, míg elmúlik
(vázolom: fülét bsztatják a legyek -> megrázza a fejét -> a rázástól felszakadnak a hajszálerek -> újra vérzik -> újra jönnek a legyek...)
Értem!
Nekem csak egy dolog vált be. Az ADVENTIX!
Azon kívül semmi nem segített,mióta ezt használom soha nincs ilyen problémánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!