Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyásnak Rottweiler?

Első kutyásnak Rottweiler?

Figyelt kérdés

Soha nem volt még kutyám, de "beleszerettem" a rottweilerekbe. Ha eljutok oda, azt szeretnék venni, de ettől óva intenek (mármint, hogy első kutyásként rotim legyen). Ez akkor is él, ha kutya iskolába járnánk, és úgy nem venném meg, hogy több hetet nem töltök el a fajta leírása és szakkönyvek olvasása nélkül? (Egyébként már viszonylag sokat olvastam róluk honlapokon és fórumokon is, így nagyon-nagy vonalakban ismerem a fajtát.)

Egyébként régen imádtam a kutyákat, de amióta teljesen megszűnt velük a kapcsolatom rossz érzésem van, ha idegen kutyával találkozok (és nem néz fagyinak.) Valahogy a kutyák is kedveltek, viszonylag hamar megszerettek a rokonok kutyái (még az öreg, vak házőrzőkutya is). Részben ezért is szeretnék egy nagy dögöt, hogy ha mellettem nőne fel, újra visszajönne a "kutya bátorságom", hiszen ha tényleg jó gazdi vagyok (és nem csak kaját vágok hozzá), elméletileg kezesbárányom lesz. Úgy gondolom, hogy menne a dolog, nagyon alapos vagyok, és azt gondolom teljesen tudnék alkalmazkodni a kutya "elvárásainak" némi segítséggel. (kutyaiskola, szakirodalom)

Egyébként Roti elsősorban családtagnak, másodsorban legjobb barátnak, harmadsorban személyi edzőnek (lusta vagyok, de ha van kutya muszáj menni sétálni/futni vele:D), negyedsorban házőrzőnek lenne tartva.

2011. máj. 24. 20:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Sok kis agresszív vakarcs, inkább nem való első kutyának! Nyugodtan vágj bele!
2011. máj. 24. 20:53
 12/23 anonim ***** válasza:
34%
Ha ennyire szeretnéd rendben, de ígérd meg h rögtön kutyasuliba mész, nem csak ha már vannak előjelek, mert valamit kinevelni egy kutyából, na az nehéz ügy, főleg ha makacs. Szóval ha ígéred h eljársz vele az első pillanattól kutyasuliba, rendben :) De kérlek ígérd meg nekünk, itt és most!
2011. máj. 24. 20:53
 13/23 A kérdező kommentje:

Lilu2107:

Igyekszem a legjobbat kihozni magamból:)

"SEMMIKÉPPEN!!!!!!"-féle válaszokból nem kérek. Ha javaslod a dolgot, ha nem miérteket is írj, kérlek. A "nem" típusú véleményből sok mindent nem lehet leszűrni.

2011. máj. 24. 20:54
 14/23 A kérdező kommentje:
20:53: Megígérem itt és most:) Ahogy a bevezetőben is írtam, mindenképpen elmegyünk iskolába, ha eléri azt a kort, amikortól lehet.
2011. máj. 24. 20:55
 15/23 anonim ***** válasza:
Akkor helyes :)))) De tartsd is be mert sokan elhatározzák ám, aztán meg hopp, drága meg nincs időm...stb. :)
2011. máj. 24. 20:57
 16/23 A kérdező kommentje:
20:57: Amit a kutyám tesz az így vagy úgy az én felelősségem. Ha eljön az idő, amikor lesz rotim, mindenképpen felkészülök rá anyagilag.
2011. máj. 24. 20:58
 17/23 anonim ***** válasza:
Akkor már csak egy hozzá fűzni valóm van: hajrááááá! :D
2011. máj. 24. 20:59
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2011. máj. 24. 21:00
 19/23 anonim ***** válasza:
Csak az a fontos, hogy nagyon sokat mozgasd, a legtöbb viselkedési probléma oka az, hogy nem mozog eleget a kutya. A másik, hogy az agyát if dolgoztasd. Állíts fel neki korlátokat, amiket mindig betartatsz vele( te mész ki először az ajtó, te eszel először, néha arrébbhúzod a tálját mikor eszik, vársz amiíg megnyugszik mielött odaadod a kajáját stb.), hogy tudja ki a falkavezér. Ha ezeket betartod, szerintem nem lesz probléma. Csak magabiztosan, nyugodtan!(ez a lényeg mindig, fegyelmezéskor is) :)Sok sikert!!
2011. máj. 24. 21:09
 20/23 anonim ***** válasza:
Én német juhásszal és doggal kezdtem kutyás pályafutásomat,annó tizenegy-két éves lányként.Úgyhogy hajra.Ha lehet az ovit is iktasd be,aztán fél év körül mehet a suli.
2011. máj. 24. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!