Első kutyásnak Rottweiler?
Soha nem volt még kutyám, de "beleszerettem" a rottweilerekbe. Ha eljutok oda, azt szeretnék venni, de ettől óva intenek (mármint, hogy első kutyásként rotim legyen). Ez akkor is él, ha kutya iskolába járnánk, és úgy nem venném meg, hogy több hetet nem töltök el a fajta leírása és szakkönyvek olvasása nélkül? (Egyébként már viszonylag sokat olvastam róluk honlapokon és fórumokon is, így nagyon-nagy vonalakban ismerem a fajtát.)
Egyébként régen imádtam a kutyákat, de amióta teljesen megszűnt velük a kapcsolatom rossz érzésem van, ha idegen kutyával találkozok (és nem néz fagyinak.) Valahogy a kutyák is kedveltek, viszonylag hamar megszerettek a rokonok kutyái (még az öreg, vak házőrzőkutya is). Részben ezért is szeretnék egy nagy dögöt, hogy ha mellettem nőne fel, újra visszajönne a "kutya bátorságom", hiszen ha tényleg jó gazdi vagyok (és nem csak kaját vágok hozzá), elméletileg kezesbárányom lesz. Úgy gondolom, hogy menne a dolog, nagyon alapos vagyok, és azt gondolom teljesen tudnék alkalmazkodni a kutya "elvárásainak" némi segítséggel. (kutyaiskola, szakirodalom)
Egyébként Roti elsősorban családtagnak, másodsorban legjobb barátnak, harmadsorban személyi edzőnek (lusta vagyok, de ha van kutya muszáj menni sétálni/futni vele:D), negyedsorban házőrzőnek lenne tartva.
20:47:
Tudom, de azt gondolom, hogy a bajnak láthatóak az előjelei. Ha látom a dolgot rögtön konzultálok egy szakértővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!