Német dog és csivava együtt? SOS
Van egy csivava kanom,1 éves ....és szeretnék mellé egy német dog kutyus,kölyköt és lányt. Szerintetek nem lenne baj?Vagy elpusztítaná a csivavát?
Kertes házban lakunk a csivava bent van ... a német dog kint lenne a kertben.A csivi pisilni szokott kijárni meg rohangál 1 kicsit tehát nem tartózkodik sokat az udvaron.
Szerintetek összeszoknának úgy hogy nem lenne baja a csivinek?
Ha tényleg kölyökként vezased meg a német dogot,akkor összeszoknak.Figyeld meg azt,hogy 70% esélyed lesz arra,hogy a csivava lesz a falkavezér,mert ő az idősebb,na és persze kan.
U.i.:Sok szerencsét és boldogságot kívánok hozzá!
Szerintem nem jó ötlet...
Nekem most csivim van, régebben volt német dogom.
Szóval a dog nagyon játékos. És amíg a csivi kimegy a kertbe elintézni a dolgát, a barátságos dog 220-szal odarohan haverokodni, meg játszani vele, és egy óvatlan pillanatban a hatalmas mancsa alá kerül a csivi, akinek belső vérzése, csonttörése, stb. -je lehet.
Ne aggódj a dogok nagyon barátságosak ilyen téren. Én is ismerek egy német dog szukát aki egy éves múlt. Nekem pincsim van (kan). Mindig óvatosan játszik a kicsikkel szinte alig nyúl hozzájuk. Tudja ő a mértékeket. Bezzeg az enyémmel úgy játszanak mintha a pincsim legalább egy tibeti masztiff lenne. Persze ez az én kutyám érdeme. A dogot kölyök korától kezdve ismeri, így védelmezi is mint "szukáját". Ami vicces is, hogy egy német dogot egy pincsi véd be. Na meg az én bolondom imád nagy kutyákkal játszani, szinte kicsikkel nem is tud szóval kifejezetten élvezi, hogy a dog már szinte dobálja össze vissza. Meg se kottyan neki pedig néha tényleg elég durván néz ki mikor megkapja a farkát és húzza :D Ő meg morog hátra fordul meghúzza a fülét vagy a lelógó száját. Haláliak együtt. Sokan akik nem ismerik így együtt és elkezdenek játszani mindig rémülve nézik, hogy mekkora pofont kap szegény kutyám, de mindig mondom, hogy ők így szoktak játszani. Mikor eljön ez az 5 óra (mint most is :) már jön szólni, hogy na menni kéne már lefelé a futtatóra idő van... Na meg mikor együtt sétáltatjuk őket az is vicces.
Szóval szoktatással semmi baj nem lesz tud a dog óvatosan is viselkedni csak azért a kezdeti időben legyenek felügyelet alatt. Na meg arra vigyázzatok, hogy a dog ne legyen féltékeny. Ezért nem tartom jó ötletnek, hogy a dog nem mehet be a lakásba a kicsi meg igen. Meg télen sem jó, mert rövid szőrűek és nincs aljszőrzetük sem. Így fáznak télen. Ezt meg kell akkor oldanotok ha semmiképp sem akarjátok beengedni.
egyik kutya sem kerti dísz! nem élet egy ebnek ha a kertbe van száműzve ...
:(
Nem lenne probléma, a dogok barátságosak.
Az a baj, hogy külön lennének, és a dog megfagyna kint.
És a játék hevében lehet baj (egy spitznek játék közben eltörte egy vizsla a lábát 2 helyen is egyszerre, pedig imádják egymást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!