Csivava tulajdonosok. Hogy viselkedik a csivavátok? Mire kell figyelni velük kapcsolatban? És nem féltitek a rendellenes betegségektől?
Szia!
Nekem két csivavám van és egy németjuhászom.
A csivavák verik a jucit, mondjuk ez azért is van, mert a juci a legfiatalabb a családban. :)
Minden kutyával kötözködnek, mindegy hogy az rottweiler vagy valami más, erre mindenképp figyelj, mert ha egy nagy kutya ezt komolyan veszi, akkor akár meg is halhat a kiskutyád.
Ne kényeztesd el, szeresd, de úgy mint egy VALÓDI kutyát. Akár kutyaiskolába is járhattok, én is jártam a kanommal. Nagy kutyák között úgy teljesített, hogy el sem lehet mondani. Örző-védőre is jártam vele, igen kemény kis állat.. :)
Nem kell nekik kabátka, meg kutyahordó táska, semmi. Sétáljon a saját lábán nyugodtan. Az enyém kilométereket le tud sétálni a picike lábain, a németjuhásszal együtt szoktam őket sétálni vinni.
Télen szoktam csak egyedül sétáláshoz kabátot ráadni, máskor nem.
Öltöztetni nem kell őket.
Az enyémek kint van nyáron (reggel és este is), télen meg csak akkor ha nem vagyunk otthon. Van egy fűtött garázs ahová el tudnak menni, vagy a kutyaól.
Tényleg nem kell őket szétkényeztetni. Erős kiskutyák, strapabírók, ha kutyaként tartod őket.
Még szörtelen a pocija, ez természetes, mert kölyök, de nyugi, később ki fog ott is alakulni. :) Az enyém is ilyen volt kölyöknek. :)
Hát, ha nem hagyod őket, hogy összebarátkozzanak, akkor nem is fognak kijönni egymással. Ha a nagy kutya "fenyegeti" a picit, az csak azért van, hogy tudassa a kölyökkel, ki az úr a házban. Verekedés sem vérre megy, mert a falkatagok nem ölik meg egymást, hiszen akkor gyengítik a falkát. Ez csak hierarchia kérdés. :)
Nyugodtan barátkoztasd össze őket, hiszen nem hiszem, hogy tizenX évet úgy akartok leéletni a kutyával, hogy csak lakásba van, mert a másik nem barátja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!